Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Κεντρικές Συγκεντρώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Σταθμός στη μαζική πολιτική εξόρμηση των αγωνιστών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές της Αθήνας, αλλά και σημείο εκκίνησης για την τελευταία και πιο κρίσιμη εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες, αποτελεί η σημερινή (Δευτέρα 30.04) προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό περίπτερο στην οδό Πανεπιστημίου (μπροστά από τη Βιβλιοθήκη, μετά τις 7 μ.μ.). Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν υποψήφιοι και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πανεπιστημιακός και επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας, Γ. Ρούσης.

Την ίδια μέρα εξάλλου στην πλατεία Σπλάντζιας των Χανίων θα πραγματοποιηθεί προεκλογική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ., με την προβολή του ντοκιμαντέρ Catastroika και θα ακολουθήσουν ομιλίες από τους υποψηφίους στο νομό Χανίων. Η βραδιά θα κλείσει με λαϊκό γλέντι.



Γ. Αυγερόπουλος: "Περισσότεροι οι ναυαγοί, παρά οι ναυτικοί "


ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημιουργός ντοκιμαντέρ και δημοσιογράφος

Τα ντοκιμαντέρ του Εξάντα, ψυχή του οποίου είναι ο Γιώργος Αυγερόπουλος, από την Αργεντινή και τη Γουατεμάλα, μέχρι την Ιρλανδία και την Ισλανδία, έφεραν στις οθόνες μας όψεις της αντίστασης, έδειξαν το κόστος της «ανάπτυξης» και τους υπαίτιους της κρίσης και ότι τα Μνημόνια δεν αποτελούν μονόδρομο. Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε καταθέτει την εμπειρία του για τον αγριό καπιταλισμό της εποχής μας.




Συνέντευξη στον Λεωνίδα Βατικιώτη

Τσίπρας πρωθυπουργός, κομπάρσος ο λαός


       Την πολιτική απονεύρωση της …ΡΙΖΑΣ και το σφράγισμα μιας νέου τύπου σοσιαλδημοκρατικής πρότασης έφερε τελικώς η προσθήκη της φράσης «Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο» στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοσιοποίηση της εκλογικής διακήρυξης του σχήματος και η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων σηματοδοτεί μια στροφή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σε περισσότερο διαχειριστικές θέσεις με …λατινοαμερικανικό άρωμα αριστερής διακυβέρνησης, την ίδια στιγμή που εξοβελίστηκαν όλες οι αναφορές στο ρόλο του λαϊκού παράγοντα.


Ο ρόλος που αποδίδει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους είναι αυτός του σιωπηλού και αδρανούς υποστηρικτή
του Γιώργου Λαουτάρη

Έξοδος από την καραντίνα της ΕΕ!


«Η συμπόρευση με τους εργαζόμενους και τους αγωνιστές που βρίσκονται στα αριστερά κόμματα και την κοινωνική βάση είναι το βασικό μας μέλημα την επομένη των εκλογών», υπογραμμίζει στο Πριν η Φλώρα Παπαδέδε, υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όπως τονίζει, η ανατροπή δεν θα γίνει ούτε με «μαγικό ραβδί», ούτε με ανάθεση αλλά αν οι εργαζόμενοι πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια τους.




Συνέντευξη στον Γιώργο Λαουτάρη


Κίμων Ρηγόπουλος: Η τιμή της Αριστεράς τιμή δεν έχει

Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ 

Επειδή και διά ταύτα






Επειδή η πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού στην πλέον συσταλτική ερμηνεία της, αλλά η υψηλή τέχνη του συνανήκειν χωρίς εκπτώσεις στην εμπνευσμένη σχεδίαση της άλλης κοινωνίας.
Επειδή οι συσχετισμοί στην Αριστερά και την κοινωνία δεν υπάρχουν για να υποτασσόμαστε σε αυτούς, αλλά για να τους ανατρέπουμε.
Επειδή «τα καλύτερα μυαλά της γενιάς μου», που έλεγε και ο Γκίνσμπεργκ, δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν στην ερημία του ενικού και της παρελθοντολογίας, αλλά να συνευρεθούν
σ’ έναν ενθουσιώδη και σαρωτικό πληθυντικό.
Επειδή το «κοίταζε τη δουλειά σου» για μας σημαίνει: κοίταξε να τελειώνουμε με τη βαρβαρότητα.
Επειδή είμαστε οι σπρίντερ αλλά, κυρίως, οι δρομείς των μεγάλων αποστάσεων στους δρόμους όπου εκεί δοκιμάζονται τα λόγια για να γίνουν έργα.
Επειδή θέλουμε τη μεγάλη Αριστερά όχι ως άθροισμα ανθρώπων που εξουσιοδοτούν κάποιους τεχνικούς της εξουσίας για τη μοίρα τους, αλλά ως φυσικούς αυτουργούς της κοινωνικής τους λύτρωσης.
Επειδή δεν υπάρχουν οι πάνω και οι κάτω, αλλά μόνο εμείς και οι απέναντι.
Επειδή στα χρόνια της «απενοχοποίησης», που είναι το διαβατήριο των αλεσμένων συνειδήσεων και της διατίμησης των πάντων, απαντούμε: η τιμή της Αριστεράς τιμή δεν έχει.
Για όλα αυτά και για πολλά άλλα ανομολόγητα.

Κίμωνας Ρηγόπουλος

 Ηθοποιός - συγγραφέας, υποψήφιος
με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Ε. Σταματόπουλος: Ή με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή με τους «Γερμανούς»!


ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, πρόεδρος εργαζομένων Μετρό και υποψήφιος Β’ Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Οι σύντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν πάντα δίπλα μας. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η πιο ξεκάθαρη πολιτική δύναμη της Αριστεράς, με ένα πρόγραμμα ανατροπής του συστήματος, που λέει εξαρχής με σαφήνεια για διαγραφή του χρέους, εθνικοποιήσεις τραπεζών και κοινωφελών επιχειρήσεων, όπως οι μεταφορές. Ο Αντώνης Σταματόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, από τους μπροστάρηδες των σκληρών αγώνων της διετίας, «κατεβαίνει» με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.



 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ

Ψηφοδέλτια μάχης και ελπίδας


Μεθ’ ορμής ακαθέκτου, όπως έλεγε και ο κυβερνήτης του «Αβέρωφ» στους Βαλκανικούς πολέμους, πλέουν οι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλη τη χώρα, διαμορφώνοντας σταδιακά ένα εντυπωσιακό ρεύμα υποστήριξης και συμπόρευσης.




του Θάνου Ανδρίτσου

Ανταρσία μέχρι τέλους για μια νέα αρχή


Ο αγώνας μας είναι αγώνας για μια νέα κοινωνία. Είναι ανάγκη να φτάσει η πρόταση της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής και σύγχρονα κομμουνιστικής Αριστεράς σε όλη την Ελλάδα: «Με την Εργατική Δημοκρατία και το Κίνημά της για μια νέα κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς τους σφετεριστές του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι χωρίς τις αλυσίδες της μισθωτής σκλαβιάς».



ΣΗΦΗΣ ΚΑΥΚΑΛΑΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Συνολική αντίθεση στο πολιτικό κατεστημένο



Γιάννης Ραχιώτης*

Το πολιτικό σύστημα, από την ακροδεξιά μέχρι την –κοινοβουλευτική– Αριστερά του, μετά από 38 χρόνια συννομής των πολιτικών, τοπικών και συνδικαλιστικών εξουσιών, είναι πλέον ενοποιημένο στη βάση της διαρκούς ανατροφοδότησής του και της διατήρησης του υπάρχοντος στάτους κβο, που εγγυάται τους ρόλους κάποιων ως κυβερνητικών κομμάτων και άλλων ως αντιπολιτευτικών. Ευθύνεται για τη σημερινή συντριβή του βιοτικού επιπέδου των φτωχών και της μεσαίας τάξης, αλλά και της εξάλειψης οποιασδήποτε θετικής προοπτικής για τη χώρα. 


ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΑ: Μια συζήτηση με θετικό πρόσημο



Η συζήτηση που έγινε πρόσφατα μεταξύ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δυνάμεων του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής (ΜΑΑ) –πάνω στην ιδιόμορφη για την Aριστερά συγκυρία των εκλογών– ανέδειξε, έστω κι αν δεν ευοδώθηκε προσωρινά, ένα γεγονός ιδιαίτερης σημασίας για τα πράγματα της Aριστεράς. Πρόκειται για εκδήλωση σαφούς ρήξης με τον ευρωπαϊσμό, που χαρακτηρίζει κεντρικά το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τον αντίστοιχο ευρύτερο χώρο.



Θοδωρής Βουρεκάς

Κι όμως «λεφτά υπάρχουν! ή αλλιώς ανταρσία στο «καράβι»

Πολλοί είναι αυτοί που συνηθίζουν να παρομοιάζουν την Ελλάδα με ένα καράβι που είμαστε όλοι μέσα και όλοι μαζί θα σωθούμε ή θα βυθιστούμε. Αντί άλλων επιχειρημάτων παραθέτω τους εξαιρετικούς στίχους του Γιάννη Νεγρεπόντη (από το δίσκο «Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας», Λ. Κηλαηδόνης 1975)






του Γιάννη Κυριακάκη,
συνεργάτη της εφημερίδας «Πριν» και μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης δεν θα περάσουν!

 Καταγγελία για τη μη διανομή του χαρτιού για τα ψηφοδέλτια από το Υπουργείο Εσωτερικών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από κοινού με αντιπροσωπεία της Εκλογικής Συνεργασίας Μ-Λ ΚΚΕ-ΚΚΕ μ-λ στο Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με την μη διανομή του χαρτιού για τα ψηφοδέλτια.
Ο Υπουργός κος Τάσος Γιαννίτσης αρνήθηκε να δεχτεί την αντιπροσωπεία, αρνούμενος να πάει πίσω από τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του. Την αντιπροσωπεία τελικά συνάντησε ο Γ.Γ. του Υπουργείου κος Θ. Ξηρός, ο οποίος μετέφερε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα είναι σε θέση αύριο Τρίτη 24/4 να ξεκινήσει να διαθέτει μόλις 20.000 δεσμίδες χαρτί από τις συνολικά 30.000 που είναι απαραίτητες για να τυπωθούν τα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών που επιθυμούν να κατέλθουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές!


Ζωντανά οι θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την οικονομία

Εκπομπή για την παρουσίαση των θέσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την οικονομική πολιτική
Σήμερα, στις 9.00 το βράδυ, ζωντανά από το site της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα προβληθεί εκπομπή με παρουσίαση των θέσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την οικονομική πολιτική.

Καλεσμένοι θα είναι οι:

o   Λεωνίδας Βατικιώτης, οικονομολόγος,  υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Α Πειραιά.
o   Βασίλης Γάτσιος, οικονομολόγος, μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιος της στην Β Αθήνας.
o   Κώστας Σαρρής, δημοσιογράφος, οικονομικός αναλυτής, και υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Α Πειραιά.

Την κουβέντα θα συντονίζει ο δημοσιογράφος του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, Μιχάλης Ψύλλος.

Στην εκπομπή θα περιγραφούν οι θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την παύση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το Ευρώ και την Ε.Ε. και τη δυνατότητα για ένα διαφορετικό δρόμο για τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Υπάρχει η δυνατότητα, πριν και κατά τη διάρκεια της εκπομπής να γίνονται ερωτήσεις που θα απαντηθούν από τους καλεσμένους, είτε μέσω twitter στο #antarsyaeconomy, είτε στο mail pressantarsya@gmail.com

Αντί για νέο ΕΑΜ μια σύγχρονη «Βάρκιζα» με τη δεξιά πολιτική


Η ανακοίνωση ότι το ΕΠΑΜ και ο Δημήτρης Καζάκης θα συνεργαστούν εκλογικά με τη δεξιά Δημοκρατική Αναγέννηση του Στέλιου Παπαθεμελή, ήταν ίσως για αρκετούς μια έκπληξη. Ταυτόχρονα ήταν όμως για όλους το τέλος της φιλόδοξης προσπάθειας για αντιμνημονιακή πολιτική παρέμβαση με μαζικούς όρους, που θα απευθυνόταν σε όσους νιώθουν προδομένοι από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πέρα όμως από την Αριστερά και χωρίς τα «εμπόδια» που κουβαλά.




του Γιώργου Κρεασίδη

Τι είδε ο Πακιστανός στην Ελλάδα;

Κάποτε θα φύγουν ή θα τους διώξει ο Χρυσοχοΐδης. Για να γίνει και αυτός Ελληναράς. Κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα στη Γερμανία.  Εν αρχή οι τσιγγάνοι, οι μαύροι, οι ομοφυλόφιλοι, τελευταίοι οι Εβραίοι. Σε γκέτο στη Γερμανία και μετά εξόντωση. Σε «στρατόπεδα υποδοχής» στην Ελλάδα.
Έχουν αρχίσει οι συλλήψεις. Καθημερινό φαινόμενο το κυνηγητό στην πόλη. Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι. Κουβέντα για τους ένοχους του ξεσπιτώματός τους.


του Τάσου Σταυρόπουλου*

Πώς θα αντιμετωπιστεί η «χούντα» της νέας εποχής;



Η χθεσινή επέτειος των 45 χρόνων από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 σκοτείνιασε κάπως το ανοιξιάτικο προεκλογικό μας τοπίο. Πολύ περισσότερο όταν η Ρίαλ του Ν. Χατζηνικολάου μοιράζει σήμερα σε CD τον ύμνο της χούντας ή όταν ο Φαήλος Κρανιδιώτης της ΝΔ συναγωνιζόταν προχθές τον Μιχαλολιάκο σε ναζιστικές προτάσεις κατά των μεταναστών, στο Κόντρα του Μάκη Κουρή.





του Κώστα Μάρκου

Εθνικοποίηση, κόντρα στην παρακμή




Η απόφαση της προέδρου της Αργεντινής να εθνικοποιήσει εκ νέου την πετρελαϊκή εταιρεία YPF που ανήκε στην ισπανική πολυεθνική Ρεπσόλ κατέστη αναγκαία λόγω της εικόνας κατάρρευσης που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια από τη στιγμή που η εταιρεία έστελνε τα κέρδη στο εξωτερικό, αρνούμενη να προβεί στις αναγκαίες επενδύσεις.




του Λεωνίδα Βατικιώτη

Εκλογές Βατερλό στη Γαλλία για τον «πρόεδρο των πλουσίων»

Ανοίγουν σήμερα οι κάλπες του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, με όλες τις δημοσκοπήσεις να συγκλίνουν σε προβάδισμα του υποψηφίου του Σοσιαλσιτικού Κόμματος, Φρανσουά Ολάντ. Ο υποψήφιος των σοσιαλιστών κατάφερε να σταθεροποιήσει ένα μικρό δημοσκοπικό προβάδισμα στον πρώτο γύρο με 29% έναντι του 25% του Νικολά Σαρκοζί ενώ δείχνει ο αδιαφιλονίκητος νικητής του δεύτερου γύρου με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να του δίνουν προβάδισμα μέχρι και 14 ποσοστιαίων μονάδων σε κάποιες περιπτώσεις. Μετά από μόνο μια θητεία του Νικολά Σαρκοζί, που πλέον έχει κερδίσει τον τίτλο του «προέδρου των πλουσίων», οι Γάλλοι πολίτες δείχνουν να θέλουν να επιστρέψουν σε αυτό που η εφημερίδα Λε Μοντ χαρακτηρίζει ως «κανονικός πρόεδρος», δηλαδή σε μια προεδρία χωρίς τα επικοινωνιακά τεχνάσματα εξουσίας του Σαρκοζί.



της Κατερίνας Σταυρούλα

Κατάθλιψη ή ψυχολογία αντίστασης;

Γέμισαν οι στήλες των εφημερίδων και ατελείωτες ώρες αφιερώνονται στα κανάλια για τη μαζική κατάθλιψη που κινδυνεύει να πάθει ο ελληνικός λαός λόγω μνημονίου στην «εποχή του ΔΝΤ» και για τα ανάλογα μέσα θεραπείας.







. Σοβαροί ψυχίατροι και ψυχολόγοι επιστρατεύονται για να μας δώσουν πρακτικές συμβουλές. Μεταξύ των συμβουλών συμπεριλαμβάνεται και η άσκηση στην αλληλεγγύη, την οποία έχει αναλάβει εργολαβικά να κάνει πράξη ο Σκάι, με το αισιόδοξο σύνθημα «Ελλάδα μπορείς».


Έξω η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με μεθόδους FBI;

Με γελοίες δικαιολογίες ο διορισμένος υπουργός Eσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης (ομόσταυλος του Κ. Σημίτη) απειλεί να στερήσει το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σε άλλα εκλογικά σχήματα που δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή! Συγκεκριμένα, με ύφος χιλίων καρδιναλίων αρνείται να αποδεσμεύσει από σήμερα το χαρτί για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων, με το πρόσχημα ότι πρέπει να γίνει πρώτα η επίσημη ανακήρυξη των συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο. Μόνο που αυτό δεν προβλέπεται πριν από την Τετάρτη κι ενώ η τελευταία διορία για να πάνε τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων στις νομαρχίες είναι η Παρασκευή. Όπως γίνεται φανερό, είναι ανθρωπίνως αδύνατον μέσα σε μια μόνο εργάσιμη μέρα να τυπωθούν και να μοιραστούν εκατομμύρια ψηφοδέλτια!


Οι τράπεζες φαλίρισαν, εθνικοποιήστε τις!


Σοκ και δέος προκαλούν τα πρώτα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή το μεσημέρι (κι αφού έκλεισε το Xρηματιστήριο...) για το μέγεθος των ζημιών του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, εξαιτίας της συμμετοχής του στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων. Αθροιστικά, οι ζημιές πέντε μόνο τραπεζών (Εθνική, Άλφα, Πειραιώς, Γιούρομπανκ και Άτικα) υπερβαίνουν τα 28 δισ. ευρώ! Ειδικότερα, οι ζημιές των Άλφα και Γιούρομπανκ (9,3 δισ. ευρώ αθροιστικά) είναι δέκα φορές μεγαλύτερες από τη χρηματιστηριακή τους αξία. Πρακτικά το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι νεκρό


Ψήφος ανατροπής στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ




Δυο βδομάδες έχουν μείνει μέχρι τις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, με τους επικυρίαρχους της ΕΕ και του ΔΝΤ να κλιμακώνουν τους εκβιασμούς και την ιδεολογική τρομοκρατία του λαού, ενώ ανακοινώνουν νέα ακόμα πιο αντιδραστικά και αντεργατικά μέτρα από τον Ιούνιο. Βεβαίως, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από την ...κάλπη, άρα κανείς εργαζόμενος, άνεργος, νέος, φτωχός επαγγελματίας ή αγρότης δεν πρέπει να ψηφίσει τα κόμματα του μαύρου μετώπου ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (που εξάλλου πάνε πακέτο) και τους συνενόχους του ΛΑΟΣ, της νεοφιλελεύθερης ΔΗΣΥ, της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και όσων θέλουν ένα «Μνημόνιο με ανθρώπινο πρόσωπο» (ή με ...ισοδύναμα μέτρα), εντός της ΕΕ και της ζούγκλας των αγορών (βλ. Κουβέλης, Κατσέλη) ή υψώνουν μια τρύπια αντιμνημονιακή σημαία, για να καλύψουν ότι είναι υπέρ των εργοδοτών και της Δεξιάς (Καμμένος κ.λπ.). Όλα αυτά τα κόμματα θα χρησιμοποιηθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εναντίον των εργαζομένων μετά τις εκλογές. Στις 6 Μαΐου είναι απαραίτητο να καταδικαστεί με τον πιο ξεκάθαρο, με τον πιο αποφασιστικό, τον πιο ακραίο τρόπο το μαύρο μέτωπο της εξαθλίωσης και η Ιερή Συμμαχία κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ. Με ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει πρόγραμμα που συγκρούεται μετωπικά με τους πυλώνες της κανιβαλικής επίθεσης. Με στόχους την ακύρωση των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών τους νόμων, τη μονομερή παύση πληρωμών στους τοκογλύφους και τη διαγραφή του χιλιοπληρωμένου ιμπεριαλιστικού χρέους, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, το πέρασμα στο Δημόσιο των τραπεζών και όλων των μονάδων στρατηγικής σημασίας (χωρίς αποζημίωση και υπό εργατικό - κοινωνικό έλεγχο), τις αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις ενάντια στους μισθούς πείνας που επιβάλλουν κεφάλαιο και τρόικα, τη δραστική φορολογία του κεφαλαίου, την απαγόρευση των απολύσεων κ.λπ. Ταυτόχρονα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την πρόταση για το αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, το κάλεσμα στην οργάνωση του λαού για ένα παλλαϊκό πανεργατικό ξεσηκωμό που θα σαρώσει τη σύγχρονη «χούντα», δείχνει και το δρόμο της ανατροπής, της νίκης και της ελπίδας.

Ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την Αριστερά της ανατροπής

Απαιτείται Αριστερά στρατηγικής πνοής για τον κομμουνισμό της εποχής μας


Mε μια εντυπωσιακή πανστρατιά αγωνιστών από όλη την Ελλάδα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ρίχνεται στη μάχη των πιο κρίσιμων εκλογών των τελευταίων χρόνων. Με μια πανελλαδική εξόρμηση με πρωτόγνωρη δυναμική και έκταση, το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής και σύγχρονα κομμουνιστικής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας πάει για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία να εμφανιστεί ως διακριτό, ισχυρό και ανερχόμενο πολιτικό ρεύμα, που μπορεί να ωθήσει σε μεγάλες αλλαγές και ανατροπές τόσο στην Αριστερά, στο κίνημα και ευρύτερα. Για την άλλη, ανατρεπτική Αριστερά, που τόσο έχει ανάγκη η εργατική τάξη και ο λαός μας.

                                          Καταπληκτικές φωτογραφίες ανεβάζουν καθημερινά τα μέλη και φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα "Social Media"

του Γιάννη Ελαφρού

«Στον αέρα» την Πέμπτη το ντοκιμαντέρ Catastroika


Μετά από πολύμηνη δουλειά, παρουσιάζεται δημόσια σε τέσσερις μέρες το ντοκιμαντέρ Catastroika των Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνας Κιτίδη που ως θέμα έχει τις ιδιωτικοποιήσεις. Συνδικαλιστές και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό δείχνουν με παραδείγματα τον ζόφο που θα ακολουθήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.