Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

ΜΑΤ στην υπηρεσία του Ισραήλ




Ενα ακόμα «μεμονωμένο περιστατικό», κατά τους συνήθεις χαρακτηρισμούς των αστυνομικών αρχών και των πολιτικών εντολοδόχων τους, τραυματισμού διαδηλωτή συνέβη στην πορεία διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στις 31/5/2010, ημέρα όπου σφαγιάστηκαν από τους ισραηλινούς κομάντος ακτιβιστές που προσπαθούσαν δια θαλάσσης να σπάσουν τον αποκλεισμό στη Γάζα. Στην πορεία της Δευτέρας τα ΜΑΤ για άλλη μια φορά χτύπησαν απρόκλητα τους χιλιάδες συγκεντρωμένους με χημικά και γκλοπ. 
Ανάμεσα σταŸ θύματα της καταστολής, όπως καταγγέλλει το μουσικό σχήμα Υπεραστικοί, και ένα από τα μέλη του: Ο Πάρης Σ. βρέθηκε με σπασμένο χέρι μετά από ξυλοδαρμό από άνδρα των ΜΑΤ. «Ο γύψος στο χέρι του συντρόφου μας, ασφαλώς, δυσκολεύει την καθημερινότητα και την εργασία του ως μουσικού και μισθωτού εργαζομένου, δεν κάμπτει, όμως, την αποφασιστικότητά του και δίπλα σε αυτή και τη δική μας, να διαδηλώνουμε εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και στους αγωνιστές του Στόλου της Ελευθερίας, απαιτώντας την καταδίκη του κράτους - πειρατή και των συνεργατών του» αναφέρουν χαρακτηριστικά. 





Τραυματισμός πολίτη από αστυνομικούς

Διαστάσεις επιδημίας έχει πάρει πλέον η πρόκληση σωματικής βλάβης σε διαδηλωτές από τα χτυπήματα των αστυνομικών και τις... ρηξικέλευθες μεθόδους «απώθησης» που ακολουθούνται κατά τη διάρκεια πορειών. Στις πολλαπλές καταγγελίες για εγκαύματα στα μάτια και αναπνευστικά προβλήματα από τη χρήση χημικών στις διαδηλώσεις έρχεται να προστεθεί μια ακόμη. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο 45χρονος δάσκαλος, Παναγιώτης Σάμιος, υπέστη μόνιμο πρόβλημα στο δεξί αυτί μετά από έκρηξη κρότου λάμψης στην πορεία της 6 Μαΐου.
Σύμφωνα με τη μαρτυρίας του στο tvxs τα γεγονότα έχουν ως εξής: «Έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία ήταν μία διμοιρία, η οποία χτυπούσε μία ομάδα διαδηλωτών. Ξαφνικά μία κρότου λάμψης έσκασε εκατοστά από το αυτί μου και έπεσα κάτω». Μετά από αυτή την περιπέτεια οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν ότι από το ωστικό κύμα είχε καταστραφεί τελείως το δεξί του αυτί, ενώ το αριστερό έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό. Ο ίδιος φέρεται να επιδιώκει να κινηθεί νομικά εναντίον της αστυνομίας, αλλά δεν μπορεί να αναλάβει το οικονομικό κόστος, έτσι κάνει έκκληση στην ομοσπονδία και σε δικηγόρους για να στηρίξουν αυτό τον αγώνα.