Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Εκβιασμοί και μπλόφες με όπλο το ευρώ


Στη γραμμή άμυνας του ευρώ έχει αποφασίσει να δώσει τη μάχη του το σύστημα εξουσίας, μετά το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Εκεί έχει οχυρωθεί και ελπίζει να κρατήσει μέχρι τέλους, ευνουχίζοντας πολιτικά το λαϊκό ρεύμα καταδίκης και ανατροπής της άγριας επίθεσης και της μνημονιακής πολιτικής. Βασικό όπλο, η τρομοκρατία χωρίς όρια, οι απειλές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξοστρακίσει την Ελλάδα από την ευρωζώνη (εάν οι Έλληνες δεν ψηφίσουν τις επιλογές Μέρκελ και Μπαρόζο) και ότι θα συμβούν ...σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί





. Μάλιστα, είδε η Μέρκελ ότι το εγχώριο πολιτικό προσωπικό αδυνατεί να τρομοκρατήσει επαρκώς τον λαό και έσπευσε η ίδια με την αχαρακτήριστη πρότασή της για δημοψήφισμα για το ευρώ, παράλληλα με τις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου... Τα αστικά κόμματα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπές μνημονιακές δυνάμεις (ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ κ.λπ.) καθώς και η συστημική Αριστερά της ΔΗΜΑΡ έχουν διαλέξει στρατόπεδο. Ανήκουν στο τόξο της ευρω-υποταγής. Η πεισματική προσκόλληση του ΣΥΡΙΖΑ στον μονόδρομο του ευρώ και της ΕΕ προσφέρει στο σύστημα την οδό διαφυγής που χρειάζεται. Και ταυτόχρονα, εγκλωβίζει σε πολιτικό αδιέξοδο τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους οι οποίοι έχουν επιλέξει τον δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, καθιστώντας τους έρμαιο εκβιασμών και κινδυνολογίας από την ιερή συμμαχία του ελληνικού κεφαλαίου, των Βρυξελλών και φυσικά, των ΜΜΕ.

Βεβαίως, μην ξεγελιέστε. Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν συνιστά, ούτε τώρα, πρώτη επιλογή για τη Μέρκελ και τα άλλα παιδιά της ΕΕ. Οι φόβοι για οικονομικό ντόμινο και η πολιτική ήττα που θα συνεπάγεται γι’ αυτούς μια τέτοια εξέλιξη είναι παράγοντες οι οποίοι δύσκολα αγνοούνται. Μπορούν όμως να μπλοφάρουν για να οδηγήσουν τον λαό σε αυτοχειριασμό. Είναι γι’ αυτό που περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε μια Αριστερά ενάντια στην ΕΕ, με καθαρή άποψη για έξοδο από ευρωζώνη και ολοκλήρωση, από θέσεις εργατικές, διεθνιστικές. ΑΝΤΑΡΣΥΑ λοιπόν ενάντια και στους ευρω-εκβιασμούς!