Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Φιάσκο στο Προεδρικό ανατροπή στο δρόμο!





Ολος ο θίασος βγήκε επί σκηνής αυτή την εβδομάδα: «Δραματική» σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, Κομισιόν, ευρωομάδα, ΣΕΒ, Ντοροκουβελοκαρατζαφέρηδες – μέχρι και η... «Εδώ ΔΝΤ! Εδώ ΔΝΤ!» εκφωνήτρια της Κομισιόν Μαρία Δαμανάκη, ως και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης αυτοπροσώπως! Όλο αυτό το «τσούρμο» επιστρατεύθηκε ή κινητοποιήθηκε πρωτοβουλιακά υπερασπιζόμενο τα συμφέροντά του προκειμένου να βοηθήσει την κυβέρνηση Παπανδρέου να περάσει το νέο κύμα άγριων αντιλαϊκών μέτρων και να ξεπουλήσει έναντι πινακίου φακής ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία.




Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τυφλό όργανο των ξένων επικυρίαρχων, προσπάθησε να πανικοβάλει τον κοσμάκη λέγοντας από τηλεοράσεως ότι μόνο μέχρι τις 15 Ιουλίου έχει λεφτά η κυβέρνηση Παπανδρέου να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και έπειτα το κράτος θα κατεβάσει ρολά!

Ο βραβευμένος από το FBI υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σήκωσε ψηλά τη σημαία της καπιταλιστικής επανάστασης καλώντας σε ...«αποσοβιετοποίηση» της ελληνικής οικονομίας!!! Ο αεριτζής εισοδηματίας πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος ζήτησε να γίνει δημοψήφισμα με θέμα... «θέλουμε τα δισεκατομμύρια των εταίρων μας ή περιθώριο και εξαθλίωση;». Ο Β. Βαρδινογιάννης βγήκε στις τηλεοράσεις του και κάλεσε ουσιαστικά τον Α. Σαμαρά να δράσει «εθνικά και όχι κομματικά» τασσόμενος υπέρ του Μνημονίου!

Η Μ. Δαμανάκη βγήκε στις τηλεοράσεις και άρχισε να γρονθοκοπάει το στήθος της ολοφυρόμενη «Πω, πω τι πάθαμε, μας διώχνουν από το ευρώ!». Όσο για τον αρχηγό της ΝΔ, τον Αντώνη Σαμαρά, αυτός κράτησε ψηλά τη σημαία της... αντίστασης και αρνήθηκε να συναινέσει στη γραμμή Παπανδρέου πλαγιοκοπώντας τον από ακόμη πιο... νεοφιλελεύθερη σκοπιά, απαιτώντας φόρο μόνο 15% για τις επιχειρήσεις και μόνο 30% για τα προσωπικά εισοδήματα των πλουσίων, δηλώνοντας ανυποχώρητος σε αυτές τις αρχές!

Καθήκον της Αριστεράς στις νέες συνθήκες αναδεικνύεται πρώτα απ’ όλα η συγκρότηση μιας μαζικής κίνησης υπέρ της εξόδου από το ευρώ και ρήξης με την ΕΕ, στο πλαίσιο της οποίας θα προβάλεται και η θέση για αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ. Οι συνθήκες για να βρει ευρύτατη λαϊκή ανταπόκριση μια τέτοια κίνηση είναι καλύτερες παρά ποτέ.