Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Εξέγερση τώρα του λαού!


Συγκέντρωση στο Μουσείο 10.30 π.μ από Πρωτοβάθμια Σωματεία, Κινήσεις-Επιτροπές, Συνελεύσεις και  δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, πορεία στη Βουλή. 

Ξεσηκωμός! Όλοι στην απεργία, όλοι στους δρόμους και στις πλατείες, όλοι στις συγκεντρώσεις. Δεν θα περάσει το νέο, ακόμα πιο άγριο, Μνημόνιο! Ήρθε η ώρα να φύγουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ. Εξέγερση παντού! Αυτό είναι το μήνυμα που έρχεται από τους τόπους δουλειάς και τις γειτονιές, ενόψει της μεγάλης σημερινής πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της Τετάρτης 15 Ιούνη. 



Ταυτόχρονα, οι ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος εντείνουν την προσπάθεια για να υπάρξει μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις διαδηλώσεις, με στόχο ειδικά στην Αθήνα τον πρώτο αποκλεισμό της Βουλής από τα πλήθη των απεργών και διαδηλωτών. Σε αποκλεισμό καλεί και η Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος. Η κυβέρνηση Παπανδρέου αγνόησε προκλητικά την πρωτοφανή παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων λαού στο Σύνταγμα και στις άλλες κεντρικές πλατείες πόλεων την προηγούμενη Κυριακή και κατέθεσε την Πέμπτη το άθλιο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα λεηλασίας εργατικών δικαιωμάτων, εισοδημάτων και δημόσιου πλούτου. Παρά το... σόου αντιδράσεων εντός της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, το υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης ομόφωνα συναίνεσε στο Μνημόνιο 2 της αντιλαϊκής καταιγίδας. Πρόκειται για την πιο επικίνδυνη, ταξική και κυνική κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών, κυριολεκτικά κυβέρνηση κοινωνικού πολέμου, που πρέπει να φύγει τώρα, μαζί με το Μεσοπρόθεσμο, το Μνημόνιο και όλα τα μέτρα που πέρασαν το τελευταίο χρόνο! Αυτή η πολιτική βουλιάζει στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση το λαό και «σώζει» μόνο το μεγάλο κεφάλαιο και τις τράπεζες. Υπάρχει άλλος δρόμος, ρήξης και ανατροπής, προς όφελος των συμφερόντων των εργαζομένων και του λαού. Με την αύξηση των μισθών και των συντάξεων και γι’ αυτό με παύση πληρωμών στους τοκογλύφους των τραπεζών (διεθνών και ελληνικών) και διαγραφή του δημόσιου χρέους. Ενάντια στο Σύμφωνο για το Ευρώ, απειθαρχία στους δικτατορίσκους των Βρυξελλών, έξω από το ευρώ, την ΟΝΕ και την ΕΕ. Με εθνικοποίηση των τραπεζών, χωρίς αποζημίωση, αλλά με εργατικό έλεγχο. Με δραστική φορολόγηση του κεφαλαίου και του πλούτου, που προκλητικά φοροδιαφεύγει, την ώρα που οι μισθωτοί πληρώνουν το... μάρμαρο. 
Για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης, για την οποία παλεύουν το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.