Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

ΜΑΤ και φτώχεια η νέα τους Ακρόπολη


  ‘Οπως η μεγάλη μάχη για την απελευθέρωση από τη γερμανο-φασιστικη κατοχή σημαδεύτηκε από το κατέβασμα της ναζιστικής σημαίας από την Ακρόπολη, έτσι και ο τωρινός αγώνας για την ανατροπή της «χούντας» κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ απέκτησε τη δικη του μάχη της Ακρόπολης. Ο δίκαιος αγώνας των απλήρωτων και υπό απόλυση συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού αντιμετωπίστηκε με βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ, του νέου υπουργού ...Καταστολής, Χρ. Παπουτσή. Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έδειξε ότι είναι αποφασισμένη να πνίξει στη βία τις κοινωνικές αντιστάσεις, που θα επανέρχονται ολοένα και πιο δυναμικές. Ήδη η απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ (για χθες και σημερα) βγηκε, ως συνήθως, παράνομη και καταχρηστικη, αλλά η ομοσπονδία τους πηρε απόφαση να την πραγματοποιήσει.

Γενικότερα, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρησει σε ακόμα πιο σκληρά μέτρα, αμέσως μετά τις εκλογές, οι εργατικές και νεολαιίστικες αντιδράσεις δείχνουν σημάδια ανάκαμψης. Αυτό έδειξε η μαζικη διαδηλωση κατά των απολύσεων και της ανεργίας την Τρίτη, με πρωτοβουλία των εργαζομένων στα Ελληνικά Γράμματα, του Συλλόγου Βιβλίου - Χάρτου και του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, μια εργατικη κινητοποίηση «από τα κάτω», η οποία θα βρει συνέχεια σε μεγάλη συναυλία την ερχόμενη Τρίτη. Οι κινητοποιησεις σε ΟΣΕ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ και κυρίως οι διαθέσεις της εργατικης βάσης. Η έναρξη φοιτητικών καταληψεων και το πρώτο μαχητικό συλλαλητήριο. Τα αγωνιστικά σκιρτηματα στα σχολεία, παρά την τρομοκρατία αστυνομίας και υπουργείου Παιδείας. Φθινοπωρινά «πρωτοβρόχια»
χειμερινών κοινωνικών καταιγίδων; Το κρίσιμο ζητούμενο είναι
να πλατύνουν, να διευρυνθούν και σε άλλους χώρους και να συνενωθούν αυτές οι αντιστάσεις σε ένα μέτωπο ανατροπης του μνημονίου και συνολικά της επίθεσης του κεφαλαίου. Να υπερβούν τον έλεγχο του κυβερνητικού συνδικαλισμού  και να διαμορφώσουν ανεξάρτητα κέντρα αγώνα.

 Οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικης και επαναστατικης Αριστεράς θα συμβάλουν στην κατάκτηση ενός πολιτικού προσανατολισμού ρηξης. Αξιοποιώντας και τη μεγάλη εξόρμηση για τις περιφερειακές - δημοτικές εκλογές, όπου η αποφασιστικη καταδίκη της αντιλαϊκης πολιτικης και η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της αντικαπιταλιστικης ανατροπης θα αποτελέσει το καλύτερο μηνυμα για τους νέους νικηφόρους αγώνες.

0 Τοποθετησεις: