Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Μεθοδευμένη, εγκληματική ενέργεια της κυβέρνησης κατά του λαϊκού κινήματος



Συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη 12 Μαϊου στις 7 το απόγευμα, από τα προπύλαια στη Βουλή, ενάντια στην κυβερνητική τρομοκρατία και καταστολή και το δολοφονικό χτύπημα. Καλούν οργανώσεις-κινήσεις της Αριστεράς και ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων








            Η τρομοκρατική επίθεση δεν μας σταματά! Πανικόβλητοι από την χρεοκοπία της πολιτικής τους οι κύκλοι της διαρκούς εξαθλίωσης των εργαζομένων επιχειρούν να επιβάλλουν ένα καθεστώς τρομοκρατίας.   Το υπουργείο καταστολής του Χρήστου  Παπουτσή είχε πάρει σαφή εντολή από το υπουργικό συμβούλιο να τσακίσει κάθε αντίσταση όπως υποσχέθηκε ο υπουργός Οικονομικών στην έκτακτη σύνοδο του Λουξεμβούργου, ώστε να δείξουν με αυτό τον τρόπο την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προωθήσει το νέο κύμα της σαρωτικής επίθεσης του κεφαλαίου.  Ακόμα και την εγκληματικότητα, που η ίδια η πολιτική τους γεννάει και ενισχύει, επιχειρούν να αξιοποιήσουν ώστε να επιβάλλουν ένα εφιαλτικό οργουελιανικό αστυνομικό κράτος. 




 Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και άνεργοι βγήκαν στους δρόμους κόντρα στο κλίμα ηττοπάθειας και υποβάθμισης των κοινωνικών αγώνων για να διαδηλώσουν με τον πιο μαχητικό τρόπο ενάντια στην οικονομική πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε και ΔΝΤ.  Η χθεσινή μέρα, που από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρούς,  σηματοδοτεί μια από τις πιο αιματοβαμμένες σελίδες της μεταπολιτευτικής ιστορίας. 


.  Οι δολοφόνοι με στολή των δυνάμεων καταστολής είχαν πάρει όπως όλα δείχνουν άδεια, αν όχι να σκοτώνουν, τουλάχιστον να ανοίγουν κεφάλια αδιακρίτως.  Δεκάδες διαδηλωτές τραυματισμένοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο μετά το πρωτοφανές όργιο βίας από τις δυνάμεις καταστολής.   Σε σοβαρή κατάσταση παραμένει ο 31χρονος διαδηλωτής Γιάννης Καύκας που δέχθηκε δολοφονική επίθεση από τα ΜΑΤ και βγήκε χθες το βράδυ από το χειρουργείο και μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας.  


Διαβάστε το Επίσημο Ιατρικό Ανακοινωθέν


Απ'όσα είδαμε και ζήσαμε χθες γίνεται σαφές ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μεμονωμένες περιπτώσεις αστυνομικής βίας αλλά για μια συνολική πολιτική επιλογή και στρατηγική της κυβέρνησης και μια αντίστοιχη νοοτροπία που καλλιεργείται από την εκπαίδευση μέχρι του δρόμους.  Περιπτώσεις τύπου Κορκονέα δεν αποτελούν την εξαίρεση αλλά τον κανόνα στους Πραιτωριανούς του επιχειρηματικού υπερκράτους. 





Διαβάστε στο Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜέτωπο: Το Ζάππειο της Ν.Δ πιο σημαντικό από την υγεία του τραυματισμένου διαδηλωτή και την αστυνομική καταστολή



Ηχητική μαρτυρία διαδηλωτή για την επίθεση της αστυνομίας από το νοσοκομείο της Νίκαιας. Του Παναγιώτη Φ. 

Martyria nikaia 11 5 by frantzisp

Tο ιατρικό ανακοινωθέν του Γενικού Κρατικού Νίκαιας για τον 31χρονο τραυματία διαδηλωτή από δολοφονικό χτύπημα καθώς και ερωτήσεις/απαντήσεις 

Iatriko anakoin 11 5 by frantzisp







Σοκαριστικό ερασιτεχνικό βίντεο από τη στάση των αστυνομικών. ¨Εχουν ρίξει κάτω έναν άνθρωπο και τον χτυπάνε όλοι μαζί στο κεφάλι και το σώμα με τις ασπίδες και τα αστυνομικά ρόπαλα και οι συνάδελφοι τους τρέχουν να προλάβουν να κλωτσήσουν τον πεσμένο διαδηλωτή στο κεφάλι...


Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΕΙΝΑΠ Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας:

Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.
Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.
Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα.
Καταγγέλλουμε όλα τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό της χώρας για την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον συγκεκριμένο συμπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές.
Η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδάρια.
Η κυβέρνηση, με την ασύστολη τακτική του βιασμού όλων των λαϊκών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά και με την ωμή άσκηση βίας που άμεσα απειλεί τις ζωές συμπολιτών μας, το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει το πείσμα και την απόφαση που έχουμε πάρει να αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για να έχει ο λαός μας ψωμί, παιδεία και ελευθερία.
Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονικής απόπειρας! Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου κερδίσει ο λαός μας όλα όσα δικαιούται!
  


Το ΝΑΡ και η νΚΑ καταγγέλλουν τη δολοφονική επίθεση των κατασταλτικών δυνάμεων κατ΄ εντολή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στη σημερινή απεργιακή διαδήλωση. Συγκεκριμένα, ενώ η πορεία αποχωρούσε από την πλατεία Συντάγματος προς την οδό Πανεπιστημίου όπου και θα τερματιζόταν, χτυπήθηκε βίαια και εντελώς αναίτια από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Χιλιάδες διαδηλωτές των απεργιακών μπλοκ βρέθηκαν αντιμέτωποι με τόνους χημικών, χτυπήματα με γκλομπ και συλλήψεις. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι ο τραυματισμός δεκάδων διαδηλωτών, δύο εκ των οποίων σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση. Ιδιαίτερα σοβαρή είναι η περίπτωση 30χρονου διαδηλωτή που διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας σε κωματώδη κατάσταση, λόγω ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας έπειτα από χτύπημα με γκλομπ, όπου και χειρουργείται δίνοντας μάχη για τη ζωή του. Είναι προφανές ότι υπήρξε σαφής εντολή από την κυβέρνηση να δοθεί το μήνυμα της σιδερένιας φτέρνας μπροστά στη γιγάντωση της λαϊκής οργής και της απεργιακής ανυπακοής.


 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τη διαδήλωση και καταγγέλει την δολοφονική επίθεση.
Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σταθερά βαδίζει στα βήματα της ΝΔ και δεν διστάζει να καταφεύγει στο αίμα και τη βία των ΜΑΤ κατά των δίκαιων αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας. Στηρίζεται στην συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ για να επιβάλει τη πολιτική της. Στοχοποιεί την Αριστερά, την νεολαία και τους μετανάστες για να αποπροσανατολίσει τον οργισμένο κόσμο από την αποτυχία των μέτρων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Θα πάρει την απάντηση που της αξίζει!



Επιμέλεια: Α. Κ