Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Εκδήλωση: Στο πλευρό της Κερατέας


Βήμα για να ακουστεί στο κέντρο της Αθήνας η φωνή των αγωνιζόμενων κατοίκων της Κερατέας, αλλά και συνολικά του κινήματος ενάντια στους ΧΥΤΑ, δόθηκε τη Δευτέρα, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία δεκαεφτά αριστερών οργανώσεων. Καλεσμένοι, στην κατάμεστη αίθουσα του ΣΥΤΕ, ήταν μέλη των Επιτροπών Αγώνα της Κερατέας, του Γραμματικού, της Λευκίμμης Κέρκυρας και της Φυλής.



ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΟΥΡΑΖΕΡΗΣ



Από τους εισηγητές Γ. Βλάχο και Β. Καραβαζάκη από τη Λευκίμμη, Ν. Μπούρμπο από το Γραμματικό, Σ. Ιατρού και Ν. Μεγκούλη από την Κερατέα, αλλά και από αγωνιστές που πήραν το λόγο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αναδείχτηκαν επιμέρους σημαντικές πτυχές της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ενός κρίσιμου μετώπου στην αντιπαράθεση των εργαζομένων, με την πολιτική κυβέρνησης - εργολάβων - ΕΕ και ΔΝΤ, που αφορά μεταξύ άλλων το δικαίωμα στο περιβάλλον, αλλά και τα σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα. Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι «τα απορρίμματα είναι χρυσός», προκαλώντας το ενδιαφέρον επιχειρηματικών συμφερόντων, τα οποία πιέζουν για την πλήρη εμπορευματοποίηση της διαχείρισής τους. Γι’ αυτό βλέπουν τους κατοίκους των «τοπικών κοινωνιών ως σκουπίδια», σημείωσε ο πρώην δήμαρχος Κερατέας, Σ. Ιατρού.

Το κίνημα ενάντια στους ΧΥΤΑ, ιδιαίτερα των κατοίκων της Κερατέας, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, αποτελεί …κακό παράδειγμα για την κοινωνική πλειοψηφία. Γι’ αυτό το λόγο, η κυβέρνηση επιχειρεί με την πιο σκληρή καταστολή, την υποταγή των κατοίκων της Κερατέας. Είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ, τόνισε ο Ν. Αδαμόπουλος, πρόεδρος των εργαζομένων στο δήμο Ν. Ιωνίας, ο συντονισμένος αγώνας κατοίκων περιοχών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, αλλά και των εργαζομένων στους Δήμους, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων για τη δημιουργία δημόσιου συστήματος διαχείρισης, ενάντια στις απολύσεις στις δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι συνδιοργανωτές δεσμεύτηκαν ότι θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για τη νικηφόρα έκβαση του αγώνα της Κερατέας, με πρώτο σταθμό την υποστήριξη στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου, που προγραμματίζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων στο κέντρο της Αθήνας.

0 Τοποθετησεις: