Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Δυνατότητα εκλογής συμβούλων

 Παρά τις αυξημένες δυσκολίες της εκλογικής μάχης, υπάρχει μια ευνοϊκή αλλαγή του εκλογικού νόμου, που μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στα αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια να εκλέξουν δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους. Σύμφωνα με τις εγκυκλίους 18 και 19 που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών για τις φετινές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, για να μπει ένας συνδυασμός στην πρώτη κατανομή εδρών, δεν χρειάζεται να έχει ψήφους πάνω από το μέτρο. Με άλλα λόγια, με λιγότερες ψήφους από το μέτρο, είναι δυνατή η εκλογή συμβούλου στην πρώτη κατανομή, αν βέβαια το υπόλοιπο των ψήφων είναι μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα των άλλων συνδυασμών.




Φυσικά, αυτή η αλλαγή δεν φέρνει την απλή αναλογική. Με άλλη εγκύκλιο ξεκαθαρίζεται ότι οι μισές μόλις έδρες στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια μοιράζονται στην πρώτη κατανομή και οι άλλες μισές στη δεύτερη. Πάντως, από τη στενή εκλογική άποψη, οι φετινές κάλπες φαίνεται πιο πιθανό να αναδείξουν εκλεγμένους αντιπροσώπους των αντικαπιταλιστικών ψηφοδελτίων. Γεγονός που καθιστά την υπερψήφισή τους ακόμη πιο σημαντική!

ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Αντιπροσωπεία της Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, συμμετείχε στην κινητοποίηση των κατοίκων των Αμπελοκήπων, την Τετάρτη, για την ακύρωση των σχεδίων της ΔΕΗ, για κατασκευή διοικητικού μεγάρου, σε ελεύθερο οικόπεδο, πίσω από το Γηροκομείο. Οι κάτοικοι την τελευταία 15ετία, διεκδικούν, στη συγκεκριμένη έκταση (10 στρ.), να κατασκευαστεί σχολείο και πάρκο.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα η Ανταρσία, τονίζει ότι πρόκειται «για την ίδια πολιτική που αυξάνει τα τιμολόγια της ΔΕΗ, στα μικρά νοικοκυριά κατά 13%, με αυτή που επιδιώκει την τσιμεντοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης». Καταγγέλλει τη δημοτική αρχή, η οποία αρνείται την απαλλοτρίωση της συγκεκριμένης έκτασης, επικαλούμενη έλλειψη χρημάτων, ενώ την ίδια στιγμή δίνει 50 εκατ. ευρώ το χρόνο στις τράπεζες για την αποπληρωμή δανείων. Η Ανταρσία, διεκδικεί διεύρυνση των ελεύθερων χώρων στο Δήμο Αθηναίων, προτείνοντας για το σκοπό αυτό και την απαλλοτρίωση μεγάλων ιδιοκτησιών (τραπεζών, εταιρειών, εκκλησίας), χωρίς αποζημίωση των σημερινών ιδιοκτητών τους.
Στο χαιρετισμό του, ο εκπρόσωπος της Ανταρσία, τόνισε ότι στην κάλπη, αλλά και την επομένη των εκλογών, θα πρέπει να εκφραστεί η μαχητική, αγωνιστική καταδίκη των πολιτικών κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ. Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ν. Σοφιανός και Ε. Πορτάλιου.

0 Τοποθετησεις: