Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ έφεραν την καταστροφή



Μας απειλούν με κοινωνική κόλαση και καταστροφή, εάν δεν ψηφίσουμε «σωστά», αλλά ο μηχανισμός της καταστροφής έχει ήδη ενεργοποιηθεί και η γενικευμένη εξαθλίωση προχωρά σαν αποτέλεσμα ακριβώς της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, της τρόικας και της συμμορίας κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ. Μετά την κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ, του νέου τεράστιου ασφαλιστικού ταμείου, όπου είναι ασφαλισμένοι οι περισσότεροι Έλληνες, έρχεται τώρα η σειρά του ΕΣΥ.






Μια σειρά μεγάλα νοσοκομεία δεν θα παραλάβουν από βδομάδα τα εντελώς απαραίτητα νοσοκομειακά υλικά (από γάζες μέχρι βαμβάκι!), λόγω εμπάργκο που επιβάλλουν οι προμηθευτές. Και μπορεί οι μεγάλες προμηθευτικές εταιρείες να παίζουν τα δικά τους παιχνίδια και να κοιτούν τα δικά τους άθλια συμφέροντα, αλλά η ουσία είναι μία: Η δραστική περικοπή των δημόσιων δαπανών για την υγεία, η προκλητική ληστεία των αποθεματικών νοσοκομείων και ασφαλιστικών Ταμείων με το PSI, με άμεσους συνεργούς τους Βενιζέλο - Σαμαρά και την καμαρίλα της ΕΕ, έχουν οδηγήσει σε μια τρομερή ημι-χρεοκοπία τη δημόσια υγεία.

Έτσι, οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να βρουν πλέον ούτε τα φάρμακά τους, ακόμα και φάρμακα που προορίζονται για την καταπολέμηση χρόνιων ή βαριών νοσημάτων, όπως οι καρκινοπάθειες. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες μπορούν να πείσουν άραγε οι απειλές ότι θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα βγούμε από το ευρώ, με αποτέλεσμα να μην έχουμε φάρμακα; Μα τα φάρμακα τα καταργεί, τα νοσοκομεία τα κλείνει η ίδια η τρόικα και η πολιτική του μαύρου μετώπου.