Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Μέτωπο ΠΑΣΟΚ και Δεξιάς



Τελικά, ολόκληρη η Δεξιά πήγε με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Όχι μόνο η ΝΔ του Σαμαρά και το κόμμα του ΛΑΟΣ, αλλά μέχρι και οι... «ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού»! Ακόμη και ο Ανδριανόπουλος, τον οποίον είχε εκδιώξει από τη ΝΔ ο Κ. Καραμανλής επειδή είχε τόσο δεξιές θέσεις στα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα ώστε να αποτελεί εμπόδιο στην προσπάθεια της Δεξιάς να αναρριχηθεί στην εξουσία, δήλωσε κατενθουσιασμένος από τα μέτρα του προέδρου της... Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου!










Ανυπόκριτος ο θαυμασμός του: «Οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες ήταν γενναίες» δήλωσε χωρίς περιστροφές. «Επιτέλους κάποιος πολιτικός ηγέτης αποφάσισε στην Ελλάδα να ορθώσει ανάστημα, να αψηφήσει το πολιτικό κόστος, να αγνοήσει τη σταθερή τροχοπέδη των λαϊκιστών και να μπει μπροστά» πρόσθεσε γεμάτος περηφάνια, ζητώντας, «κι άλλα μέτρα» και πάνω απ’ όλα «απολύσεις»!
Δεν ξεχνάμε, βέβαια, ότι ο Γ. Παπανδρέου έσπευσε να διορίσει τον Α. Ανδριανόπουλο βουλευτή επικρατείας, του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μόλις ανέλαβε την αρχηγία του κόμματος στις αρχές του 2004, όπως άλλωστε και τον Στέφανο Μάνο – άλλον «ταλιμπάν» του νεοφιλελευθερισμού», ίδιο και χειρότερο.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μέτωπο κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και δεξιάς «αντιπολίτευσης» είναι πανίσχυρο σε πολιτικό επίπεδο. Αν όμως η Αριστερά και οι εργαζόμενοι δεν κατορθώσουν να αποκρούσουν την επίθεση εφαρμογής του προγράμματος λιτότητας που με τη βοήθεια της ΕΕ προσπαθεί να επιβάλει αυτό το μέτωπο, τότε πολύ ζοφερά χρόνια περιμένουν τον λαό μας.

0 Τοποθετησεις:

previous