Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Δούλος της ΕΕ και του Ράιχ


Ωμός, όπως πραγματικά ταιριάζει σε έναν υπουργό Οικονομικών του Ράιχ, ο Bόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αλαζονικός, όπως ταιριάζει σε έναν Γερμανό στις δηλώσεις που έκανε στο περιοδικό Στερν: «Ένα κράτος-μέλος της ΕΕ με προβλήματα, το οποίο δέχεται βοήθεια, πρέπει σε αντάλλαγμα να παραδίδει στην ΕΕ ένα μέρος των κυριαρχικών του δικαιωμάτων», τόνισε. Όποια χώρα της ΕΕ δανείζεται δηλαδή από τους «φίλους» και τους «εταίρους» της δηλαδή, θα περνάει σε κατάσταση υποτέλειας, χάνοντας την υπόστασή της ως κυρίαρχο κράτος! Θα μετατρέπεται δηλαδή σε επαρχία του Ράιχ με περιορισμένα δικαιώματα, ήθελε να πει ο Σόιμπλε αλλά για την ώρα κρίνει ότι δεν ωρίμασαν οι συνθήκες για να το διακηρύσσει ανοιχτά και δημόσια.

του Γιώργου Δελαστίκ  


Για όποιον δεν το κατάλαβε, ο Σόιμπλε το επανέλαβε την επόμενη μέρα σε νέα συνέντευξή του στην επαρχιακή γερμανική εφημερίδα Πασάουερ Νόιε Πρέσε: «Τα κράτη που γυρεύουν βοήθεια πρέπει να παραδώσουν ένα μέρος της κυριαρχίας τους, πρέπει να υποδουλωθούν σε σκληρές προϋποθέσεις και αυστηρή επιτήρηση», ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά. Σαν τους ναζί βασανιστές στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του B’ Παγκοσμίου Πολέμου, έδειξε να απολαμβάνει τον πόνο που προκαλεί αυτή η πολιτική. «Δεν είναι κατά κανένα τρόπο ελκυστικό, όπως φαίνεται, να τρυπώσει κάποια χώρα κάτω από την ομπρέλα προστασίας (σ.σ. εννοεί καθεστώς Μνημονίου της ΕΕ). Όλα τα κράτη αμύνονται απελπισμένα εναντίον του ενδεχομένου αυτού. Οι υποχρεώσεις είναι σκληρές. Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία έπρεπε να εξωθηθούν για να ζητήσουν βοήθεια. Τα προγράμματα μεταρρυθμίσεων που συνοδεύουν (το καθεστώς Μνημονίου) μπορεί να σημαίνουν μαζικές διαμαρτυρίες του πληθυσμού. Στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία οδήγησαν σε νέες εκλογές και σε αλλαγές των κυβερνήσεων», υπογράμμισε σαδιστικά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, απολαμβάνοντας το γεγονός ότι και οι δουλικές προς το Βερολίνο κυβερνήσεις που έβαλαν τις χώρες τους σε καθεστώς Μνημονίου σαρώθηκαν στις κάλπες από τους εκλογείς, αλλά αντικαταστάθηκαν από κυβερνήσεις που είναι εξίσου δουλικές ή και περισσότερο –όπως στην Πορτογαλία– προς το γερμανικό Ράιχ.
Ο Σόιμπλε χλευάζει τις αστικές τάξεις και τους πληθυσμούς των υποτελών χωρών και τους λέει κατάμουτρα ότι ...χάρη τους κάνει και δεν τους πετάει έξω από το ευρώ και την ΕΕ. Η παράδοση τμήματος της εθνικής κυριαρχίας «είναι πάντα καλύτερη από το να πετάξουμε τα κράτη που έχουν χρέη έξω από την ευρωζώνη» υπογράμμισε κυνικά στη συνέντευξή του στο Στερν. Στην άλλη συνέντευξή του στην Πασάουερ Νόιε Πρέσε ο Σόιμπλε επισημαίνει και τη διάσταση ότι τα βασανιστήρια που υφίστανται οι λαοί των υποτελών χωρών είναι για ...ιερό σκοπό, για το καλό της ευρωζώνης: «Αυτά είναι για πολλούς πολύ επώδυνα, αλλά πάντα είναι καλύτερα από το να τεθεί σε κίνδυνο η ακεραιότητα της ευρωζώνης», τόνισε. Διαφωτιστική η στάση του Σόιμπλε για τους λαούς της Ευρώπης: Όποιος θέλει να ζήσει έχοντας ως νόμισμα το ευρώ, να ξέρει ότι το αντίτιμο είναι να ζήσει υπόδουλος στους Γερμανούς για πάντα! Καθαρά πράγματα...

Η γελοιοποίηση της χώρας μας αντανακλάται σε μια εξωφρενική πρόταση που έκανε ο γερμανός επίτροπος στην Κομισιόν για θέματα ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ, σε συνέτευξη που έδωσε στην τοπική γερμανική εφημερίδα Χάμπουργκερ Άμπεντμπλατ: «Φαντάζομαι ότι καθηγητές επαγγελματικών σχολών και έμπειροι και ειδικευμένοι τεχνίτες που βρίσκονται στη σύνταξη, θα μπορούσαν να σταλούν στην Ελλάδα για μια προκαθορισμένη χρονική περίοδο σε εθελοντική βάση. Οι ευρωπαίοι ειδικοί θα είναι σε θέση να καθοδηγήσουν τους Έλληνες στο αντικείμενό τους στη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας. Το κόστος θα μπορούσαν να το επωμιστούν από κοινού η Αθήνα και οι χώρες προέλευσής τους», δήλωσε ο γερμανός κομισάριος με κάθε σοβαρότητα. Οι Έλληνες δηλαδή θα χρηματοδοτούν ...εκδρομές των γερμανικών ΚΑΠΗ στην Ελλάδα, όπου οι καλοκάγαθοι γερμανοί, ολλανδοί, φινλανδοί συνταξιούχοι θα διδάσκουν τέχνες και γράμματα στους ιθαγενείς Μάου Μάου της Πελοποννήσου και των νησιών του Αιγαίου! Για δέκα χρόνια τουλάχιστον! Δηλαδή πόσο πιο τριτοκοσμική αντίληψη για την Ελλάδα θα μπορούσε να δοθεί; Γιατί φυσικά, επειδή ο Γκίντερ Έτινγκερ δεν είναι γερμανός χωριάτης, αλλά ενημερωμένος πολιτικός, το γεγονός ότι τολμάει να ξεστομίζει τέτοιες προκλητικές και προσβλητικές ανοησίες δεν οφείλεται καθόλου σε άγνοιά του για την Ελλάδα, αλλά σε πολύ καλύτερη από εμάς γνώση της γλοιώδους συμπεριφοράς του πρωθυπουργού και των υπουργών του στις επαφές τους με τους γερμανικούς και άλλους ευρωπαϊκούς ηγετικούς κύκλους.

Και ποια είναι η στάση του Γιώργου Παπανδρέου μπροστά σε αυτή την κατάσταση εξευτελισμού που έχει εύρει τη χώρα μας; Μίλησε την Τετάρτη για «εθνική επιτυχία(!!!)» ενώπιον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που όρθιοι, οι πανάθλιοι, τον χειροκροτούσαν και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «ρίχνει λάσπη προς την κυβέρνηση και τον ίδιο προσωπικά ότι δεν έχει παριωτισμό»!
Λες και υπάρχουν πολλοί Έλληνες που θεωρούν «πατριωτισμό» τη γραμμή Κουίσλινγκ που ακολουθεί ο σύγχρονος Τσολάκογλου...