Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Στου Ζωγράφου υπάρχει Κίνημα στην Πόλη

Tο Κίνημα στην Πόλη είναι μια αριστερή ριζοσπαστική δημοτική κίνηση στου Ζωγράφου. Τοποθετούμαστε ενάντια σε μνημόνιο - ΔΝΤ - ΕΕ και την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, που στηρίζεται σε ΝΔ και ΛΑΟΣ. Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της θιγόμενης εργαζόμενης πλειοψηφίας.  Κανένα δημόσιο χρέος δεν μας αφορά, δεν το δημιουργήσαμε εμείς και δεν το πληρώνουμε. Η αντίσταση και ο αγώνας για την ανατροπή όλων των μέτρων παλιών και νέων είναι μονόδρομος. Με το σχέδιο Καλλικράτης, η κυβέρνηση εφαρμόζει την αντεργατική πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γι’ αυτό, σε αυτές οι εκλογές, αντίθετα με τις επιθυμίες της κυβέρνησης, οι πολίτες ψηφίζουν για το σύνολο της πολιτικής ατζέντας.ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΛΟΥΚΗΣ


Η πόλη μας αντιμετωπίζει πολλά οξυμένα προβλήματα, που δυσχεραίνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων: Το κυκλοφοριακό και το πρόβλημα στάθμευσης, η απουσία επαρκών συγκοινωνιών για όλες τις γειτονιές, η έλλειψη των αναγκαίων ελεύθερων χώρων για τους κατοίκους, η χειροτέρευση των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, παρόλο που τα δημοτικά τέλη αυξάνονται διαρκώς. Το ζήτημα όμως δεν είναι να φύγει απλώς ο νυν δήμαρχος, αλλά να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Πολιτική που εκφράζεται εξίσου από τα ψηφοδέλτια του Κώστα Καλλίρη (ΠΑΣΟΚ), κύριου εκφραστή της πολιτικής του μνημονίου, και της Τίνας Καφατσάκη (ΣΥΝ, ΔΗΑΡΙ, Οικολόγοι Πράσινοι, διαχωρισμένοι ΠΑΣΟΚ) που δεν λέει κάτι διαφορετικό.
Το Κίνημα στην Πόλη σ’ αυτήν την κρίσιμη εκλογική μάχη παλεύει να αναδείξει όχι μόνο ένα ρεύμα διαμαρτυρίας στην κάλπη, αλλά μια δυναμική εναντίωσης, ανατροπής, οράματος και νίκης. Εδώ στου Ζωγράφου έχουμε βρει τον τρόπο να απαντάμε συλλογικά, μαζικά και νικηφόρα. Μάλιστα, η εμφάνιση του Κινήματος στην Πόλη πριν από 4,5 χρόνια συνιστούσε τομή για την περιοχή μας.

Με πρωτοβουλία, συμβολή και δράση των μελών και των φίλων μας συγκροτήθηκαν δεκάδες επιτροπές κατοίκων, εμπεδώνοντας μια κουλτούρα αγώνα και διεκδίκησης. Αρχικά για τη Βίλα Ζωγράφου και στη συνέχεια για θέματα σχετικά με κεραίες τηλεφωνίας, με ελεύθερους χώρους και πλατείες. Εκεί αντιπαρατεθήκαμε με άλλες απόψεις και αποδείξαμε ότι ο μόνος αποτελεσματικός δρόμος είναι τα αναγκαία αιτήματα, οι λαϊκές συνελεύσεις και η αποφασιστική δυναμική δράση. Η αποτροπή της μετατροπής - καταστροφής των πλατειών σε γκαράζ και η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος υπέρ του χαρακτηρισμού του κτήματος Ζωγράφου ως κοινόχρηστου χώρου πρασίνου είναι οι μεγάλες νίκες του ζωγραφιώτικου λαού.

Νίκες που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα των αγώνων σε μια εποχή που θέλουν να μας πείσουν πως όλα είναι χαμένα. Σε αυτές λοιπόν τις εκλογές θα πρέπει να καταγραφεί η διάθεση των ζωγραφιωτών για πράσινο, ελεύθερους και δημόσιους χώρους και να καταδικαστούν οι πολιτικές της εμπορευματοποίησης, του τσιμέντου και της διαπλοκής με τα κατασκευαστικά συμφέροντα. Θα πρέπει να καταγραφεί η αντίθεση σε μνημόνιο, ΕΕ, πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Ο σημερινός δημοτικός μας σύμβουλος, Κ. Κωστόπουλος, ήταν ο μόνος πραγματικός εκφραστής των αιτημάτων του κινήματος των επιτροπών μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ ταυτόχρονα ήταν ο μόνος που πίεσε πραγματικά το δήμαρχο, αναδεικνύοντας θέματα με τα οποία ασχολήθηκε ακόμη και ο εισαγγελέας.

Ταυτόχρονα, με τις εφημερίδες μας, τις ανακοινώσεις μας και το μπλογκ προσφέρουμε ουσιαστική και πολιτική ενημέρωση στους πολίτες για τα δημοτικά ζητήματα, αλλά και για την πολιτική συγκυρία. Με τις πολιτιστικές μας παρεμβάσεις δώσαμε έναν άλλο τόνο στη φυσιογνωμία της πόλης. Ήμασταν οι μόνοι που τον Δεκέμβρη του 2008 σπάσαμε στου Ζωγράφου το κλίμα τρομοκρατίας και οργανώσαμε διαδήλωση ενάντια στην αστυνομική καταστολή, το φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την πολιτική της κυβέρνησης. Για όλα αυτά δεχτήκαμε επίθεση στα γραφεία μας με γκαζάκια. Έχουμε την όρεξη να συνεχίσουμε φτιάχνοντας μια νέα ενωτική ανατρεπτική Αριστερά. Διαθέτουμε όραμα και προτάσεις για μια άλλη πόλη. Καλούμε όλους σε νικηφόρα συστράτευση τώρα σε αυτές τις εκλογές και ταυτόχρονα στους δρόμους του αγώνα!


http://kinimastinpoli.blogspot.com/

0 Τοποθετησεις: