Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Απεργοσπάστης η ηγεσία των «μόνιμων»

Απεργία για σταθερή δουλειά



Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των 120 περίπου συμβασιούχων που απασχολεί το ΤΕΕ και αντιστοιχούν στο 50% του δυναμικού του, καθώς η διοίκηση του Επιμελητηρίου προσπαθεί να τους πετάξει στην ανεργία. Με απόφαση συνέλευσής τους, από τις 25/11 βρίσκονται σε απεργία διαρκείας, διεκδικώντας άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 5 μηνών. Απαιτούν δέσμευση για την ανανέωση όλων των συμβάσεων στην προοπτική της μετατροπής τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, εξίσωση των εργασιακών σχέσεών τους με αυτές των μονίμων και αορίστου χρόνου, καταβολή από το ΤΕΕ των ασφαλιστικών εισφορών, αύξηση από τη μισθολογική ωρίμανση και άμεση πρόσληψη των 38 εργαζόμενων, που έχουν δικαιωθεί δικαστικά.



Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρ. Σπίρτζης ωστόσο κάλεσε τους διευθυντές των υπηρεσιών του ΤΕΕ και τους ανακοίνωσε πως οι πληρωμές των συμβασιούχων έχουν κριθεί ως... παράνομες και γι’ αυτό δεν καταβάλλονται τα χρήματα, και ότι το ΤΕΕ παρανομεί όσο τους κρατά, με συνέπεια, από τον ερχόμενο Φεβρουάριο που λήγουν οι συμβάσεις τους να μην τις ανανεώσει. Συμμεριζόμενος υποτίθεται τη δύσκολη θέση των συμβασιούχων, κάλεσε να παραιτηθούν όσοι δεν αντέχουν μέχρι τον Φεβρουάριο να είναι απλήρωτοι! Στη συνέχεια, και ενόσω οι συμβασιούχοι κατέβηκαν σε απεργία διαρκείας ενημέρωσε τις διευθύνσεις ότι επίκειται η μετακίνηση εργαζόμενων (μονίμων και αορίστου) σε θέσεις των απεργών συμβασιούχων, κάτι που οδήγησε τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Τρίτη.
Θλιβερή, ωστόσο, είναι η στάση που κρατά η πλειοψηφούσα παράταξη της διοίκησης του συλλόγου εργαζομένων στο ΤΕΕ, καθώς μετά την τελευταία οριακή απόφαση της συνέλευσης όλων των εργαζομένων στο ΤΕΕ για συνέχιση της απεργίας, αρνήθηκε να την επικυρώσει, αναιρώντας προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του ΔΣ όπου είχε δεσμευτεί ότι θα επικυρώσει τις αποφάσεις που θα παρθούν από τη συνέλευση αυτή.
Ορισμένοι δε διευθυντές του ΤΕΕ διαλαλούσαν ότι η απεργία ήταν «παράνομη» γιατί δεν την αναγνώριζε το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων και πως «θα πρέπει να πάνε όλοι για δουλειά», κάτι που δεν έγινε, παρόλα τα προβλήματα που δημιούργησε η ανακοίνωση αυτή. Συμπαράσταση στον αγώνα για σταθερή εργασία των συμβασιούχων του ΤΕΕ έχουν δηλώσει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, η ΕΜΔΥΔΑΣ (μηχανικοί δημοσίου) και το Περιφερειακό ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας.

0 Τοποθετησεις: