Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Τραγωδία στη Θήβα



Εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες επικρατούν στο κέντρο εκπαίδευσης πυροβολικού στη Θήβα. Σε ένα στρατόπεδο με δύναμη 150 άντρες υπάρχουν 120 υπηρεσίες, οπότε σε συνδυασμό με τη νυχτερινή εκπαίδευση, η έξοδος γίνεται άπιαστο όνειρο. Ατελείωτες αγγαρείες, πολλές από τις οποίες χωρίς κανένα απολύτως νόημα, προκειμένου «να μην κάθονται οι φαντάροι». Η καθημερινή ξεκούραση των στρατιωτών κυμαίνεται από μία μέχρι τρεις ώρες ύπνου.


Οι στρατιώτες καλούνται να εκτελέσουν αγγαρείες καθαρισμού χωρίς τα στοιχειώδη μέσα. Τα περισσεύματα του φαγητού παραγεμίζουν σάπιους, υγειονομικά πλήρως ακατάλληλους κάδους τους οποίους οι φαντάροι διατάσσονται να καθαρίσουν φτάνοντας μέχρι την τάση προς έμετο και τους σπασμούς. Ήδη από την πρώτη εβδομάδα της εκπαίδευσης, που διαρκεί συνολικά τρεις εβδομάδες, πέντε φαντάροι, μην αντέχοντας άλλο την κατάσταση, ζήτησαν αναβολή. Επειδή μάλιστα αν πέντε στρατιώτες ζητήσουν αναβολή στην ίδια ΕΣΣΟ διατάσσεται ένορκη διοικητική εξέταση, «ευαισθητοποιήθηκαν» οι αξιωματικοί, προφανώς αναλογιζόμενοι τη λαμπρή καριέρα τους στις ένοπλες δυνάμεις, και χαλάρωσαν την πίεση που ασκούσαν. Ο πέμπτος φαντάρος εστάλη στο 414 στρατιωτικό νοσοκομείο και τον κρατάνε παράνομα εκεί μέχρι τον Νοέμβρη για να αλλάξει η ΕΣΣΟ, προκειμένου να πειστεί να μη ζητήσει τελικά την αναβολή!

Οι λιποθυμίες κατά την αναφορά και οι ανοιγμένες μύτες από την εξάντληση είναι συχνό φαινόμενο. Το αναρρωτήριο έχει γεμίσει από φαντάρους που εξαντλήθηκε ο οργανισμός τους από την ασταμάτητη καταπόνηση και είναι ευάλωτοι σε ασθένειες. Το στρίμωγμά τους στο αναρρωτήριο δημιουργεί νέα προβλήματα όπως η μετάδοση των ασθενειών και άνθρωποι να μπαίνουν με απλή γαστρεντερίτιδα και να βγαίνουν με βρογχίτιδα. Οι ίδιοι οι ασθενείς, με 40 πυρετό, διατάσσονται να κάνουν καθαριότητα και συντήρηση στο ιατρείο.
Λοχαγός στην αναφορά βρίζει στρατευμένους επειδή αν δεν εκτελέσουν σωστά τα καθήκοντά τους, θα έχει προβλήματα στην ανέλιξή του στην ιεραρχία στις προσεχείς κρίσεις των αξιωματικών. Τους ειρωνεύεται και τους βρίζει γιατί δεν είναι σε καλή κατάσταση, την ώρα που οι συνθήκες τους έχουν φτάσει στα όριά τους. Να σταματήσει τώρα η ακραία εκεμετάλλευση των φαντάρων! Να βελτιωθούν οι υπηρεσίες και οι έξοδοι! Να σταματήσει η αυθαιρεσία των αξιωματικών! Είμαστε πολίτες με στολή και όχι χακί δούλοι!

Τηλ. επικ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

0 Τοποθετησεις: