Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Eπίθεση στο Δημόσιο από τους… κρατικοδίαιτους


 Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δουλεύουν σκληρά, παίρνουν λιγότερα λεφτά και απολύονται χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αντιθέτως, όσοι είναι στο Δημόσιο είναι χαραμοφάηδες, τρώνε με χρυσά κουτάλια, ενώ από πάνω έχουν και τη μονιμότητα. Αυτά μας έλεγαν στην αρχή της θύελλας οι κυβερνώντες και τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια τους, προσπαθώντας να χωρίσουν τους εργαζόμενους της χώρας σε δύο κατηγορίες και να τους βάλουν να τρώγονται μεταξύ τους, έτσι ώστε να μας κατακρεουργήσουν πιο εύκολα. Τα ίδια λένε και τώρα, καθώς ετοιμάζεται το νέο πογκρόμ στο Δημόσιο, με χιλιάδες απολύσεις, μειώσεις μισθών και δραματικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Πρωτοστατεί μάλιστα ο ΣΕΒ, που προσπαθεί να εμφανιστεί ως εκφραστής ολόκληρου του «ιδιωτικού τομέα», εργοδοτών και εργαζομένων.






Για τους εργαζόμενους ο διχασμός δημόσιοι - ιδιωτικοί είναι καταστροφικός. Όσοι δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα, δεν έχουν να κερδίσουν τίποτε στρεφόμενοι εναντίον των συναδέλφων τους στο Δημόσιο. Εάν, για παράδειγμα, πιστέψουν ότι οι «άλλοι» αμείβονται πλουσιοπάροχα, τότε απλώς θα έχουν αποδεχθεί ότι είναι δίκαιοι οι δικοί τους μισθοί πείνας και θα έχουν «κάψει» το δικαίωμά τους να διεκδικούν αυξήσεις και βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Επίσης, το xτύπημα ή και το ξήλωμα μιας σειράς υπηρεσιών του Δημοσίου (από νοσοκομεία έως ΚΕΠ) πάλι οι εργαζόμενοι θα το πληρώσουν, με υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και με αναγκαστική στροφή στον ιδιωτικό τομέα.

Βεβαίως, η επίθεση στο Δημόσιο γίνεται ακόμα πιο προκλητική όταν εξαπολύεται από την πλέον κρατικοδίαιτη «συντεχνία» σε αυτό τον τόπο, τους βιομηχάνους. Έτσι κυβέρνηση και ΣΕΒ «ξεχνούν» να μας μιλήσουν για τις δικές τους αμαρτωλές και ιδιαιτέρως στενές σχέσεις. Για τις μίζες, τα σκάνδαλα, τις υπερτιμολογήσεις, τις χαριστικές ρυθμίσεις και τα άλλα αλισβερίσια τους. Για τα δισ. των φορολογούμενων που βοήθησαν να χτιστούν τα διάφορα «τζάκια» της ελληνικής τάξης.

Αλλά, βεβαίως, δεν περιμένουμε ούτε από τον Γιωργάκη ούτε από τον Κωστάκη να… απολύσουν αυτούς τους κλέφτες του δημόσιου πλούτου. Αυτό μένει να το κάνουμε εμείς.

0 Τοποθετησεις: