Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Aσκήσεις συναίνεσης σε Bατοπεδινό φόντο


 Σε παρωδία εξελίχθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή για το σκάνδαλο των ανταλλαγών δημοσίων γαιών με τη Μονή Βατοπεδίου. Ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου, αν περιέχει κάποιο συμβολισμό η ημερομηνία, ο περιβόητος «κεντρικός σχεδιασμός» πήγε περίπατο, σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές βγήκαν λάδι και η κυβερνητική πλειοψηφία απώλεσε κάθε ίχνος σοβαρότητας, αν της είχε μείνει και κάτι τέτοιο. Οι εισηγητές του ΠΑΣΟΚ δεν έπεισαν ούτε καν τους δικούς τους βουλευτές και έτσι δεν παραπέμφθηκαν στο δικαστικό συμβούλιο ούτε ο Θ. Ρουσόπουλος, ούτε ο Γ. Βουλγαράκης, οι υποτιθέμενοι «ιθύνοντες νόες» του σκανδάλου. Παρέπεμψαν τα «μικρά ψάρια» δηλαδή τους Ε. Μπασιάκο, Π. Δούκα και Α. Κοντό, αλλά για το αδίκημα της απιστίας παρά την υπηρεσία, αδίκημα κατά πάσα πιθανότητα παραγεγραμμένο. Επιβεβαιώθηκε έτσι ο λαός, που λέει ότι «κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει».




ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


Η όλη διαδικασία πραγματικά προκαλεί θυμηδία.  Οι Γ. Βουλγαράκης και Θ. Ρουσσόπουλος οι οποίοι κατηγορούνταν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος δεν παραπέμφθηκαν καν. Τι συνέβη; Η κατηγορία ήταν κατασκευασμένη προκειμένου να μην οδηγηθεί συνολικά η υπόθεση σε παραγραφή ή επήλθε κάποιος συμβιβασμός, ώστε να μην υπάρξουν περίεργες επιπλοκές στο μέλλον; Είναι τυχαίο ότι ο Γ. Καρατζαφέρης ως μετρ της κωλοτούμπας, αρχικώς παίζει το ρόλο του συναινετικού διαμεσολαβητή μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και κατόπιν πήρε το κόμμα του και αποχώρησε μαζί με τη ΝΔ από την αίθουσα; Κι αυτό παρά το γεγονός ότι στα δικά τους πορίσματα οι βουλευτές του ΛΑΟΣ ουσιαστικά καταδίκαζαν του πρώην υπουργούς της ΝΔ.
Βεβαίως και η ΝΔ, παρά τις ενστάσεις της για τη διατύπωση του κατηγορητηρίου κυρίως στο θέμα της απιστίας, δεν κίνησε προκαταβολικά θέμα ακυρότητας της διαδικασίας, ούτε κατέθεσε πρόταση μομφής (όπως είχε υποστηριχθεί από κάποια στελέχη της) εναντίον του προέδρου της Βουλής, Φ. Πετσάλνικου.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Απλά το γνωστό γαϊτανάκι του διαρκούς κουκουλώματος, σε μια Bουλή «στάβλο» μεγάλων συμφερόντων; Ή αποτελεί και ένα πρώτο μήνυμα, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ, ότι μπροστά στην «επείγουσα ανάγκη εθνικής συνεννόησης» κλείνουμε τα μάτια μπροστά σε ένα τόσο δα σκανδαλάκι.

0 Τοποθετησεις: