Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Οικολόγοι Εναλλακτικοί: Ευρύτερο μέτωπο για τη νίκη


«Το χειροπιαστό ενωτικό εγχείρημα ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που επιβραβεύτηκε εκλογικά, δείχνει το δρόμο», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους για το εκλογικό αποτέλεσμα οι Οικολόγοι Εναλλακτικοί, συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
«Τα αποτελέσματα των εκλογών δημιούργησαν νέους συσχετισμούς μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Πρώτα απ’ όλα έδειξαν, αναμφισβήτητα, την πολιτική αποδοκιμασία τόσο της βάρβαρης αντιλαϊκής κυβέρνησης (μείον 1.150.000 ψήφοι) όσο και της υποκριτικής στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης (μείον 550.000 ψήφοι). Παρά τα βαρύτατα όμως πλήγματα που εδέχθησαν, δυστυχώς δεν κατέρρευσαν προς το παρόν», αναφέρουν οι Οικολόγοι Εναλλακτικοί.





 Οι ψηφοφόροι της Αριστεράς, σύμφωνα με τους Οικολόγους Εναλλακτικούς, απαιτούν:
«Πρώτον, ένα ρεαλιστικό πολιτικό και προγραμματικό σχέδιο που θα οδηγήσει στην έξοδο από τη σημερινή δυσμενή συγκυρία (οικονομική κρίση, δημόσιο χρέος, ύφεση, ανεργία, μεταναστευτικό, φτώχεια, υποβάθμιση ποιότητας ζωής) και την ανατροπή της προς όφελος των σκληρά εργαζομένων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των ανέργων, των δοκιμαζόμενων νέων κι όχι προς όφελος των πιστωτριών τραπεζών. Δεύτερον, η εναλλακτική αυτή πρόταση να έχει σοσιαλιστική προοπτική. Τρίτον, κοινή ανατρεπτική δράση των πολιτικών δυνάμεων του τόξου από τ’ αριστερά της Αριστεράς έως τ’ αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας, με αντικαπιταλιστικούς στόχους τη μονομερή παύση της πληρωμής και τη διαγραφή του δημόσιου χρέους, την έξοδο από την ΕΕ και την ευρωζώνη και την εθνικοποίηση των τραπεζών».

Οι Οικολόγοι Εναλλακτικοί εκτιμούν ότι «τα εκλογικά αποτελέσματα έδειξαν ότι οι αριστεροί ψηφοφόροι επιδοκιμάζουν τα συμμαχικά, ενωτικά και μετωπικά σχήματα. Ταυτόχρονα αυξάνονται και οι ευθύνες μας. Στη σημερινή συγκυρία είναι βέβαιο ότι κανένα πολιτικό κόμμα ή σχήμα δεν μπορεί να οδηγήσει μόνο του την ελληνική κοινωνία στο δρόμο του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού. Αυτό αναγκαστικά το υποστηρίζει και το ΚΚΕ. Είναι αλήθεια ότι η κοινή δράση μαζί του είναι δύσκολη υπόθεση, όχι όμως ακατόρθωτη. Μόνο ένα ευρύτερο μέτωπο πολιτικών δυνάμεων, που θα εκφράζουν κυρίως την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, μπορεί να σηκώσει το βάρος ενός λαϊκού, μαζικού και παρατεταμένου αγώνα, με προοπτική την τελική νίκη και τη μετάβαση στο σοσιαλισμό Το χειροπιαστό ενωτικό εγχείρημα ΑΝΤΑΡΣΥΑ που επιβραβεύτηκε εκλογικά δείχνει το δρόμο. Ο πρόγονος όμως αυτής της συμπαράταξης δηλαδή το ΜΕΡΑ δεν ήταν επαρκής. Γι’ αυτό πριν από δύο χρόνια δημιουργήθηκε κάτι ευρύτερο. Αλλά ούτε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επαρκεί. Εμπρός λοιπόν για κάτι καλύτερο. Τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά. Αντικειμενικά θεωρείται η πιο σημαντική πολιτική κίνηση αυτής της περιόδου».

0 Τοποθετησεις: