Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Κατάργηση κουπονιών ενίσχυσης: Ανταρσία στο χαφιεδονόμο

Δημόσια όνομα και ΑΦΜ για 10 ευρώ ενίσχυση!


 Θέλετε να στηρίξετε την Αριστερά αγοράζοντας ένα κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης; Τότε περάστε από το αστυνομικό τμήμα ή την αμερικανική πρεσβεία και δώστε τα πλήρη στοιχεία σας! Εμείς απαντάμε: Με καμία κυβέρνηση!



 Με το μακαρθικής έμπνευσης νομοσχέδιο «για τις δαπάνες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών», που ψηφίστηκε με διαδικασίες εξπρές από το θερινό τμήμα της Βουλής, η κυβέρνηση της τρόικας επιδιώκει το μαζικό φακέλωμα των υποστηρικτών της Αριστεράς, τη συμμόρφωση όλων των αριστερών οργανώσεων και το στραγγαλισμό των ενοχλητικών αριστερών δυνάμεων, που στηρίζονται στις εισφορές πολιτών και όχι στη χρηματοδότηση από το κράτος ή τις επιχειρήσεις. Είναι γνωστό ότι τα κουπόνια και η συνεισφορά των εργαζομένων είναι το μοναδικό μέσο χρηματοδότησης των εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων.
Στις προσεχείς εκλογές, προκειμένου να ενισχυθούν συνδυασμοί και υποψήφιοι –σύμφωνα με το νομοσχέδιο– καταργούνται τα κουπόνια και θεσμοθετούνται τα «εισιτήρια», που θα έχουν τραπεζική υπογραφή, ενώ θα πρέπει βεβαίως να είναι θεωρημένα από την αρμόδια ΔΟΥ και να φέρουν τα πλήρη στοιχεία αυτού που το αγοράζει! Εκτός από το ονοματεπώνυμο, καταγράφεται ο αριθμός ταυτότητας και το ΑΦΜ και το ποσό δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 500 ευρώ αν πρόκειται για πρόσωπο ή το 1/5 του ανώτατου επιτρεπτού ορίου αν πρόκειται για συνδυασμό.
Η αντικαπιταλιστική Αριστερά φυσικά θα κάνει ανταρσία και σε αυτό το ζήτημα και δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να νομιμοποιήσει αυτές τις φασιστικές ρυθμίσεις. «Εισιτήρια» αστικής νομιμότητας ούτε πρόκειται να παραλάβουμε, ούτε φυσικά να επιτρέψουμε το φακέλωμα των μελών, φίλων και υποστηρικτών μας. Την οικονομική εξόρμηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς δεν πρόκειται να την υπογράψει καμία τράπεζα ή πολυεθνική επιχείρηση, αλλά οι χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές και σπουδαστές στους οποίους απευθυνόμαστε, έχοντας επίγνωση των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν. Με το νέο νομοσχέδιο, στο όνομα της καταπολέμησης του μαύρου χρήματος, όλοι οι συνδυασμοί και ξεχωριστά οι υποψήφιοι στους μεγάλους δήμους (πάνω από 10.000 κάτοικοι) είναι υποχρεωμένοι να αναρτούν σε κεντρική βάση δεδομένων, που είναι εγκατεστημένη στο υπουργείο Οικονομικών, όλα τα έσοδα και τις δαπάνες τους, μνημονεύοντας και τα αντίστοιχα παραστατικά τραπέζης και αυτά θα είναι προσβάσιμα σε κάθε πολίτη (και σε κάθε χαφιέ).
Την αντίθεσή τους με το νόμο εξέφρασαν τόσο η Αλέκα Παπαρήγα όσο και ο Αλέξης Τσίπρας. Το ΚΚΕ τόνισε ότι δεν πρόκειται να υποκύψει στον εκβιασμό γιατί δεν έχει καμία σχέση με την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, είναι πρακτικά ανεφάρμοστος και γιατί υπάρχει πολιτική στόχευση.