Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Κινδυνεύει το Πριν


Σε δεινή οικονομική θέση έχει περιέλθει το Πριν. Τα διαφημιστικά έσοδα έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί και οι διαφημιστικές εταιρείες έχουν ετεροχρονίσει πολλούς μήνες τις πληρωμές, καθώς η κυβέρνηση έχει κηρύξει ανομολόγητη στάση πληρωμών στο εσωτερικό και δεν πληρώνει κανέναν που συναλλάσσεται μαζί της. Σε αυτό ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη καταστροφικό γεγονός. Μεγάλη διαφημιστική εταιρεία «βάρεσε κανόνι», στερώντας και από το Πριν έσοδα από διαφημίσεις που έχουν δημοσιευθεί, αλλά δεν έχουν πληρωθεί και βεβαίως τώρα δεν πρόκειται να πληρωθούν ποτέ.


Η κατάσταση της εφημερίδας είναι πιο δύσκολη παρά ποτέ. Αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί στις θεμελιώδεις οικονομικές υποχρεώσεις της. Είναι αδύνατον να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για περισσότερο από μερικές εβδομάδες. Αν δεν βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση της εφημερίδας μέσω του μοναδικού τρόπου που μας απομένει σε τέτοιες περιστάσεις –μέσω δηλαδή της οικονομικής ενίσχυσης των φίλων του– θα καταστεί όντως αναπότρεπτη η λήψη δραματικής απόφασης ως προς το μέλλον της.

Χωρίς την οικονομική βοήθεια των συντρόφων, των φίλων και των αναγνωστών, η συνέχιση της έκδοσης του Πριν είναι τρομερά δύσκολη. Γνωρίζουμε φυσικά ότι οι συνθήκες της κρίσης περιορίζουν τις δυνατότητες ενίσχυσης της εφημερίδας εκ μέρους των φίλων μας, αλλά αυτό δεν αλλάζει την οδυνηρή πραγματικότητα που αντιμετπίζει στον οικονομικό τομέα το Πριν.
Απευθύνουμε θερμή έκκληση προς όλους όσοι θέλουν να στηρίξουν το Πριν να στείλουν την ενίσχυσή τους όσο μπορούν πιο σύντομα. Το πρόβλημα έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα. Χρειαζόμαστε βοήθεια πριν από τις διακοπές!