Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Το εγγόνι και η γιαγιά «τα φάγανε»!




Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο τίτλο για μια θεατρική επιθεώρηση από το «Μαζί τα φάγαμε» του κ. Παγκάλου. Στα διάφορα νούμερα θα πρωταγωνιστούν αυτοί που καταβροχθίζουν τις σάρκες της ελληνικής οικονομίας. Στην αρχή θα εμφανιστούν οι γιατροί του Κολωνακίου και οι υδραυλικοί του Καρπενησίου που δεν κόβουν αποδείξεις. Ακολουθούν οι φορτηγατζήδες και οι λιμενεργάτες, οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού και, τον Νοέμβριο, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, οι άπλυτοι και οι αξύριστοι, όπως κάποτε τους είχε χαρακτηρίσει ο κ. Πάγκαλος.




            Με τις δηλώσεις του κ. Προβόπουλου, το «Μαζί τα φάγαμε» εμπλουτίζεται με νέους επιθεωρησιακούς χαρακτήρες. Από τη μια είναι οι μαθητές των χωριών που μεταφέρονται με έξοδα του Δημοσίου στα σχολεία της πόλης. Τι τα θέλετε τα γράμματα, παιδιά, αφού έτσι κι αλλιώς άνεργοι θα καταντήσετε; Αν επιμένετε, μπορείτε να πηγαίνετε στο σχολειό με τρακτέρ ή με τη θεριζοαλωνιστική, όχι όμως με λιμουζίνα με σοφέρ! Kαι από την άλλη είναι οι συνταξιούχοι των ΚΑΠΗ που πηγαίνουν εκδρομές στο εξωτερικό επιβαρύνοντας τον ελληνικό λαό.

            Σε τι χώρα ζούμε, αναρωτιέται κανείς. Απορούμε πώς η Νορβηγία κατέλαβε ξανά την πρώτη θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Ευημερίας. Πού τα χάνεις, πού τα βρίσκεις τα γεροντάκια μας, μια στην Ελβετία για σκι, μια στο καζίνο του Μόντε Κάρλο, μια στο Ντουμπάι! Πράγματι, πολλά ΚΑΠΗ οργανώνουν εκδρομές στην Ελλάδα για τα μέλη τους που επιβαρύνονται με μια σχετικά μικρή συμμετοχή. Πολύ λίγες είναι οι εκδρομές στο εξωτερικό και μάλιστα το κόστος τους είναι απαγορευτικό για  πολλά μέλη των ΚΑΠΗ, αφού η συμμετοχή, π.χ., των περίπου 200 ευρώ για μια τριήμερη εκδρομή στην Κύπρο μπορεί να είναι μηδαμινή για τον κ. Προβόπουλο, αλλά δυσβάσταχτη για έναν χαμηλοσυνταξιούχο.

            Οι ηλικιωμένοι δεν ζουν μόνο για ένα πιάτο σούπα. Έχουν δικαίωμα για λίγα ψίχουλα πολιτισμού και χαράς, σαν κι αυτά που προσφέρει μια εκδρομή. Εκτός και αν η λύση είναι να ζουν παρκαρισμένοι μπροστά στην τηλεόραση και να περάσουν όσα χρόνια τούς απομένουν βλέποντας ριάλιτι μαγειρικής ή το Νησί, νιώθοντας ανακούφιση που ζουν στην ατομική τους Σπιναλόγκα.

0 Τοποθετησεις: