Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

ΠΡΙΝ 27 Ιουνίου 2010


Ολα τα μηνύματα δείχνουν ότι η πανελλαδική πανεργατική απεργία της Τρίτης θα έχει το χαρακτήρα κοινωνικής έκρηξης μεγατόνων κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.



Η εργατική και λαϊκή οργή για τα νομοσχέδια κοινωνικής οπισθοδρόμησης, που καταργούν όχι μόνο την 13η και 14η σύνταξη, αλλά ολόκληρη την κοινωνική ασφάλιση, τις συλλογικές συμβάσεις και την όποια νομική προστασία για τις απολύσεις, έχει ήδη περικυκλώσει την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που γιουχαΐζονται όπου βρεθούν, ενώ σκοτώνονται μεταξύ τους!
Το μόνο που τους έμεινε, μετά το θέατρο Λοβέρδου για τις δήθεν διαπραγματεύσεις με την τρόικα, είναι η κυνική αξιοποίηση της τυφλής βομβιστικής ενέργειας αδίστακτων δολοφόνων, οι οποίοι το μόνο που σκέφτονται σε αυτές τις κρίσιμες για το λαό στιγμές, είναι η προσωπική εκδίκηση απέναντι στον Χρυσοχοΐδη. Άγαλμα στον «άγνωστο τρομοκράτη» θα έπρεπε να στήσει η κυβέρνηση και το ΔΝΤ για την απρόσμενη (;) βοήθεια.
Την Τρίτη, θα σπάσει στους δρόμους, με αποφασιστική περιφρούρηση, και το νέο κύμα καταστολής και το παιγνίδι «αστυνόμοι και κουκούλες» και η τρομολαγνεία των ΜΜΕ (την Παρασκευή, το Μέγκα αφιέρωσε 35 λεπτά στη βόμβα και πέντε στο ασφαλιστικό!).
Η καθολική συμμετοχή στην απεργία, η μαζική και μαχητική συμμετοχή στις διαδηλώσεις μπορούν να δώσουν ένα αποφασιστικό πολιτικό πλήγμα στην κυβέρνηση, να εντείνουν τα διαλυτικά φαινόμενα στο εσωτερικό της. Γι’ αυτό, όμως, απαιτείται να απομονωθεί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που βαράει 24ωρες τουφεκιές στον αέρα «κατά των αγορών» γενικώς και αορίστως. Απαιτείται να ανέβει ο αντικυβερνητικός και αντιευρωπαϊκός προσανατολισμός, να τεθεί εδώ και τώρα η προοπτική να φύγει η κυβέρνηση, μαζί με τα μέτρα, το μνημόνιο και τα «συνεταιράκια» της, όπως δήλωσε ξεδιάντροπα υπουργός για το ΔΝΤ και την ΕΕ. Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων εκφράζει σήμερα, μέσα από την πολυμορφία του, τόσο την άμεση πολιτική μαχητικότητα, όσο και την αυριανή δυνατότητα για ένα εργατικό κίνημα που θα παίξει ανεξάρτητο πολιτικό ρόλο ανατροπής του κοινωνικού Μεσαίωνα. Γι’ αυτό, το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούν σε συμμετοχή στην απεργία και στις διαδηλώσεις, μέσα από το μπλοκ του Συντονισμού.


Αφιέρωμα στην έντυπη έκδοση σελ. 2, 3, 6-7, 10-11, 17