Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Να φύγει τώρα ο Παπαδήμιος!



Υαινες κατά των εργαζομένων αποδεικνύονται το ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ και το ΔΝΤ. Σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους σκηνοθετούν αλλεπάλληλες «δραματικές κρίσεις» στις φιλικές μεταξύ τους συζητήσεις που αποκαλούν διαπραγματεύσεις, με μοναδικό στόχο να μεθοδεύσουν από κοινού το πέρασμα των αντεργατικών μέτρων που επιθυμούν. Το διασκεδαστικό είναι ότι ταυτόχρονα λόγω της αλαζονείας τους έχουν χάσει τόσο πολύ την επαφή τους με την κοινωνία, ώστε χθες έθεσαν σε κυκλοφορία φήμες ότι ο Παπαδήμος θα παραιτηθεί από πρωθυπουργός, αν δεν συμφωνήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί με όλα τα ολέθρια αντιλαϊκά μέτρα.

του Γιώργου Δελαστίκ 




Οι πολιτικοί κρετίνοι που εμπνεύστηκαν αυτή την εκστρατεία νόμιζαν πως η απειλούμενη παραίτηση του ...Παπαδήμιου θα λειτουργούσε εκβιαστικά και θα τρομοκρατούσε τον κόσμο! Μόλις όμως σε λίγες ώρες διαπίστωσαν ότι η αντίδραση του λαού ήταν ...«να πάει στο διάολο κι ακόμα παραπέρα!», έσπευσαν να διαψεύσουν τις φήμες που οι ίδιοι είχαν διασπείρει πριν η ζημιά γίνει ανεπανόρθωτη και αρχίσει ο κόσμος να πανηγυρίζει για την υποτιθέμενη επικείμενη παραίτηση Παπαδήμου! Πέρα όμως από την πλάκα, η απουσία μαζικών κινητοποιήσεων έχει αποθρασύνει πλήρως τόσο τους γερμανούς επικυρίαρχους της ΕΕ, που γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί, όσο και τα καθάρματα του ΠΑΣΟΚ που κατέχουν υπουργικές θέσεις. Έτσι οι Γερμανοί απαιτούν να μετατρέψουν κυριολεκτικά την Ελλάδα σε φτωχή επαρχία του Τέταρτου Ράιχ, διοικούμενη από κατοχικό κυβερνήτη κατά το πρότυπο των γκαουλάιτερ των ναζί, ενώ οι έλληνες δοσίλογοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έχουν πλέον μετατραπεί σε τυφλά όργανα του Βερολίνου, εκτός φυσικά από όργανα του ελληνικού κεφαλαίου, σε βαθμό που όχι μόνο δεν διαπραγματεύονται τίποτα, έστω και για τα μάτια του κόσμου, αλλά αντιθέτως υπερακοντίζουν τις αντεργατικές θέσεις της τρόικας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας ψοφοδεής έλληνας πολιτικός του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ δεν τόλμησε ούτε καν φραστικά να βγει και να καταγγείλει με σκληρά λόγια το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που διανεμήθηκε σε όλες τις αντιπροσωπείες των χωρών - μελών της ΕΕ και το οποίο με απίστευτα ωμό τρόπο απαιτούσε τη μετατροπή της Ελλάδας σε θλιβερή αποικία, διοικούμενη από επίτροπο της ΕΕ. Δεν έβγαλαν λέξη οι δοσίλογοι έλληνες πολιτικοί, την ώρα που στο ευρωκοινοβούλιο ξεσπούσε θύελλα, καθώς βρετανός ευρωβουλευτής μιλούσε για το διορισμό «γκαουλάιτερ» και ο σοσιαλδημοκράτης γερμανός πρόεδρος του έκοβε το μικρόφωνο(!) και απειλούσε να φωνάζει τους μπράβους να τον βγάλουν σηκωτό από την αίθουσα. Δεν έβγαλαν λέξη τα ελληνικά πολιτικά ψοφίμια, παρόλο που ακόμη και ο ηγέτης των γερμανών σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε ευθέως ότι η πρόταση του Βερολίνου σηματοδοτεί ξένη κατοχή στην Ελλάδα και υπονομεύει τη δημοκρατία στη χώρα μας! Στρέφονται δηλαδή κατά της πολιτικής του Βερολίνου απέναντι στην Ελλάδα ...Γερμανοί και Βρετανοί και δεν βγάζουν άχνα οι ηγέτες και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ!

Στο μεταξύ, η απομόνωση των δοσίλογων πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από την ελληνική κοινωνία προσλαμβάνει καλπάζοντες ρυθμούς. Η πίεση που ασκείται από τη βάση είναι τόσο μεγάλη, ώστε ακόμη και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος μέχρι τώρα τηρούσε ευμενή στάση απέναντι στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, αποφάσισε να διαρρήξει τις σχέσεις της Eκκλησίας, μιας τόσο συντηρητικής κοινωνικής δύναμης με επιρροή σε όλα τα στρώματα και τις τάξεις της κοινωνίας, με την ασκούμενη πολιτική. Φωτιά και λαύρα η εμπρηστική επιστολή του: «Η πρωτόγνωρη καρτερία των Ελλήνων εξαντλείται, η οργή παραμερίζει το φόβο και ο κίνδυνος κοινωνικής ανάφλεξης δεν μπορεί να αγνοείται πια ούτε από εκείνους που διατάσσουν ούτε από εκείνους που εκτελούν τις φονικές συνταγές τους ... Ζητούνται ακόμη μεγαλύτερες δόσεις ενός φαρμάκου που αποδεικνύεται θανατηφόρο» προειδοποιεί ο Ιερώνυμος. Καλεί μάλιστα σε μαζική αντίσταση «αποκρούοντας τους έξωθεν εκβιασμούς και απορρίπτοντας τις θανατηφόρες συνταγές τους»! Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία –ούτε πριν άλλωστε υπήρχε– ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αντίθετη με την ασκούμενη πολιτική. Καθόλου όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος αυτός αναζητά αριστερή διέξοδο από την κρίση. Γι’ αυτό και η πολιτική κωλοτούμπα του Αντώνη Σαμαρά και η συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου που στόχο έχει να εφαρμόσει όλα τα αντεργατικά μέτρα που απαιτεί το ξένο και το ελληνικό κεφάλαιο, στέρησε τις μάζες από την αυταπάτη μιας αστικής κυβερνητικής εξόδου από την κρίση υπό την ηγεμονία της ΝΔ, προκαλώντας τη σύγχυση και την αδρανοποίηση του κόσμου που παρατηρούμε γύρω μας.

Το διακύβευμα για την Αριστερά είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου. Θα κριθεί η ίδια της η ύπαρξη ως σοβαρής κοινωνικοπολιτικής δύναμης στην Ελλάδα. Ή θα πείσει το λαό να συσπειρωθεί στη βάση μιας αριστερής πολιτικής ή θα απειληθεί με συρρίκνωση στα όρια της εξαφάνισης μετά τις πρώτες εκλογές, στις οποίες το πιθανότερο είναι πως θα σημειώσουν όλες οι συνιστώσες της τα καλύτερα εκλογικά αποτελέσματα που έχουν πετύχει ποτέ. Οι καιροί ου μενετοί!