Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Αγωνιστικές επιτυχίες


Δεκάδες είναι οι επιστολές και τα μηνύματα φαντάρων που καταγράφουν όχι μόνο την επιτυχία της αγωνιστικής τους στάσης απέναντι στην Παράνομη Υποχρεωτική τους μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ, αλλά και τις ευχαριστίες τους στο Δίκτυο Σπάρτακος για την πολιτική και ηθική στήριξη που τους πρόσφερε.







Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον αυξάνονται και οι περιπτώσεις φαντάρων από τις Ειδικές Δυνάμεις, θύματα της ίδιας πολιτικής παραβίασης των δικαιωμάτων των φαντάρων από ΓΕΣ-ΥΠΕΘΑ, οι οποίοι το «παλεύουν» ακόμη και όταν έχουν σταλεί την 35 Μοίρα Καταδρομών στην Κύπρο, απαιτώντας την επιστροφή τους και το επιτυγχάνουν. 

Τα επιχειρήματα στρατιωτικής και πολιτική ηγεσίας περί υποχρέωσης αποδοχής της μετάθεσης στην Κύπρο εξαιτίας των Συνθηκών Εγγύησης (1959-1960) δέχτηκαν ένα απρόσμενο πλήγμα από τις πρόσφατες δηλώσεις του Κύπριου πρόεδρου Χριστόφια. Σε ομιλία που 
πραγματοποίησε στην  αμερικάνικη δεξαμενή σκέψης, το ίδρυμα Brookings της Ουάσιγκτον, παρουσίας αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης, στελεχών του ΔΝΤ, βουλευτών και πρέσβεων ξένων χωρών είπε: «η Κύπρος υπήρξε θύμα βιασμού, τονίζοντας ότι κατά περιόδους όλες οι εγγυήτριες δυνάμεις διαδραμάτισαν αρνητικό ρόλο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας με το πραξικόπημα της Χούντας κατά του Μακάριου που άνοιξε το δρόμο για την τουρκική εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή του 37% του νησιού».

Οι δηλώσεις προκάλεσαν οργισμένη αντίδραση των ελληνικών αστικών κομμάτων εξουσίας και του τύπου, καλλιεργώντας παράλληλα εθνικιστικό κλίμα, δίνοντας έμφαση στην αβλαβή διέλευση τουρκικής κορβέτας στο Αιγαίο. Χαρακτηρίστηκε «προκλητική κίνηση στο Αιγαίο», χωρίς να καταγγελθεί η παράνομη και προκλητική επί της ουσίας παρακολούθηση του τουρκικού πλοίου από την τορπιλάκατο ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ, του Πολεμικού Ναυτικού!  
Ενώ οξύνεται ο ανταγωνισμός των αρχουσών τάξεων Ελλάδας-Κύπρου, η Νοτιοανατολική Ευρώπη αναβαθμίζεται γεωστρατηγικά, μετατρέπεται σε τεράστιο κόμβο μεταφοράς εμπορίου μεταξύ Ειρηνικού (Κίνας-Ινδίας) και Δύσης. Το ζήτημα της ενέργειας ενδυναμώνει τη θέση Αιγαίου-Κρήτης-Κύπρου. Ταυτόχρονα, σημειώνονται διπλωματικές πρωτοβουλίες για επίλυση μακροχρόνιων προβλημάτων (Αιγαίο-Κυπριακό-Παλαιστινιακό κλπ), όπου η κάθε άρχουσα τάξη και ιμπεριαλιστική δύναμη θέλει να βάλει την σφραγίδα της.

Οι φαντάροι είναι πιόνια στην σκακιέρα. Να φύγουν τώρα ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ-Ξένες βάσεις από Κύπρο.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437    
Diktiospartakos.blogspot.com






0 Τοποθετησεις: