Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Σύμπτωμα της κρίσης του συστήματος, τμήμα και όπλο του


 Οι νεοναζί που τάσσονται κατά των απεργιών και υπέρ του ευρώ! 

 «Η αναχρονιστική Αριστερά, αθωώνει το κοινωνικό σώμα από τις ευθύνες του, ενοχοποιώντας αποκλειστικά και γενικευτικά τους συνήθεις και νεφελώδεις υπόπτους, τον καπιταλισμό, τους πλουτοκράτες, την Ευρώπη». Και όμως δεν πρόκειται για εντιτόριαλ του Βήματος ή της Καθημερινής αλλά για απόσπασμα από τις επίσημες θέσεις της Χρυσής Αυγής για την οικονομία, που φανερώνει σύμπλευση στα κρίσιμα θέματα με τις κυρίαρχες δυνάμεις του συστήματος.

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι μια αντισυστημική δύναμη, όπως παρουσιάζεται και όπως κάποιοι την προβάλλουν. Η άνοδός της αποτελεί σύμπτωμα της κρίσης του καπιταλισμού, αλλά παράλληλα πρόκειται για την ύστατη ασπίδα άμυνας και για ακονισμένο όπλο του συστήματος εναντίον του λαϊκού κινήματος. Όπως το σύννεφο την καταιγίδα, έτσι και ο καπιταλισμός δεν κουβαλάει πάνω του μόνο τον πόλεμο αλλά έχει και άλλα όπλα στη φαρέτρα του για τις «δύσκολες ώρες».




του Κ. Νάγια





 Ο πιο ακραίος εθνικισμός, ρατσισμός και φασισμός αξιοποιείται τελικά όχι μόνο για την εκτόνωση των λιγότερο συνειδητοποιημένων στρωμάτων, αλλά και για τη μετατόπιση ολόκληρου του πολιτικού συστήματος προς τα δεξιά. Έτσι από τον Κ. Καραμανλή που διακήρυττε ότι θέλει να είναι «πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων», περάσαμε σε ελάχιστα χρόνια στον Α. Σαμαρά που ονειρεύεται την αναβίωση του μετεμφυλιακού κράτους της Δεξιάς. Η νεοναζιστική συμμορία αποτελεί το στρατιωτικό σκέλος της μεθοδευμένης κλιμάκωσης ενός μονόπλευρου εμφυλίου πολέμου εναντίον του εργατικού κινήματος και των αυριανών λαϊκών εξεγέρσεων.

Στην πραγματικότητα, αυτά που ενώνουν το νεοφιλελευθερισμό με τη Χρυσή Αυγή είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν. Για την οικονομική εξαθλίωση και την εγκληματικότητα δαιμονοποιούν συστηματικά τους μετανάστες. Σύμφωνα με την εφημερίδα της οργάνωσης, για το κατάντημα δεν φταίει μόνο η «κλεπτοκρατική πλουτοκρατία» (σε αντίθεση με το ...υγιές κομμάτι της) αλλά εξ ίσου ο «κρατικοδίαιτος πελατειακός εσμός των κομμάτων της Αριστεράς» και κυρίως ο «κρατικοδίαιτος στρατός κατοχής των συνδικαλιστικών συντεχνιών που έχουν παραλύσει το κοινωνικό σώμα με την απραξία και την ανομία και που είναι το προνομιακό πεδίο δράσης της Αριστεράς». Παρά τις διαφορές τους, μνημονιακές δυνάμεις και Χρυσή Αυγή συμφωνούν ότι για την κατάσταση στο κέντρο και τα μαγαζιά που κλείνουν δεν φταίνε τα μέτρα λιτότητας και τα μνημόνια αλλά κυρίως οι ξένοι και οι διαδηλωτές που κλείνουν τους δρόμους και εμποδίζουν τάχα την εμπορική κίνηση! Ένα άλλο ζήτημα που τους ενώνει είναι το μίσος τους ενάντια στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις γιατί χάνει τη δουλειά του «ο Έλληνας εργάτης» και πάει το εργοστάσιο στη Βουλγαρία.

Ακόμα κι οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι η λύση στην εγκληματικότητα δεν είναι η καταπολέμηση της φτώχειας αλλά η περισσότερη αστυνόμευση.
Ο υπέρμετρος σωβινισμός επεκτείνεται και στο ευρωπαϊκό τμήμα του, αφού σε πλήρη στοίχιση με τις κυρίαρχες δυνάμεις, οι χρυσαυγίτες μιλάνε ενάντια στην Aριστερά που θέλει να μας «γυρίσει στη δραχμή» και αντιπαρατάσσουν την «ευρωπαϊκή απελευθέρωση» των λευκών λαών.













Διαβάστε περισσότερα: Στο ιστολόγιο ΠαραλληλοΓράφος όλες οι αποδείξεις γιατί η Χρυσή Αυγή είναι μια νεοναζιστική οργάνωση