Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

«Αδελφές» η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή, λέει ο Ψωμιάδης!




Εμετικό έχει καταντήσει πλέον το πρόσωπο της ΝΔ του Σαμαρά, στην απεγνωσμένη προσπάθεια του προέδρου της να γίνει πρωθυπουργός πάση θυσία, έστω και για δύο - τρεις μήνες. Έτσι που πάει το κόμμα του ο Σαμαράς, σε λίγο η μετεμφυλιοπολεμική ΕΡΕ του εκλογικού πραξικοπήματος του 1961 θα φαντάζει ...αριστερίστικη οργάνωση σε σχέση με τη σημερινή ΝΔ!


Εκείνος πάντως που έχει πιάσει άριστα το πνεύμα του Σαμαρά είναι ο έκπτωτος περιφερειάρχης και συντονιστής του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα Παναγιώτης Ψωμιάδης, όπως αποδείχτηκε από την ομιλία του στην Ξάνθη το πρωί της περασμένης Κυριακής. «Το ποσοστό της ΝΔ στην Ξάνθη θα είναι ανεβασμένο και μάλιστα πολύ. Εκτιμώ περισσότερο από 5 με 7 μονάδες», δήλωσε με στόμφο και αμέσως μετά εξήγησε το γιατί: «Αυτό το συμπεραίνω από τις πολλές μετακινήσεις φίλων μας από τις αδελφικές κεντροδεξιές παρατάξεις προς τη δική μας, δηλαδή από Μπακογιάννη, Καμμένο, Μάνο, Χρυσή Αυγή»!!!

Ώστε «αδελφικές κεντροδεξιές παρατάξεις» η ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή! Επίσημη η ομολογία από τα πιο επίσημα χείλη της ΝΔ στη Β. Ελλάδα, τον ίδιο τον γενικό συντονιστή του προεκλογικού της αγώνα Παναγιώτη Ψωμιάδη! Αφού τα πολιτικά πιστεύω του Ψωμιάδη τον οδηγούν να κατατάσσει τη Χρυσή Αυγή στην ...«κεντροδεξιά»(!!!), δεν είναι καθόλου παράξενο που στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Ξάνθη υπογράμμισε ότι «εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί η Χρυσή Αυγή», προσθέτοντας για λόγους ευγενείας «πλην ακραίων συμπεριφορών, τις οποίες και καταδικάζω». «Είμαστε όλοι στην κεντροδεξιά, ήμασταν και πιστεύω ότι θα ξαναείμαστε όλοι μέσα, μιας και όλοι είμαστε παιδιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή και αυτό τα λέει όλα», διακήρυξε μελοδραματικά ο Ψωμιάδης.

Μεγάλη καρδιά απέναντι στην «κεντροδεξιά» Χρυσή Αυγή. Γίνεται όμως «Τούρκος» (ή μήπως ...«Σκοπιανός»;) όταν ακούει γι’ αυτή την «ανεύθυνη, επικίνδυνη, μηδενιστική, εφιαλτική Αριστερά», όπως τη χαρακτήρισε.