Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Απολύθηκαν Δ. Ελευθεράτος και Γ. Δερμεντζόγλου


Με ξεκάθαρο στόχο, πλέον, τους αριστερούς και αγωνιστές δημοσιογράφους συνεχίζουν το πογκρόμ των διώξεων και απολύσεων τα αφεντικά των ΜΜΕ, θέλοντας να απαλλαγούν από κάθε ενοχλητική φωνή στα μαγαζιά τους. Τις τελευταίες ημέρες, προστέθηκαν στη λίστα (η οποία, όπως όλα δείχνουν, σύντομα θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο), ο δημοσιογράφος Διονύσης Ελευθεράτος και ο σκιτσογράφος Γιάννης Δερμεντζόγλου.

Ο Διονύσης, ο οποίος ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή στις πρόσφατες εκλογές για την ΕΣΗΕΑ και εξελέγη σύνεδρος για την ΠΟΕΣΥ, απολύθηκε από την εφημερίδα Σπορντέι «διότι δεν συνεμορφώθη», με άλλα λόγια, επειδή αρνήθηκε να υπογράψει τη μείωση του μισθού του κατά 25%, όπως εκβιαστικά ζητούσε η (αριστερή…) εργοδοσία. Ήταν από τους ελάχιστους που δεν υπέκυψαν στον εκβιασμό και γι’ αυτό αποφασίστηκε πως έπρεπε να εξοντωθεί.

Όσο για τον Γιάννη, απλώς του ανακοινώθηκε η απόλυσή του, χωρίς κανένα αιτιολογικό και παρά το γεγονός ότι η εργοδοσία του Πρώτου Θέματος είχε προ καιρού επιβάλλει ετσιθελικά μείωση στις αποδοχές όλων των εργαζομένων κατά 10%, χωρίς καν να τους ρωτήσει, δεσμευόμενη παράλληλα ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Όπως είναι προφανές και καταγγέλλει και ο ίδιος, πρόκειται για ξεκάθαρα πολιτική δίωξη, καθώς φαίνεται ότι τα σκίτσα του και η άποψή του ενοχλούσε την (κατά τα άλλα ασυμβίβαστη…) ιδιοκτησία της εφημερίδας.

«Ό,τι και να κάνουν, όσες “επιτυχίες” και αν έχουν, βάζοντας το μαχαίρι στο λαιμό των εργαζομένων, εκβιάζοντας και απειλώντας να τους στερήσουν τη ζωή τους, το μέλλον δεν τους ανήκει. Η κοινωνική οργή συσσωρεύεται διαρκώς και αργά ή γρήγορα θα γίνει το ποτάμι που θα τους πνίξει. Αυτά που ήξεραν, πρέπει να τα ξεχάσουν. Όταν έρθει η ώρα της κρίσης, κανείς δεν θα υπάρχει για να διαμεσολαβήσει και να τους σώσει. Ούτε τα ΜΑΤ, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η τρόικα», τονίζει με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, την ώρα που οι συνδικαλιστικές ηγεσίες παίζουν τα δικά τους παιχνίδια αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στα αφεντικά και την κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.