Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Ναζιστική πρόκληση Μιχαλολιάκου

Ιδιαίτερα προκλητικός εμφανίστηκε ο Ν. Μιχαλολιάκος, δημοτικός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, όταν συνοδευόμενος από οκτώ «φουσκωτούς» που έπαιζαν το ρόλο του σωματοφύλακα, δεν δίστασε να χαιρετήσει ναζιστικά – αυτός ο «ελληνόψυχος» με το χαιρετισμό των ναζί, σαν γνήσιος γερμανοτσολιάς. Λίγο πριν αποχωρήσει, αφού προσπάθησε να αρθρώσει σε σειρά κάποιες λέξεις υπό τη μορφή ομιλίας, ανακοίνωσε, με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια που προκάλεσαν οι ομοϊδεάτες του το περασμένο Σάββατο στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα εξ ονόματος υποτίθεται των κατοίκων της περιοχής, ότι πάντα θα κάνουν τα ίδια, σε κάθε προσπάθεια άλωσής της από αλλόθρησκους και ανθέλληνες. Έκλεισε το παραλήρημά του βρίζοντας με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς και χαιρετώντας ναζιστικά.



                                           
                                              


Άμεση υπήρξε η αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας Πέτρου Κωνσταντίνου, που απάντησε στην προκλητική αυτή συμπεριφορά, λέγοντας ότι «Δεν δεχόμαστε φασίστες στο δημοτικό συμβούλιο», ενώ σε δήλωσή του αναφέρει ότι «…οι νεοναζί δεν έχουν καμιά θέση στο δημοτικό συμβούλιο, όσο στη πράξη επιτίθενται σε διαδηλώσεις του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, οργανώνουν ανοιχτά πογκρόμ σε βάρος των μεταναστών».
Τα πολιτικά αυτά κατακάθια είναι δημιουργήματα του ίδιου του συστήματος, όσο κι αν δήθεν «εξεγείρονται» εναντίον του, γι’ αυτό κι εξασφαλίζουν προστασία, προβολή (έστω και με δόσεις διαμαρτυρίας για τις υπερβολές τους). Γι’ αυτό είναι τελείως ανυπόστατη η ομολογουμένως αξιοπρόσεκτη προσπάθεια αστικών κύκλων και δημοσιευμάτων, κυρίως μέσω εφημερίδων και ιστοσελίδων, που επιχειρούν εντέχνως να παρουσιάσουν το συμβάν σαν μια διαφορά που έχει να κάνει μεταξύ των «ακραίων» στοιχείων της Χρυσής Αυγής από τη μια και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την άλλη. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όμως παλεύει για την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου και του συστήματος συνολικά, από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων. Απ’ αυτή την άποψη αντιπαλεύει τη δράση των φασιστικών συμμοριών, το ρατσισμό και τον εθνικισμό. Η πάλη για την ανατροπή της χούντας κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ θεωρείται από τους κρατούντες ακραία. Στην πραγματικότητα ακραία είναι η πολιτική τους.

0 Τοποθετησεις: