Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Μαζική διαδήλωση κατά απολύσεων

Επιτυχημένη πρωτοβουλία σωματείων



  Πολύ μαζική ήταν η συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων και νεολαίας στη διαδήλωση που οργάνωσαν ενάντια στην ανεργία και τις απολύσεις, την περασμένη Τρίτη, το Σωματείο Eργαζομένων στα Ελληνικά Γράμματα, η Επιτροπή Αλληλεγγύης, ο Σύλλογος Yπαλλήλων Bιβλίου - Xάρτου και ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Ήταν μια μαχητική ανεξάρτητη εργατική διαδήλωση περίπου 3.000 ατόμων –με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία απούσα– που με παλμό πορεύτηκε από τα Προπύλαια στο υπουργείο ...Ανεργίας για να καταλήξει στη Bουλή.





Οι διαδηλωτές απαίτησαν απαγόρευση των απολύσεων, επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με τον κατώτερο μισθό, πλήρη ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, προάσπιση των συλλογικών συμβάσεων.

Και στους δύο χώρους που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα των απολύσεων, στα Ελληνικά Γράμματα και στα ΜΜΕ του ομίλου ΔΟΛ, οι εργαζόμενοι αντέχουν τις κάθε είδους πιέσεις και συνεχίζουν αγωνιστικά. Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Γράμματα βρέθηκαν και πάλι στο υπουργείο Εργασίας, όπου συναντήθηκαν  με την Λ. Κατσέλη, απαιτώντας η υπουργός να μην υπογράψει τις απολύσεις. Mε τον αγώνα τους κατάφεραν να αποσπάσουν κάποιες πρώτες δεσμεύσεις της υπουργού, αλλά θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου. Ωστόσο, η εργοδοσία του Ψυχάρη επιμένει στη «σκληρή γραμμή» προτείνοντας στους εκπροσώπους του κλαδικού σωματείου ΕΠΗΕΑ να διαλέξει αυτό με... κοινωνικά κριτήρια ποιοι θα απολύονται.

Είναι φανερό ότι απαιτείται ένα ευρύτερο, πανεργατικό μέτωπο αγώνα διαρκείας για την ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων και της ανεργίας. Σ’ αυτή την κατεύθυνση συμβάλει και η συναυλία διαμαρτυρίας που διοργανώνουν τα σωματεία την ερχόμενη Τρίτη, 5 μ.μ., στα Προπύλαια, και θα συμμετάσχουν οι: Αέρα Πατέρα, Δ. Πουλικάκος, Ελελεύ, Έρωτες πολεμιστές, Π. Μουζουράκης, Σπυριδούλα, Τέχνη εν κινήσει, Υπόγεια Ρεύματα κ.ά.

0 Τοποθετησεις: