Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Δήμοι Λεκανοπεδίου: Αντικαπιταλιστική παρέμβαση

Σε εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες σε Δήμους του λεκανοπεδίου της πρωτεύουσας προκειμένου στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου να συμμετάσχουν κινήσεις, που θα συνενώνουν αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, που έδωσαν τη μάχη τους προηγούμενους μήνες, αλλά και αγωνιστές που διαφοροποιούνται από τη ρεφορμιστική Αριστερά.






Σε Δήμους, όπως του Βύρωνα, της Νέας Σμύρνης και του Περιστερίου, που παρεμβαίνουν επί πολλά χρόνια αριστερές κινήσεις πόλεις, έχει ήδη αποφασιστεί η συμμετοχή τους στις εκλογές. Στο Βύρωνα, η Αριστερή Παρέμβαση, στην αυριανή της ολομέλεια, αναμένεται να διαμορφώσει το κείμενο της εκλογικής της διακήρυξης και να οριστικοποιήσει τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου.

Σε «ενωτική αγωνιστική συστράτευση», καλεί η Αριστερή Παρέμβαση στους Δρόμους της Νέας Σμύρνης, «για να ξεδιπλωθούν μαχητικοί αποφασιστικοί αγώνες, για την ανατροπή της επίθεσης ΠΑΣΟΚ, ΕΕ, κεφαλαίου, για να πληρώσει την κρίση η εργοδοσία και οι τραπεζίτες». Την ερχόμενη εβδομάδα οριστικοποιείται η εκλογική διακήρυξη της κίνησης, η οποία θα παρουσιαστεί σε συνέντευξη Τύπου. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Αριστερής Παρέμβασης, θα είναι ο Α. Παπασπυρίδης, μισθωτός τεχνικός.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, σε συνέλευση των μελών της, στις 14 Σεπτεμβρίου, θα οριστικοποιήσει το κείμενο της εκλογικής της διακήρυξης, αλλά και τη σύνθεση του ψηφοδελτίου.
Το «Κίνημα στην Πόλη» του Ζωγράφου, έχει αποφασίσει τη συμμετοχή του στην εκλογική μάχη του Νοεμβρίου, ενώ στη σημερινή του ολομέλεια, θα οριστικοποιήσει το σχέδιο της προεκλογικής του παρέμβασης.

Διεργασίες για τη συγκρότηση ή επαναδραστηριοποίηση αριστερών κινήσεων, βρίσκονται σε εξέλιξη και σε τουλάχιστον άλλους δέκα δήμους του Λεκανοπεδίου, μεταξύ αυτών και του δήμου Αθηναίων. Στις διεργασίες αυτές παρεμβαίνουν αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ διερευνάται και η δυνατότητα εκλογικής παρέμβασης στις προσεχείς εκλογές.

0 Τοποθετησεις: