Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Οι ήρωες και τα κτήνη

Μεγαλειώδη ηθική και πολιτική νίκη σημείωσε ο Στόλος της Ελευθερίας που προσπάθησε να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους αποκλεισμένους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας.


του Γιώργου Δελαστίκ




Πληρώνοντας βαρύτατο φόρο αίματος, οι διεθνείς ακτιβιστές προκάλεσαν με την αυτοθυσία τους την παγκόσμια εστίαση της προσοχής στο έγκλημα που διαπράττει το αιμοσταγές κράτος του Ισραήλ στη Γάζα. Όλος ο κόσμος απαιτεί τώρα να αρθεί επιτέλους ο αποκλεισμός, ενώ ακόμη και το καθεστώς Μουμπάρακ της Αιγύπτου υποχρεώθηκε να ανοίξει για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα το πέρασμα στα σύνορα προς τη Γάζα.
Αδίστακτα τα αιμοδιψή ισραηλινά ανθρωπόμορφα κτήνη προέβησαν σε σειρά εγκλημάτων. Άρχισαν με κρατική πειρατεία, επιτιθέμενοι στα έξι πλοία του στολίσκου των ακτιβιστών σε διεθνή ύδατα και μάλιστα σε απόσταση 70-80 μιλίων από τις ακτές του Ισραήλ. Στη συνέχεια δολοφόνησαν εν ψυχρώ, άγνωστο ακόμη πόσα άτομα, πυροβολώντας τα εξ επαφής (εννέα έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει επίσημα) και τραυμάτισαν δεκάδες άλλα, γαζώνοντας τους άοπλους ακτιβιστές με ριπές αυτόματων όπλων. Έπειτα απήγαγαν πάνω από 700 άτομα, τα οδήγησαν διά της βίας στο έδαφος του Ισραήλ και τα φυλάκισαν. Ξυλοδαρμοί, ηλεκτροσόκ, σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια, κακομεταχείριση, κλοπή όλων των αντικειμένων αξίας που είχαν μαζί τους οι ακτιβιστές. Όλο και κάτι θα βγάλουν από το πλιάτσικο οι ισραηλινοί μπάτσοι, αφού μόνον οι κάρτες των κινητών και οι δίσκοι των υπολογιστών είναι χρήσιμα για τις υπηρεσίες των πληροφοριών. Η πλήρης αποτύπωση όλης της ισραηλινής πολιτικής, σε όλες τις εκφάνσεις της, μέσα σε λίγες ώρες. «Ισραήλ, κράτος - πειρατής» ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος της γαλλικής Λιμπερασιόν, μιας εφημερίδας που κάθε άλλο παρά συνηθίζει να επικρίνει το Ισραήλ. Για «ξεδιάντροπη πράξη πειρατείας» κάνουν λόγο σε κύριο άρθρο τους οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.
Την ώρα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η διεθνής κοινότητα υποκλίνεται μπροστά στη θυσία των ακτιβιστών και την τιμά πολιτικά απαιτώντας την άρση του αποκλεισμού της Γάζας, τα δουλόφρονα τρωκτικά των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Χριστόφια προσπαθούν να συγκαλύψουν την επαίσχυντη στάση τους καθώς έδρασαν ως θλιβερά όργανα του Ισραήλ, ισχυριζόμενα ότι η ανθρωπιστική αποστολή από δεκάδες χώρες ήταν ...προβοκάτσια που έστησαν δήθεν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες για να παγιδεύσουν το Ισραήλ, το οποίο την πάτησε και έπεσε στην παγίδα!!! Τα πολιτικά καθάρματα της Αθήνας και της Λευκωσίας υποστηρίζουν δηλαδή ότι δεν έχουμε να κάνουμε με σωρεία αποτρόπαιων εγκλημάτων εκ μέρους του Ισραήλ αλλά απλώς με μια παγίδευσή του από τους Τούρκους, ενώ όσοι διακινδύνευσαν τη ζωή τους συμμετέχοντας στην αποστολή αλληλεγγύης δεν είναι ήρωες, αλλά ...πράκτορες των Τούρκων ή ηλίθιοι!!! Έχουμε να κάνουμε με κατάπτυστα υποκείμενα της ελληνικής και της κυπριακής κυβέρνησης που αντί να κρύβονται από ντροπή για τη στάση που τήρησαν, θέλουν να βγουν κι από πάνω.
Ένα πλοίο υπό ελληνική σημαία και ένα ακόμη ελληνόκτητο υφίστανται κρατική πειρατική επίθεση στη Μεσόγειο, δεκάδες έλληνες πολίτες απάγονται, οδηγούνται με την απειλή των όπλων στο Ισραήλ, φυλακίζονται και όμως η κυβέρνηση Παπανδρέου όχι μόνο δεν στέλνει καν ένα ελληνικό πολεμικό αεροπλάνο στο σημείο της πειρατείας να κάνει έστω αναγνώριση, αλλά κάνει και ...οκτώ(!) ώρες να βγάλει μια κατάπτυστη ανακοίνωση, ενώ διεξάγει κοινή στρατιωτική άσκηση με τους ισραηλινούς εγκληματίες και τη διακόπτει μόνο όταν τα πτώματα των δολοφονημένων ακτιβιστών γεμίζουν το κατάστρωμα του πλοίου «Μαβί Μαρμαρά». Όσο για τον αξιοθρήνητο Χριστόφια, τον πρόεδρο της Κύπρου, αυτός απαγορεύει σε έλληνες και ξένους βουλευτές που βρίσκονται στο νησί να επιβιβαστούν στα πλοία αλληλεγγύης, υποχρεώνοντας έτσι τους ξένους κοινοβουλευτικούς να πάνε στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για να μπουν από εκεί στα πλοία! Δουλοφροσύνη και πολιτικός κρετινισμός σε ένα ασυναγώνιστο μείγμα. Ο πολιτικά αχρείος υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, μάλιστα, έσπευσε ήδη στο Ισραήλ! Απίστευτο, αλλά αληθινό.
Αλήθεια, πώς θα φαινόταν στους Παπανδρέου και Χριστόφια αν η Τουρκία αντέγραφε την πολιτική του Ισραήλ και άρχιζε να κάνει πειρατικές επιθέσεις σε ελληνικά πλοία στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, δολοφονώντας επιβάτες, απάγοντας και φυλακίζοντας τους υπόλοιπους; Θα αντιδρούσαν όπως τη Δευτέρα, μη κάνοντας τίποτα; Θα ήθελαν η παγκόσμια κοινή γνώμη να παραμένει αδιάφορη και μάλιστα κάποιοι να «αποκαλύπτουν» ότι ...οι δολοφονίες και οι απαγωγές Ελλήνων είναι «καταχθόνια παγίδα» που στήθηκε εις βάρος της Τουρκίας; Δεν αντιλαμβάνονται οι κυβερνήσεις Αθήνας και Λευκωσίας πόσο γελοίες και πόσο απεχθείς γίνονται με αυτά που λένε; Ας σιωπούν τουλάχιστον, αφού πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξουν.