Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Δυτική Ελλάδα: Τα "ναι" και τα "όχι" της ρήξης



Η Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα προκρίνει τέσσερα πολιτικά «ναι» και τέσσερα «όχι», τόνισε ο Δημήτρης Δεσύλλας από την πλατεία Γεωργίου της Πάτρας στην επιτυχημένη εκδήλωση εκκίνησης της προεκλογικής μάχης στη Δυτική Ελλάδα. «Ναι» σε ενωτικούς, αποτελεσματικούς, νικηφόρους αγώνες της επόμενης μέρας. «Ναι» σε ένα νέο, ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα υπεράσπισης και βελτίωσης της ζωής και της θέσης των εργαζομένων. «Ναι» στο διάλογο και την κοινή δράση όλης της Αριστεράς, αντί για το σημερινό ενδοαριστερό «εμφύλιο» που εμποδίζει σοβαρά την ανατροπή της επίθεσης. «Ναι» στη συγκρότηση του πόλου - μετώπου της άλλης Αριστεράς.




Τα τέσσερα «όχι», οι τέσσερις πολιτικές αντιθέσεις είναι: Ανατροπή του μνημόνιου με ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης - εργατικής απάντησης στην κρίση. Καταδίκη ανατροπή «από τα κάτω και από αριστερά» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της πιο αντιλαϊκής κυβέρνησης από τη μεταπολίτευση, καθώς και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας νεοσυντηρητικής πολιτικής. Καταδίκη του «μαύρου μετώπου» συναίνεσης - άτυπης συγκυβέρνησης της τρόϊκας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ! Καταδίκη, συνολική αντικαπιταλιστική ρήξη με την ΕΕ του κεφαλαίου, του πολέμου, του ρατσισμού.
Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία, στο οποίο μετέχουν αγρότες, εργάτες, υπάλληλοι, άνεργοι, μηχανικοί, εκπαιδευτικοί και φοιτητές, αγωνιστές όλων των γενεών, ενώ αναμένεται η συμπλήρωση του από Ηλεία με θετική ανταπόκριση από αγωνιστές της Αριστεράς στη Δυτική Ελλάδα.
Έντονες συζητήσεις, διαδικτιακές και όχι μόνο αντιπαραθέσεις στην περιοχή, προκάλεσε επίσης η συμμετοχή σε «ντιμπέιτ» με τους επικεφαλής όλων των άλλων συνδυασμών. Με την προκήρυξη και τη διακήρυξη, έχοντας ως κέντρο τα γραφεία που βρίσκονται Άστιγγος και Ρήγα Φεραίου και το περίπτερο στην πλατεία Όλγας, οι αγωνιστές της Αριστερής Παρέμβασης - Αντικαπιταλιστικής Κίνησης στη Δυτική Ελλάδα διοργανώνουν εξορμήσεις, με πρώτες την περιοδεία σε πανεπιστήμιο και ΤΕΙ, Δευτέρα και Τρίτη πρωί.

0 Τοποθετησεις: