Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

O νόμος δεν θα περάσει, η κυβέρνηση θα πέσει!


Όλοι στους δρόμους! Κανένας στη δουλειά!
Απεργιακή συγκέντρωση Τρίτη 28/6, στις 10.00 π.μ. στο Μουσείο και πορεία στη Βουλή.
Απεργιακά μπλόκα την Τετάρτη 29/6 στο Σύνταγμα, στον Ευαγγελισμό, στο Καλλιμάρμαρο από νωρίς το πρωί και νέα απεργιακή συγκέντρωση.

Στην πιο αποφασιστική της καμπή μπαίνει από αύριο η αναμέτρηση του εργαζόμενου λαού με την ανελέητη και αιμοδιψή «χούντα» του κεφαλαίου που συγκροτεί ο συνασπισμός της κυβέρνησης Παπανδρέου με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Η γνωστοποίηση του περιεχομένου του νέου Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου που συγκεκριμενοποιεί τα μέτρα έχουν προκαλέσει σοκ και εξαγρίωση σύσσωμου του λαού εξαιτίας της πρωτοφανούς βαρβαρότητας του περιεχομένου τους. Η 48ωρη γενική απεργία της Τρίτης και της Τετάρτης και ο αποκλεισμός της Βουλής, όταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίζουν το επονείδιστο νέο Μνημόνιο, εκτιμάται ότι θα πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις. Εκατοντάδες χιλιάδες λαού θα κατακλύσουν το κέντρο της Αθήνας, όπως και τις πλατείες δεκάδων άλλων ελληνικών πόλεων απαιτώντας να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο και να ανατραπεί αυτή η επαίσχυντη κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία συνειδητά επιδιώκει να φτωχύνει όλος ο ελληνικός λαός, να εκμηδενιστούν τα εργασιακά δικαιώματα και να καταβαραθρωθούν οι συντάξεις, να εκλείψουν οι κοινωνικές παροχές. 




Βίντεο της Γ.Σ Συντάγματος για τη 48ωρη μάχη




Στόχος της είναι να μεγιστοποιηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου και να διευκολυνθεί το ξεπούλημα και η οικονομική υποδούλωση της Ελλάδας στο ξένο κεφάλαιο. Είναι απίστευτη η αγριότητα της φορολογικής επιδρομής της κυβέρνησης Παπανδρέου εναντίον των λαϊκών εισοδημάτων. Επέβαλαν έκτακτο φόρο από περίπου 1.000 έως 4.000 ευρώ στη μέση ελληνική οικογένεια φορολογώντας τουλάχιστον 3.000.000 Έλληνες, επέβαλαν κεφαλικό φόρο σε 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες, περιέκοψαν τις συντάξεις μέχρι και 10%. Ως και στα... σουβλάκια, τους καφέδες, τις τυρόπιτες, τα αναψυκτικά αύξησαν τον ΦΠΑ κατά ...10%!!! Έχουμε να κάνουμε με μια συμμορία αδίστακτων πολιτικών ληστών που πρέπει οπωσδήποτε να την απομακρύνουμε από την εξουσία πριν καταστρέψει ολοκληρωτικά τη χώρα. Εκατομμύρια ελλήνων εργαζομένων έχουν πλέον συνειδητοποιήσει την ανάγκη αυτή. Αυτό θα εκφραστεί οπωσδήποτε τα επόμενα 24ωρα, όπου θα ζήσουμε τις πιο συγκλονιστικές στιγμές του λαϊκού κινήματος της εποχής της μεταπολίτευσης. Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει. Συγκέντρωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων την Τρίτη, στις 10.30 π.μ. στο Μουσείο. Συνέχιση των κινητοποιήσεων την Πέμπτη και την ερχόμενη Κυριακή στο Σύνταγμα.