Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Προς θερμό εργατικό Δεκέμβρη

 ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 6/12, ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15/12

Με μια μεγάλη συνάντηση όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων που κινούνται σε αγωνιστική ταξική κατεύθυνση, κόντρα στις υποταγμένες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, την επόμενη Κυριακή 5 Δεκέμβρη, 10 π.μ., στο αμφιθέατρο Γκίνη στο Πολυτεχνείο), γίνεται το πρώτο βήμα συγκρότησης και αγωνιστικής παρέμβασης σε έναν Δεκέμβρη, που αναμένεται να σφραγιστεί από τον εργατικό ξεσηκωμό. 






Το εργατικό κίνημα θα παλέψει αποφασιστικά για το σπάσιμο της εισοδηματικής πολιτικής, την απαγόρευση των απολύσεων, τη μη ψήφιση του προϋπολογισμού - σφαγείου των κοινωνικών υποδομών (ούτε τα σκουπίδια δεν μπορούν να μαζευτούν αφού απολύονται οι συμβασιούχοι από τους δήμους) και την ακύρωση του μνημονίου. Ταυτόχρονα, όλο και περισσότερο ωριμάζουν μέσα στα σωματεία και στο εργατικό κίνημα τα αιτήματα της ανατροπής της κυβέρνησης (για να ανατραπεί η επίθεση του κεφαλαίου), της παύσης πληρωμών - διαγραφής του χρέους, της εξόδου από ευρωζώνη και ΕΕ κ.λπ.

Η πρώτη μεγάλη διαδήλωση λαού και νεολαίας αναμένεται να γίνει στις 6 Δεκέμβρη, ημέρα που κλείνουν δύο χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Στη διαδήλωση αυτή, μπορούν να συναντηθούν οι εργαζόμενοι με τους νέους, ο αγώνας για την απελευθέρωση από τη χούντα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ (εκείνες τις μέρες θα είναι στην Ελλάδα και ο διευθυντής του ΔΝΤ Στρος Καν), με την πάλη για ελευθερία, ενάντια στην πολύμορφη καταστολή.

Η απεργία που έχουν προκηρύξει για τις 15 Δεκέμβρη οι ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, παρά το γεγονός ότι προοριζόταν για «ντουφεκιά στον αέρα», μπορεί να μετατραπεί σε απεργία - σταθμό της αναμέτρησης. Τα πρωτοβάθμια σωματεία και όλοι οι αγωνιστές θα κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία. Τις μέρες που θα προηγηθούν προγραμματίζονται συνελεύσεις και συζητήσεις στους χώρους δουλειάς (όπου θα διακοπεί η εργασία), επιπλέον απεργιακές μορφές, μαχητικές ενέργειες διεκδίκησης, ενημερωτικές εξορμήσεις, για τη δημιουργία ενός γενικού κλίματος συγκρούσεων και αναταραχής. Ιδιαίτερη δουλειά μπορεί να γίνει αυτή τη φορά και στις γειτονιές, με εξορμήσεις, εκδηλώσεις, «μίνι πορείες», καταλήψεις κ.λπ.

0 Τοποθετησεις: