Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Xαφιεδοκάμερες παντού!




Eγκατάσταση καμερών παρακολούθησης σχεδόν σε όλους τους δημόσιους χώρους και σε ό,τι κινείται! Με οδηγία της, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επιτρέπει, με γελοίες προϋποθέσεις, την εγκατάσταση καμερών σε σχολεία, πολυκατοικίες και γραφεία, τράπεζες, ξενοδοχεία, πανσιόν και εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και καταστήματα, νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια και διαγνωστικά κέντρα, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, δημόσιους χώρους στάθμευσης, πρατήρια υγρών καυσίμων, εκκλησίες και νεκροταφεία, όπως αποκάλυψε η Ελευθεροτυπία, την περασμένη Πέμπτη.
Είναι φανερό, ότι οι κυβερνητικές πιέσεις, που αντανακλούν τη βαθύτερη ολοκληρωτική φύση του σύγχρονου καπιταλισμού, μαζί με τα επιχειρηματικά συμφέροντα του αναπτυσσόμενου πολυεθνικού γίγαντα που ακούει στο όνομα «βιομηχανία ασφάλειας», έκαμψαν τις όποιες αντιρρήσεις της Αρχής, η οποία, με αυτή την οδηγία, μετατρέπεται σε Αρχή Καταπάτησης Προσωπικών Δεδομένων.



Πρέπει να αναπτυχθούν άμεσα οι αντιδράσεις του λαϊκού κινήματος, στo πλαίσιo ενός ευρύτερου μετώπου για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών. Διαφορετικά, η δημόσια και ιδιωτική ζωή θα μετατραπεί σε ένα θέατρο απέραντης παρακολούθησης. Σε αυτό το σκοπό είναι ταγμένο το πολιτικό, επιχειρηματικό προσωπικό και οι βαρόνοι των μίντια, που νομίζουν ότι έτσι θα γλιτώσουν από τη λαϊκή οργή. Ωστόσο, και οι ίδιοι θα γίνουν θύματα ιδιωτικών κυκλωμάτων που θα αγοράζουν ή θα υποκλέπτουν «προσωπικά δεδομένα» για να αποσπούν τεράστια ποσά από εκβιασμούς. Ποσώς μας ενδιαφέρει, γιατί το κύριο είναι η χρήση των καμερών κατά του μαζικού κινήματος και των αγωνιστών του.