Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Χρυσή Αυγή, μακρύ χέρι της εργοδοσίας και της τρόικας


Δουλεμπορικά παραμάγαζα στήνει η Χρυσή Αυγή, υποσχόμενη στους επιχειρηματίες ότι θα τους προμηθεύει με φτηνό εργατικό δυναμικό, πιο φτηνό και από ό,τι προβλέπει το Μνημόνιο 2 και βεβαίως, ελληνικό! Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί εδώ και καιρό, όμως τώρα παίρνει θεσμικό χαρακτήρα. Αυτή την εβδομάδα η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε ότι ιδρύει σε πανελλαδικό επίπεδο τον «Όμιλο Ανεύρεσης Εργασίας Δοκιμαζόμενων Ελλήνων». Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «όποιος άνεργος Έλληνας πολίτης το επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνεί με τα κατά τόπους γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου και να εγγράφεται στους σχετικούς καταλόγους ανεύρεσης εργασίας». 





Αντίστοιχα, οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να προσλάβουν Έλληνες θα απευθύνονται στη Χρυσή Αυγή και όχι πια στον ΟΑΕΔ. Ήδη η Χρυσή Αυγή έχει θέσει σε λειτουργία μια ιδιότυπη (ρατσιστική) Επιθεώρηση (Ελληνικής) Εργασίας ή μάλλον Οργανισμό Απασχολήσεως Ελληνικού Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΕΔ), καθώς έρχεται σε επαφή με επιχειρηματίες και τους πιέζει, τους εκβιάζει ή μάλλον τους παρέχει πρόσχημα και τους διευκολύνει να απολύσουν όσους αλλοδαπούς απασχολούν και στη θέση τους να προσλάβουν Έλληνες, ακόμα και με μεροκάματο 18 ευρώ, ακόμα και χωρίς ένσημα, όπως κατήγγειλε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης με επίκαιρη ερώτησή του. Χλωμή, μασημένη και γραφειοκρατική ήταν η απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος.

Είναι προφανές ότι η Χρυσή Αυγή κάνει ό,τι με πάθος επιδιώκουν η τρόικα, η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της: Την επίσημη κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού, κάτι που οι νεοφιλελεύθεροι φωστήρες εμφανίζουν σαν βαρίδι από το παρελθόν. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλώς μια φασιστική οργάνωση αλλά γίνεται το μακρύ (και βαρύ) χέρι του κεφαλαίου. Το πρόβλημα των «αλλοδαπών» είναι η βιτρίνα, το δόλωμα, όμως ο κύριος ρόλος που της έχει ανατεθεί είναι το τσάκισμα του εργατικού κινήματος, του υπαρκτού αλλά και αυτού που μπορεί να γεννηθεί.
Αίμα μόνο για Έλληνες, πατάτες και κρεμμύδια μόνο για Έλληνες, μισθοί πείνας μόνο για Έλληνες. Όλα νόμιμα και ηθικά...