Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Στη μάχη των εκλογών μαζικά με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Σε μια νέα ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας η Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, κάλεσε τους Έλληνες να ψηφίσουν στις εκλογές της 6ης Μάη «υπεύθυνα και όχι περιθωριακά κόμματα».

 Και ξεκαθαρίζοντας τι εννοεί υπεύθυνα κόμματα, τόνισε πως «πρωταρχική ανησυχία είναι να υπάρξει σταθερή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει το οικονομικό πρόγραμμα». Δηλαδή να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί από τον Ιούνιο η εφιαλτική επίθεση στον κόσμο της εργασίας και στη νεολαία. 






Η Λαγκάρντ του ΔΝΤ συνεχίζει το χορό των ανάλογων εκβιαστικών και προκλητικών δηλώσεων των εκπροσώπων του κεφαλαίου, των τραπεζών-τοκογλύφων, των μεγιστάνων του χρήματος (ντόπιου και ξένου), που ξεζουμίζουν το λαό μας τα τελευταία χρόνια. Είναι καθαρό ότι απαιτούν ψήφο κατ’αρχάς σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε όλα τα κεντροαριστερά ή ακροδεξιά δεκανίκια που μπορούν να στηρίξουν τη νέα επίθεση. Η πιο ξεκάθαρη, η πιο ανατρεπτική ψήφος απέναντι στην ευρω-χούντα και το μαύρο μέτωπο είναι η ψήφος στην Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατεβαίνει στις εκλογές, με ψηφοδέλτια αγώνα και ελπίδας, έχοντας ήδη κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα υπέρ της. «Χρειάζεται να δώσουμε τη μάχη για νικήσει η ελπίδα, να ανοίξει ένας άλλος δρόμος, για την ανατροπή κάθε επίδοξου διαχειριστή της πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ», τονίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ανακοίνωσή της, αμέσως μετά τον καθορισμό των εκλογών. «Δεν θα τους αφήσουμε να φορτώσουν στις πλάτες μας τη μαζική ανεργία, τη φτώχεια, τις απολύσεις, την υπονόμευση των δημοκρατικών ελευθεριών, το ψέμα ότι τάχα για όλα φταίνε οι μετανάστες. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η αντίσταση με στόχο την απλή επιβίωση, δένεται άρρηκτα με την επανάσταση με στόχο την αξιοβίωτη ζωή, τη δημιουργία και την ελευθερία», υπογραμμίζεται. Μένουν τρεις εβδομάδες μόνο για μια πρωτοφανέρωτη εξόρμηση του δυναμικού της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς για να φέρει το μήνυμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους, ανέργους, νέους, αγρότες, μικρομεσαίους, γυναίκες, διανοούμενους.