Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Με πολιορκητικό κριό τα ΜΜΕ



Καίριος είναι ο ρόλος που διαδραματίζουν τα αστικά ΜΜΕ προκειμέ­νου να πετύχει τους στό­χους της η αντεργατική λαίλαπα, την οποία σχε­διάζουν και εξαπολύουν τα επιτελεία κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαί­ου. Χωρίς καμία υπερβολή, είναι τα ...θινκ τανκς του συνασπισμού εξουσίας που έ­χουν αναλάβει το καθήκον -με συνειδητή επιλογή των αφεντικών τους- να ανοί­γουν το δρόμο στο πεδίο του ταξικού πο­λέμου, εξουδετερώνοντας τις κοινωνικές νάρκες που γεννά διαρκώς η λυσσαλέα επίθεση στον κόσμο της εργασίας.



 Ο ανελέητος και αδιάκοπος βομβαρ­δισμός αναγνωστών και τηλεθεατών με ειδήσεις, αναλύσεις και σενάρια γύρω από τη χρεοκοπία της Ελλάδας, ο συστηματικός πόλεμος λάσπης σε βάρος συγκεκριμένων κατη­γοριών εργαζομένων, αλλά και η πλύση εγκεφάλου για την ανάγκη να κάνουμε ό­λοι αιματηρές θυσίες προκειμένου να α­νακτήσουμε τη «χαμένη εθνική μας αξιο­πρέπεια και κυριαρχία» - όλα αυτά εκδη­λώνονται με απίστευτη ένταση το τελευ­ταίο διάστημα. Τα «βαποράκια» των Βρυ­ξελλών και του Μαξίμου βρίσκονται σε κατάσταση υπερδιέγερσης, κάνοντας τις «διαρροές» της Ασφάλειας και της ΕΥΠ προς τους επιλεγμένους «δαιμόνιους ρε­πόρτερ» να ωχριούν... Την ίδια στιγμή βεβαίως, οι αντιδράσεις τμημάτων της εργατικής τάξης, οι έντο­νες διεργασίες σε χώρους δουλειάς και γειτονιές και, περισσότερο δε, οι απερ­γιακές κινητοποιήσεις, έχουν εξαφανι­στεί από τα δελτία ειδήσεων και τα πρω­τοσέλιδα. Τι κι αν όλες σχεδόν οι ξένες ε­φημερίδες είχαν στα πρώτα τους θέματα το απεργιακό κύμα που πλήττει την Ελλά­δα; Εδώ, δεν αξιολογήθηκε ως σημαντική είδηση! Αντ' αυτού, στα ελληνικά ΜΜΕ κάνουν την εμφάνισή τους, εν είδη μαϊ­ντανού, συμπολίτες μας που βρίσκονται στα όρια της απελπισίας και αντιμετωπί­ζουν περίπου μοιρολατρικά -και πάντως, χωρίς διάθεση αντίστασης- «το κακό που μας βρήκε».
Για να είναι μάλιστα σίγουροι ότι τίποτε δεν θα υπονομεύσει τη λειτουργία του μηχανισμού καταστολής των συνειδήσε­ων που έχουν συγκροτήσει τα ΜΜΕ, κυ­βέρνηση και αφεντικά φροντίζουν να τρομοκρατήσουν και τους εργαζόμενους με απειλές και απολύσεις.