Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Αντικαπιταλιστική παρέμβαση στις εκλογές


  Επιταχύνονται οι διαδικασίες και οι κάθε είδους διεργασίες για τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Από την πλευρά των κυρίαρχων δυνάμεων και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στόχος είναι να βγουν εκτός συζήτησης τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα που προκαλεί η βαρβαρότητα του «Μνημονίου», ο Καλικράτης και συνολικά η κυρίαρχη πολιτική, προτάσσουν τα «αυτοδιοικητικά» κριτήρια για να «υφαρπάξουν» για μια ακόμα φορά την «συναίνεση» που εκ των υστέρων βέβαια θα ερμηνευθεί σαν συναίνεση στην πολιτική τους.







ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΡΑΓΑΝΙΓΟΣ 


 Στο παιγνίδι αυτό παίζει η Δημοκρατική Αριστερά του Κουβέλη, η Ντόρα κ.λπ. Και η ΝΔ που, αρχικά, επιχείρησε να «πολιτικοποιήσει» τις εκλογές σε «αντιμνημονιακή βάση», ανακρούει πρύμνα μιλώντας για «αυτοδιοικητικά κριτήρια».
Από την άποψη αυτή επιβεβαιώνεται ότι αυτό που είναι η πρώτη και βασική ανάγκη σε αυτή την εκλογική μάχη, η «ιδιαιτερότητά της», καθώς διεξάγεται μέσα στις συνθήκες της κρίσης και της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης του κράτους, είναι ο βαθιά πολιτικός της χαρακτήρας. Είναι επιτακτικό η αντικαπιταλιστική Αριστερά να αξιοποιήσει τη μάχη όχι για να έχει μια «καλή καταγραφή» (λογική που δεν μας αφορά), αλλά για να απευθυνθεί πλατιά στο λαό με τα συνθήματα και τις θέσεις της: «Κάτω το Μνημόνιο και η κυβέρνηση», «Παύση πληρωμών - διαγραφή του χρέους», «Ρήξη - αποδέσμευση από την ΕΕ και την ΟΝΕ», «Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση», «Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις», «Δωρεάν υγεία - παιδεία για όλους», «Κάτω ο Καλλικράτης και το τοπικό κράτος της φορομπηξίας, της αγοράς, των χιλιάδων απολύσεων, της ελαστικής εργασίας».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η αντικαπιταλιστική Αριστερά άμεσα ξεπερνά τις καθυστερήσεις συγκροτώντας σε όλες τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους τις δυνάμεις της, απευθυνόμενη πλατιά στο αγωνιζόμενο δυναμικό και οργανώνοντας την παρέμβασή της. Μακριά από «διεργασίες» που στο όνομα της «επαφής με τη βάση του ΠΑΣΟΚ» στηρίζουν τελικά νεοσοσιαλδημοκρατικές λογικές, που στο όνομα της «πλατιάς απεύθυνσης» ξεχνούν τους πολιτικούς στόχους. Οι διεργασίες γίνονται ήδη μέσα στους εργαζόμενους, και εκεί μπορεί να επικοινωνήσει με χιλιάδες αγωνιστές, συμπεριλαμβανομένων και αγωνιστών της βάσης των δυνάμεων της ρεφορμιστικής Αριστεράς που θέλουν να διαφοροποιηθούν από τις επιλογές των ηγεσιών τους.

Άλλωστε η πορεία για τις εκλογές, πορεία κλιμάκωσης της πάλης γονιμοποιεί με δύναμη τις πραγματικές διεργασίες.