Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

«Τρώνε» και τις συντάξεις!


Απίστευτοι πολιτικοί απατεώνες αποδεικνύονται για πολλοστή φορά οι ηγέτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Εντυπωσιάζει το κόλπο που έστησαν από κοινού για να περάσουν τη μείωση των κύριων συντάξεων με τις ελάχιστες δυνατές αντιδράσεις. Υποκρίθηκαν ότι εστιάζουν την προσοχή τους στις επικουρικές συντάξεις και ότι τσακώνονται επί ώρες και ώρες οι αρχηγοί τους γι’ αυτές στη σύσκεψη με τον τραπεζίτη Παπαδήμο που παριστάνει τον πρωθυπουργό. Στη συνέχεια άφησαν μια «τρύπα» 325 εκατομμυρίων ευρώ επίτηδες. Κατόπιν υποτίθεται ότι η τρόικα δεν θα τους έδινε το δάνειο των 130 δισ. ευρώ λόγω των 325 εκ. που αντιστοιχούν στο ...ένα τετρακοσιοστό (0,25%) του ποσού του δανείου! Οπότε υπό το βάρος του «εκβιασμού της τρόικας», τι να κάνουν οι δυστυχείς πολιτικοί αρχηγοί, αποφάσισαν με «βαρειά καρδιά» να περικόψουν κατά 12% όλες τις κύριες συντάξεις όλων των ταμείων που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ!





Έξοχα στημένη η κομπίνα. Μέσα στην αναμπουμπούλα μάλιστα, χτύπησαν Σαμαράς και Παπανδρέου και τις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες είναι εν γένει ασήμαντες καθώς ανέρχονται σε 212 ευρώ κατά μέσον όρο: Μείωση 10% από 200 μέχρι 250 ευρώ, μείωση 15% από 251 μέχρι 300, μείωση 20% από τα 300 ευρώ και πάνω.

Παράλληλα, τον Ιούνιο θα οδηγήσουν ξανά στην γκιλοτίνα τις συντάξεις που θα έχουν ήδη κόψει, προκειμένου να τις ακρωτηριάσουν ακόμη περισσότερο και ακόμη πιο βάρβαρα. Στο Μνημόνιο που υπέγραψαν ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου υπάρχει ρητή εντολή να ξαναδούν ολόκληρο το ασφαλιστικό σύστημα μέσα στο καλοκαίρι με στόχο τη λήψη νέων μέτρων! «Οι γέροι στον Καιάδα!» είναι το νέο σύνθημα του καπιταλισμού της σύγχρονης εποχής.