Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στην κάλπη για να πέσει η ευρω-χούντα



Εντυπωσιακή αποδοχή έχει η προεκλογική καμπάνια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δημιουργώντας νέα δεδομένα, καθώς δημιουργείται ένα πολιτικό και εκλογικό ρεύμα υπέρ των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, που έχει τη δυνατότητα να συντρίψει το αντιδημοκρατικό όριο του 3%.. 





Συγκινητική είναι η πανελλαδική εξόρμηση των αγωνιστών της, που σπάει το τείχος της αποσιώπησης και φέρνει τη φωνή του μετώπου σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Νέες δυνατότητες δημιουργεί το γεγονός ότι πέρα από τις σημαντικές διαφοροποιήσεις από τον χώρο της Αριστεράς, μεγάλο μέρος των «πολιτικών ανταρτών» της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ στήνει αυτί σε ό,τι λέει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κινείται στο να δώσει «κόκκινη ψήφο» - σφήνα στο μαύρο μέτωπο. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η υποστήριξη στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ από εργαζόμενους και κόσμο του αγώνα, όπως εκφράστηκε για παράδειγμα με τις πάνω από 460 υπογραφές στήριξης από εκπαιδευτικούς. Ενώ μεγάλη ανατροπή μπορεί να φέρει το γεγονός ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελεί μια μαζική, αντισυμβατική, ανατρεπτική επιλογή της νεολαίας του αγώνα και της αναζήτησης. Η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η πιο αποφασιστική καταδίκη της βάρβαρης επίθεσης στο λαό και της ευρω-χούντας.

Μια ισχυρή ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι το πραγματικό κέρδος για την επόμενη μέρα, στο κίνημα, στην Αριστερά, μέσα κι έξω από τη Bουλή. Στο κίνημα, για την αντεπίθεση και την ανασυγκρότηση των αγώνων, για να υψωθεί ένα πανίσχυρο μέτωπο –σε ρήξη με τον υποταγμένο συνδικαλισμό– που θα αποκρούσει και θα ανατρέψει το καθεστώς των μνημονίων και την επιδρομή του κεφαλαίου. Στην Αριστερά, για μια ελπιδοφόρα Άνοιξη της καινοτόμας, μαχόμενης και κριτικής, επαναστατικής Αριστεράς της νέας εποχής και της κομμουνιστικής απελευθέρωσης. Αλλά και στη Βουλή, καθώς εάν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταφέρει και σπάσει το αντιδημοκρατικό όριο του 3% τότε οι Σιαμαίοι αδελφοί των μνημονίων, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, θα δυσκολευτούν τρομερά να σχηματίσουν από κοινού κυβέρνηση, ακόμα και με δεκανίκια. Μια πιθανή «εισβολή» της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Bουλή θα δώσει νέα ώθηση στον «εξωκοινοβουλευτικό» αγώνα στους δρόμους, στις απεργίες, στις πλατείες. Αυτή τη βδομάδα κρίνονται πολλά. Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο!