Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Στρατευμένοι: ¨Οχι στην ΕΛΔΥΚ

ΔΙΚΤΥO ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚOΣ





Μάχη διεξάγεται στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, όπου επιχειρείται να πειστούν οι φαντάροι να δεχτούν μετάθεση στην Κύπρο.



Από την παρουσίαση της ΕΛΔΥΚ σαν ταξίδι στις Μπαχάμες ως τους εκβιασμούς και από τις αστειότητες για προσφορά στην πατρίδα (σε στρατό εγγυήτριας δύναμης!) ως την απάτη περί ελληνικού εδάφους, προσπαθούν παράνομα να στείλουν φαντάρους ως αναλώσιμο δυναμικό για τα συμφέροντα της «ισχυρής Ελλάδας» στην ιμπεριαλιστική μοιρασιά.
Υπόσχονται μεγαλύτερο μισθό για τους φαντάρους στην Κύπρο. Όμως η ζωή εκεί και η επικοινωνία με τα αγαπημένα πρόσωπα έχει πολλαπλάσιο κόστος. Υπόσχονται άδεια ανά δίμηνο ενώ δίνουν άδεια ανά τρίμηνο, μάλιστα μικρότερης διάρκειας απ’ ότι ίσχυε. Καταργούν τις διευκολύνσεις για τους συγγενείς των φαντάρων που μετατίθενται εκτός συνόρων. Ο χρόνος παραμονής στην ΕΛΔΥΚ, παρατείνεται.
Οι μονάδες της Κύπρου, όπου υπηρετούν έλληνες φαντάροι, είναι διαβόητες για την αυθαιρεσία των αξιωματικών, εξωπραγματικό αριθμό ποινών, καψόνια, συνεχή κατάσταση συναγερμού, ατέλειωτες αγγαρείες κι επικίνδυνες ασκήσεις χωρίς επαρκή μέριμνα. Είναι μεγαλύτερο το «προβλεπόμενο ποσοστό απωλειών»!
Οι αξιωματικοί οργιάζουν: Στέλνουν παιδιά, που έχουν σοβαρούς κοινωνικούς λόγους να πάρουν κατ’ εξαίρεση μεταθέσεις κοντά στα σπίτια τους, κρύβοντας τις διατάξεις του κανονισμού. Στέλνουν παιδιά άνω των 25 ή χαρακτηρισμένους ως Ι4, και καλύπτουν την παρανομία λέγοντας ψέματα ότι ο σχετικός νόμος άλλαξε!
Κανένας φαντάρος δεν μπορεί να σταλεί εκτός συνόρων! Ακόμα και για την Κύπρο (που παρανόμως θεωρείται «ειδική περίπτωση»), απαραίτητος όρος είναι η συμφωνία του φαντάρου και υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση.
Βγαίνουμε παραπονούμενοι στο διοικητή. Αρνούμαστε να πάμε ΕΛΔΥΚ. Να μας δείξουν νόμους που λένε ότι πάμε υποχρεωτικά στην Κύπρο! Δεν υπάρχουν! Απαιτούμε ακρόαση από κάθε ανώτερο κλιμάκιο και τη διεύθυνση στρατολογίας! Δεν υπογράφουμε ούτε αναγνωρίζουμε κανένα χαρτί που αφορά στην ΕΛΔΥΚ. Καλούμε τους γονείς να απαιτήσουν από τους διοικητές των μονάδων να μην παραβιάζουν τους νόμους ούτε να παίζουν με τα παιδιά τους. Ο στρατός του Βενιζέλου είναι γεμάτος ψέματα! Αλήθεια όμως, είναι τα δικαιώματα που με κάθε μέσο υπερασπίζεται ο φαντάρος, η οικογένεια του, το Δίκτυο Σπάρτακος με τη στήριξη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων.