Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

ΤΡΟΜΟ-ΔΙΚΗ: Μένος κατά της νεολαίας

Ακριβώς με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τα Δεκεμβριανά του 2008, η σύγχρονη «κατοχή» κυβέρνησης - τρόικας στήνει το… μπλόκο της Λάρισας. Στον τοίχο «τοποθετούνται» 11 ανήλικα παιδιά και μαζί τους πυροβολούνται μια σειρά από λαϊκές ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα. Με άλλα λόγια στις 9 Δεκέμβρη ξεκινά η δίκη των... τρομοκρατών της Λάρισας. Πρόκειται για την υπόθεση των 8 ανηλίκων που συνελήφθησαν –όπως και ακόμη 11 ενήλικοι– το βράδυ της 8ης Δεκέμβρη 2008. Παραπέμφθηκαν δε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας για κακουργηματικές πράξεις, με την ενεργοποίηση των βαρύτερων διατάξεων του τρομονόμου. Το αβάσιμο και ανυπόστατο κατηγορητήριο, που στηρίζεται αποκλειστικά σε πανομοιότυπες καταθέσεις αστυνομικών, βασίζεται στη ναζιστική αρχή «της συλλογικής ευθύνης», χωρίς προσκόμιση οποιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου, χωρίς εξατομίκευση των κατηγοριών, χωρίς ταυτοποίηση προσώπου και πράξης.




ΝΑΤΑΣΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ





Ενδεικτικό του παραλογισμού αλλά και της μεθοδευμένης προσπάθειας τρομοκράτησης της αγωνιζόμενης νεολαίας είναι ότι 19 παιδιά, που οι αστυνομικές δυνάμεις μάζεψαν «στο σωρό» από διαφορετικά σημεία της πόλης, αν και δεν γνωρίζονταν, τσουβαλιάστηκαν κάτω από την ταμπέλα της «τρομοκρατικής οργάνωσης» που δρούσε «σε οργανωμένη βάση (…) επιδιώκοντας τη διάπραξη εμπρησμών» σύμφωνα με το κατηγορητήριο!!! Για τους ενηλίκους της… τρομοκρατικής οργάνωσης, το Συμβούλιο Εφετών, όπου υποχρεωτικά παραπέμφθηκαν, βλέποντας το αστήριχτο των κατηγοριών αποφάνθηκε τη μετατροπή τους σε βαθμό πλημμελήματος. Όμως οι ανήλικοι «συγκατηγορούμενοι» τους συνεχίζουν να διώκονται βάσει τρομονόμου για τις ίδιες πράξεις.
Καθίζοντας τους ανηλίκους της Λάρισας στο εδώλιο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να πάρει ρεβάνς απ’ την εξέγερση του 2008 και από μια γενιά που αρνήθηκε να κάτσει φρόνιμα. Στέλνει έτσι μήνυμα παραδειγματισμού σε όποιον σηκώσει σημαία ανυπακοής, ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό, στο μνημονικό μονόδρομο, ενάντια στην απαλλοτρίωση της ίδιας μας της ζωής. Κανένας δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος…

Το Σάββατο 27 Νοέμβρη, στη 1 μ.μ., όταν το Πριν βρίσκονταν επί του πιεστηρίου, στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας, πραγματοποιούνταν πανελλαδική διαδήλωση, που καλούσε η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Συλληφθέντες, με σύνθημα «η εξέγερση δεν ποινικοποιείται - ο τρομονόμος δεν θα περάσει». Σε κάλεσμά της στην πορεία, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας τονίζει: «Απαιτούμε απ’ τους δικαστές όχι μόνο να απαλλάξουν τα παιδιά από κάθε κατηγορία και να εκδικάσουν αποζημίωση στους γονείς για την απίστευτη ταλαιπωρία τους». Και συνεχίζει: «Για μας τα παιδιά είναι αθώα στη λαϊκή συνείδηση και παράδειγμα της αγωνιζόμενης για ανατροπή νεολαίας που το παρόν της είναι μαύρο και το μέλλον ανύπαρκτο. Η αλληλεγγύη και οι κινητοποιήσεις για την αθώωσή τους είναι καθήκον κάθε εργαζόμενου γιατί ο καθένας μπορεί να βρεθεί στη θέση τους».
Η πλήρης αθώωση των μαθητών και η κατάρρευση του στημένου κατηγορητηρίου θα επιβληθεί από ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης, που θα απαιτεί εκτός από την αθώωση τους, την άμεση κατάργηση του τρομονόμου και όλου του νομικού οπλοστασίου που συγκροτείται εναντίον των αγωνιζόμενων νεολαίων και εργαζόμενων.

0 Τοποθετησεις: