Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Κυβέρνηση ληστών

του Γιώργου Δελαστίκ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ: Εργατικός Δεκέμβρης για μια νικηφόρα άνοιξη

Κοινή μετωπική δράση με το σύνθημα, «πάρτε πίσω τα μέτρα ή φύγετε»




του Κώστα Μάρκου


Αντί γι’ Ακρόπολη, πάρτε τον Γλέζο!

Γερμανοί βουλευτές και γερμανικές εφημερίδες μάς καλούν τα πουλήσουμε αρχαία μνημεία και νησιά του Αιγαίου ώστε να καλυφθεί το έλλειμμα, ενώ σε 100 δισ. ευρώ υπολογίστηκε η αξία της  Ακρόπολης, (οικόπεδο και Παρθενώνας μαζί). Μέχρι να βγάλουμε στο σφυρί την ακίνητη περιουσία μας, θα μπορούσαμε να πουλήσουμε την έμψυχη, την κινητή. Η κυβέρνηση θα μπορούσε, λόγου χάρη, να προτείνει στους Γερμανούς να αγοράσουν τον Μανώλη Γλέζο, το σύμβολο της αντίστασης του ελληνικού λαού ενάντια στον κατακτητή.

Συνέντευξη Μ. Ρίζου: Το μέλλον ανήκει σε όσους πάνε κόντρα

Την ανάγκη ενός μαζικού εργατικού ξεσηκωμού, του αντικαπιταλιστικού προγράμματος απάντησης στην κρίση και της ταξικής αναγέννησης του εργατικού κινήματος υπογραμμίζει ο Μιχάλης Ρίζος, μέλος του Γραφείου της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ, με συμβολή και στον αγωνιστικό Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Ο Μ. Ρίζος καλεί σε κοινή δράση της Αριστεράς μέσα στο μαζικό κίνημα, στη βάση του αναγκαίου ανατρεπτικού πολιτικού περιεχομένου.

Συνέντευξη στο Στράτο Βουραζέρη


Αριστερό εξτρέμ: Το «σικέ» ματς των σοσια - ληστών

του Διονύση Ελευθεράτου


Με αθλητικούς όρους, δεν νοείται πιο ξετσίπωτο «σικέ» παιχνίδι από αυτό που μεθόδευσε η σοσια-ληστρική παρέα του Γ. Παπανδρέου σε βάρος των εργαζομένων.

Πρώτα η αγορά, όχι ο μαθητής

Προτείνουν αντιδραστικές αλλαγές - καρμπόν από τις ΗΠΑ

Tην Πέμπτη 4/3, κι ενώ οι εργαζόμενοι της χώρας μας είχαν δεχτεί την προηγούμενη μέρα τη μεγαλύτερη από τη μεταπολίτευση και μετά επίθεση σε κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών, η υπουργός Παιδείας κατέθεσε στο υπουργικό συμβούλιο «σχέδιο δράσης» για το χώρο της Παιδείας, κυρίως για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Eκπαίδευση.

της Αιμιλίας Τσαγκαράτου

Στρατευμένοι: ¨Οχι στην ΕΛΔΥΚ

ΔΙΚΤΥO ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚOΣ





Μάχη διεξάγεται στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, όπου επιχειρείται να πειστούν οι φαντάροι να δεχτούν μετάθεση στην Κύπρο.

Ενωτικό και ελπιδοφόρο το 3ο Συνέδριο της νΚΑ



Πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην ΑΣΟΕΕ το 3ο Συνέδριο της νεολαίας Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης, ολοκληρώνοντας τον πλούσιο και ενδιαφέροντα προσυνεδριακό διάλογο. Το συνέδριο έστρεψε πολλά μάτια στις διαδικασίες του, ιδιαίτερα του αντικαπιταλιστικού δυναμικού, που βρέθηκαν μαζί με τους αγωνιστές της νΚΑ στην πρώτη γραμμή των πολιτικών αναμετρήσεων στα μέτωπα και το κίνημα.



του Παντελή Προμπονά


Στα τελικά στάδια της προετοιμασίας βρίσκεται η πρωτοβουλία «Ένα καράβι για τη Γάζα»

Μποϊκοτάζ στο Ισραήλ, επιστροφή των Παλαιστινίων!




Για την επιστροφή των παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους αγωνίζεται το δίκτυο Al Awda, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του και στην Ελλάδα. Al Awda σημαίνει «επιστροφή», ζήτημα που αποτελεί κομβικό σημείο στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.
του Γιώργου Λαουτάρη

Μέτωπο κατά απολύσεων και ανεργίας





Σε πραγματικό εφιάλτη για τους εργαζόμενους μετατρέπεται η προοπτική της ανεργίας. Τους πρώτους μήνες του 2010 και στο πλαίσιο της συνολικής - σαρωτικής επίθεσης στην εργασία, οι εργοδότες προχώρησαν σε χιλιάδες απολύσεις πανελλαδικά.

Αλληλεγγύη στον Ντίνο Παλαιστίδη

του Γιώργου Ρούσση 

Όπως ενημερώθηκα από μια ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου -Χάρτου Αττικής και από ένα κείμενο των εργαζομένων απεργών των εκδόσεων Άγρα, αυτές απέλυσαν τον Ντίνο Παλαιστίδη «για αντισυμβατική συμπεριφορά», τρεις μέρες μετά την προσφυγή του τελευταίου στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία και διαπίστωνε ότι «η εταιρεία θα μπορούσε να επανεξετάσει το αίτημα του εργαζομένου με προοπτική επίλυσης»

¨Αποψη: Ίδια είναι η διανόηση, δεξιά κι αριστερή;





του Κώστα Μάρκου



Ψυχολογικός πόλεμος εναντίον του Τσάβες

«Θλιβερό αντίλαλο από την εποχή της αποικιοκρατίας» χαρακτήρισε ο Ούγκο Τσάβες τις κατηγορίες ισπανού δικαστή περί διαπλοκής της κυβέρνησης της Βενεζουέλας με την ένοπλη αυτονομιστική οργάνωση των Βάσκων ΕΤΑ και το αριστερό αντάρτικο της Κολομβίας FARC για τη διάπραξη «τρομοκρατικών» πράξεων επί ισπανικού εδάφους.

του Πέτρου Παπακωνσταντίνου


Ιράκ: Οι κάλπες θα βγάλουν… Τεχεράνη;

Την εμβάθυνση των διαχωριστικών γραμμών που χάραξαν οι Αμερικανοί στο Ιράκ, μεταξύ σιιτών, σουνιτών και Κούρδων θα υπογραμμίσουν οι εκλογές στο κατεχόμενο Ιράκ, που σημαδεύτηκαν από δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις.

του Άρη Χατζηστεφάνου

Ημέρα αγώνα για τη δημόσια εκπαίδευση στις ΗΠA

Πορείες και διαδηλώσεις, αποχή από τα μαθήματα, κλείσιμο δρόμων με ανθρώπινες αλυσίδες, αθρόα χρήση χημικών απ’ την αστυνομία και αρκετές προσαγωγές σε ορισμένες περιοχές. Σκηνές ασυνήθιστες τα τελευταία χρόνια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, που όμως «διατάραξαν την ειρήνη» σε περισσότερες από 30 πολιτείες την εβδομάδα που μας πέρασε. Κηρύσσοντας την Πέμπτη «Ημέρα Δράσης για τη Δημόσια Εκπαίδευση» οι φοιτητές κατέβηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τη βαθιά και διαρκή μείωση των πόρων για την παιδεία, εν μέσω της γενικευμένης οικονομικής δυσχέρειας. 


της Κατερίνας Κιτίδη