Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Η χούντα στα σχολεία!

Απέναντι στις καταλήψεις των μαθητών

Το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της «χούντας» της κυβέρνησης και των διεθνών οργανισμών γίνεται ολοένα και πιο αποκρουστικό. Στα αστυνομικά τμήματα ολόκληρης της χώρας στήνεται σχέδιο καταστολής και χαφιεδισμού απέναντι στο μαθητικό κίνημα. Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα και μετά κλήθηκαν διευθυντές αρκετών σχολείων της χώρας (Ίλιον, Καματερό, Νέα Σμύρνη, Μαραθώνας κ.ά.) να δώσουν τα στοιχεία των μαθητών που πρωτοστάτησαν στις καταλήψεις του προηγούμενου διαστήματος. Ταυτόχρονα, στην Ορεστιάδα ασκήθηκε δίωξη σε 105 μαθητές για διακοπή της ομαλής λειτουργίας του σχολείου πριν από ένα χρόνο και αντίστοιχες διαδικασίες κινούνται σε Χαλκίδα και Καλλιθέα, ενώ στο 3ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης δύο μαθητές «πλήρωσαν» τη συμμετοχή τους στην κατάληψη με δύο μέρες αποβολή.



ΘΑΝΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ



Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρο. Η κοινωνία βυθίζεται στη φτώχεια και την ανεργία της «μνημονιακής» πολιτικής. Το σχολείο και το πανεπιστήμιο γίνονται ακόμα πιο ταξικά και απρόσιτα για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, η δημόσια εκπαίδευση διαλύεται για να γίνει πεδίο κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Και σε όσους αντιστέκονται σε αυτό το μονόδρομο αρμόζει η καταστολή, οι διώξεις και η τρομοκρατία. Μόνο οργή προκαλεί η επαναφορά στο σκοτεινό παρελθόν, που ο χαφιεδισμός και η αστυνομική παρακολούθηση ήταν η επίσημη κρατική πολιτική. Οι διευθυντές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς καλούνται να γίνουν πληροφοριοδότες των αστυνομικών αρχών...

Είναι σαφές, ότι οι μεθοδεύσεις αυτές υποδηλώνουν τον τρόμο των κυρίαρχων. Φοβούνται τις κοινωνικές εκρήξεις που προκαλεί η πολιτική τους. Τρέμουν ότι η νέα γενιά δεν θα γίνει πειραματόζωο στον κοινωνικό κανιβαλισμό αλλά δύναμη ανατροπής. Ότι νέοι νικηφόροι Δεκέμβρηδες θα ανατρέψουν την αστική πολιτική. Γνωρίζουν ότι το μέλλον που ετοιμάζουν δεν προσφέρει κανένα θετικό όραμα και άρα η μόνη λύση είναι ο κρατικός αυταρχισμός.
Το μαθητικό, το εκπαιδευτικό, το εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται.

 Δεν θα κυριεύσει ο φόβος, αλλά η ελπίδα, η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα. Το κύμα επίθεσης στα δημοκρατικά δικαιώματα πρέπει να βρει απέναντι του ολόκληρη την κοινωνία, τις δυνάμεις του κινήματος και της Αριστεράς. Ήδη η ΟΛΜΕ εξέδωσε σειρά ανακοινώσεων υπερασπιζόμενη το αυτονόητο. Ότι η αστυνομία δεν μπορεί να παρεμβαίνει στο εσωτερικό των σχολείων και ότι οι μαθητές είναι δίκαιο να αγωνίζονται με κάθε μέσο. Οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής Aριστεράς από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό των αγωνιζόμενων μαθητών. Σε ανακοίνωση της, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική αναφέρει ότι «είμαστε μαζί με κάθε αγωνιζόμενο μαθητή και νέο. Καμία ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων. Μαζί με τους γονείς και τους πολίτες που παλεύουν για καλύτερες συνθήκες στα σχολεία». Η υποψήφια αντιπεριφειάρχης Δυτικής Αττικής, Μαριώτα Αλμυρούδη σε δήλωση της, καταγγέλλει την κυβέρνηση, εξηγώντας ότι «οι μαθητές κινητοποιούνται από τα προβλήματά τους, από την αγωνία τους για ζωή». Σε ανακοινώσεις και κινητοποιήσεις για το θέμα προβαίνουν οι αντικαπιταλιστικές κινήσεις σε πόλεις και δήμους, καθώς και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

0 Τοποθετησεις: