Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Δολοφόνοι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ

    
 Μπορεί στην Ευρώπη να υπάρχει δικαιολογημένο μίσος ή ιδεολογική και πολιτική άβυσσος απέναντι σε αιμοσταγείς προσωπικότητες της διεθνούς σκηνής όπως ο Μουαμάρ Καντάφι ή ο Οσάμα μπιν Λάντεν. Φρίκη όμως επικρατεί και θύελλα διαμαρτυριών έχει προκαλέσει στη Γηραιά Ήπειρο αλλά και στις ίδιες τις ΗΠΑ ο τρόπος με τον οποίο δολοφόνησαν τον μπιν Λάντεν οι Αμερικανοί, όπως και η απόπειρα δολοφονίας του Καντάφι βομβαρδίζοντας το σπίτι του και σκοτώνοντας τον μικρότερο γιο του και τρία εγγόνια του.

«Ήταν πεντακάθαρα παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου» δήλωσε για την εξόντωση του μπιν Λάντεν ο πρώην καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ. «Ο θάνατος του αρχηγού της αλ Κάιντα μοιάζει με εξωδικαστική εκτέλεση» υπογράμμιζε στους τίτλους της η Μοντ.
Ακόμη πιο ανατριχιαστική είναι η προπαγανδιστική εκστρατεία που εξαπολύθηκε στις ΗΠΑ τόσο από αξιωματούχους της κυβέρνησης Ομπάμα όσο και από τους Ρεπουμπλικανούς να αξιοποιηθεί η δολοφονία του Οσάμα μπιν Λάντεν προκειμένου να... νομιμοποιηθούν στα μάτια της αμερικανικής και της παγκόσμιας κοινής γνώμης η συνέχιση της λειτουργίας του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Γκουαντάναμο, του «Νταχάου της Αμερικής», αλλά και τα βασανιστήρια σε βάρος των κρατουμένων!

Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι ηγέτες αισθάνονται πλέον ασύδοτοι. Θέλουν να κάνουν την ανθρωπότητα να αποδεχθεί μοιρολατρικά ότι η Ουάσινγκτον, το Βερολίνο, το Παρίσι, το Λονδίνο μπορούν να κηρύσσουν πόλεμο εναντίον όποιας χώρας θέλουν, να ανατρέπουν οποιαδήποτε κυβέρνηση οποιασδήποτε χώρας δεν τους αρέσει, να δολοφονούν όποιον ηγέτη δεν εγκρίνουν.
Αλίμονο αν τους αφήσουμε να επιβάλουν μια τέτοια αντίληψη...