Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Απεργία πείνας μεταναστών




Από τα αιματοβαμμένα πεδία του Έβρου, του Αιγαίου και του Ιονίου, το μεταναστευτικό πρόβλημα έρχεται να εγκατασταθεί, με όλη του την τραγικότητα, στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Από την ερχόμενη Τρίτη 25 Γενάρη, 300 μετανάστες και μετανάστριες, ξεκινούν απεργία πείνας.  Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, προχωρούν σε αυτή την ενέργεια, «μη έχοντας άλλο τρόπο για να ακουστεί η φωνή τους, για να γίνει γνωστό το δίκιο τους». 



«Τον τελευταίο καιρό τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα για εμάς. Όσο κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις, όσο ακριβαίνουν τα πάντα, τόσο ο μετανάστης παρουσιάζεται ως φταίχτης, ως ο υπαίτιος για την εξαθλίωση και την άγρια εκμετάλλευση των ελλήνων εργαζομένων και μικροεπιχειρηματιών», αναφέρεται στο κείμενο - διακήρυξη της απεργίας πείνας. Οι μετανάστες διεκδικούν τη μονιμοποίηση όλων των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας, ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες εργαζομένους. Η απεργία πείνας των μεταναστών, που ήδη από σήμερα το πρωί καταφθάνουν στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί στον ευρύτερο χώρο της Νομικής Σχολής. Αυτό που απαιτείται σήμερα είναι το ταξικό εργατικό κίνημα, οι μαζικοί φορείς και το ανυπότακτο κίνημα της νεολαίας να παρέμβουν αποφασιστικά στο μέτωπο του μεταναστευτικού προβλήματος.
Η κυρίαρχη πολιτική της Ευρώπης - φρούριο έχει ως αποτέλεσμα να γεμίζουν οι θάλασσες και τα χερσαία σύνορα της χώρας με πτώματα απελπισμένων μεταναστών, που στα χέρια δουλεμπόρων αναζητούν μια καλύτερη τύχη στη Δύση. Τουλάχιστο 22 μετανάστες πνίγηκαν στα ανοικτά της Κέρκυρας την Κυριακή, όταν πάνω από 260 άτομα από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, τη Συρία και το Ιράκ ήταν στριμωγμένοι πάνω σε ένα ξύλινο καρυδότσουφλο που βούλιαξε. Πολλοί μετανάστες κατήγγειλαν διεμβολισμό από άγνωστο πλοίο, ενώ υπήρχε και μεγάλη θαλασσοταραχή. Διακόσια τριάντα άτομα περισυλλέγησαν και τους δόθηκε βοήθεια. Μετά από λίγες μέρες όμως, η αστυνομία τους διασκόρπισε σε όλη την Ελλάδα για να γίνει η «επαναπροώθησή» τους εκεί απ’ όπου δραπέτευσαν.

0 Τοποθετησεις: