Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Καθημερινές περιοδείες σε Γιάννενα και ¨Ηπειρο



Μαχητικότητα και αισιοδοξία φέρνει η προεκλογική κίνηση στα Ιωάννινα, όπου οι αγωνιστές της ΔΡΑΣΥ και της Αριστερής Παρέμβασης Ηπείρου καθημερινά περιοδεύουν σε χωριά και αστικά κέντρα με τα υλικά των συνδυασμών. Η διακήρυξη του συνδυασμού της περιφέρειας διακινήθηκε και σε εργατικούς χώρους, προκαλώντας συζήτηση για τα τοπικά και ευρύτερα προβλήματα. Θέση της Αριστερής Παρέμβασης είναι ότι για τα καθημερινά προβλήματα της πόλης κύρια ευθύνη φέρουν η τωρινή δημοτική και νομαρχιακή αρχή (ΝΔ), χωρίς βέβαια η επίσημη αντιπολίτευση να είναι άμοιρη ευθυνών.



Σημαντικό κομμάτι της παρέμβασης καταλαμβάνει η προσπάθεια για τη θεμελίωση πλατιάς αντίστασης και μη υποταγής στα σχέδια του καπιταλισμού, έτσι όπως αυτά εκφράζονται μέσα από τον «Καλλικράτη», από τα νέα μέτρα που μαζί κυβέρνηση, ΝΔ και ΛΑΟΣ προσπαθούν να επιβάλουν στο πλαίσιο της κρίσης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά και να δοθεί μια προοπτική για την αντικαπιταλιστική πάλη και την κομμουνιστική απελευθέρωση.
Στις περιοδείες τους οι υποψήφιοι και τα μέλη της Αριστερής Παρέμβασης και της ΔΡΑΣΥ, διαπιστώνουν ότι εκτός από την έντονη αγανάκτηση για την εφαρμογή της πολιτικής του μνημονίου, υπάρχει και η διάθεση ο κόσμος να συνταχθεί εναντίον της κυβέρνησης και όσων στηρίζουν την ίδια πολιτική. Ενδεικτικές είναι οι αντιδράσεις κατά υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη.
Τα ψηφοδέλτια είναι σχεδόν έτοιμα, με μια πλειάδα αγωνιστών από διάφορους εργασιακούς χώρους, κτηνοτρόφους και από τη νεολαία, που έδωσαν τη μάχη σε όλες τις κινητοποιήσεις του φοιτητικού και εργατικού κινήματος του προηγούμενου διαστήματος (απεργίες, αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Δωδώνη κ.λπ.) και συνεχίζουν να δίνουν καθημερινά τη μάχη ενάντια στο μνημόνιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ, να δηλώνουν το «παρών» στην πρώτη γραμμή και αυτής της μάχης, αποφασισμένοι να παλέψουν ενάντια στην περαιτέρω αντιδραστικοποίηση του κράτους, στην επίθεση του κεφαλαίου και στην πολιτική της ΕΕ, θέτοντας ως βασικό άξονα της πολιτικής την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από αυτήν.

0 Τοποθετησεις: