Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Πλήρωσαν τους «γύπες»



Στη ...ζούλα, την τελευταία μέρα του πολιτικού βίου της, η κυβέρνηση του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου διέπραξε το τελευταίο οικονομικό έγκλημά της σε βάρος της χώρας: Την Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ένας από τους τελευταίους «κηπουρούς» του Γιωργάκη Παπανδρέου κι αυτός, πλήρωσε σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ σε ακραία επιθετικό κερδοσκοπικό οίκο, από τους αποκαλούμενους στην αγορά «γύπες», ο οποίος έτσι έβγαλε κέρδος... 300% (!!!) από το ελληνικό Δημόσιο. 

Η κυβέρνηση Παπαδήμου πλήρωσε στο 100% της ονομαστικής αξίας του «ακούρευτο» ομόλογο υπό το αγγλικό δίκαιο αξίας 435 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο οι κεροδοσκόποι είχαν αγοράσει ως «ομόλογο - σκουπίδι» στην δευτερογενή αγορά για λιγότερα από ...100 εκατομμύρια! Έδωσαν πέρυσι 100 και πήραν 400! Κέρδος 300%!

Δεν γνωρίζουμε αν οι «γύπες» είναι «ευγνώμονες» προς εκείνους τους αξιωματούχους που τους διευκολύνουν να θησαυρίζουν. Αυτό όμως είναι λεπτομέρεια μπροστά στο γεγονός ότι βάσει των δανειακών συμβάσεων που έχει υπογράψει με τις χώρες της ευρωζώνης ο Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών, αν η κυβέρνηση δεν πλήρωνε τους κερδοσκόπους, τα κράτη της ΕΕ που έχουν δανείσει την Ελλάδα έχουν το νομικό δικαίωμα να ζητήσουν να τους επιστραφούν πίσω ...αμέσως τώρα(!) τα εκατό δισεκατομμύρια ή όσα είναι των δανείων που έχουν χορηγήσει στη χώρα μας και έχουν πάει όλα στις ευρωπαϊκές τράπεζες!!!

Αμέσως τώρα! Και να έχουν δηλαδή πληρωθεί οι τράπεζές τους και να μας χρεοκοπήσουν κι από πάνω! Είδατε τι ωραία που την έστησε τη δουλειά ο Βενιζέλος με το ξένο δίκαιο; Άξιος!