Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

ΠΡΙΝ 07/03/2010





Ο κύβος ερρίφθη, λοιπόν! Ο Παπανδρέου «διάβηκε τον Ρου-βίκωνα», όπως είπε χειροκροτώντας ο αρχιερέας του νεο­φιλελευθερισμού και της διαφθοράς, Κωνσταντίνος Μη­τσοτάκης. Το ΠΛΣΟΚ ψήφισε, μαζί με τον πιστότερο σύμμαχο του, το ακροδεξιό και ρατσιστικό ΛAOΣ, το πιο άγριο, αντεργατικό και ταξικό πακέτο μέτρων, που μόνο με το «γύψο» της Χούντας μπορεί να συγκριθεί και το οποίο, εάν ε­φαρμοστεί, θα γυρίσει το βιοτικό επίπεδο των εργαζόμενων στην ε­ποχή των παγετώνων. Καμία αυτα­πάτη: Τα μέτρα για το Δημόσιο θα ακολουθήσουν μέτρα και για τον ι­διωτικό τομέα. Τώρα, η τους βου­λιάζουμε η μας βουλιάζουν!

Ανακοίνωση οργανώσεων της Αριστεράς για τα μέτρα



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. • ΑΡΑΝ • ΑΡΑΣ • ΕΚΚΕ • ΚΚΕ(μ-λ) • 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ
 ΑΝΑΝΕΩΣΗ • Κομμουνιστική Οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ 
• ΝΑΡ • ΟΚΔΕ Σπάρτακος • ΟΚΔΕ • ΣΕΚ

Διαδήλωση ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, Παρασκευή 5 Μαρτίου-προσυγκέντρωση Προπύλαια 12 π.μ, πορεία στη Βουλή

Ανακοίνωση της πρωτοβουλίας Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων
-¨Ολοι στους δρόμους



Aνένδοτος κλιμακούμενος πολιτικός αγώνας από ’δω και πέρα

του Μιχάλη Ρίζου

Τι κάνουμε από δω και πέρα; Πώς θα κλιμακώσει την απάντησή του το εργατικό κίνημα και ο λαός μετά τη μεγάλη απεργία της 24/2;

Εργατικά ποτάμια οργής

του Δημήτρη Σταμούλη

Με μια από τις μεγαλύτερες πανεργατικές απεργίες της τελευταίας δεκαετίας, και με ογκώδεις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα «υποδέχτηκαν» οι εργαζόμενοι της χώρας τους ελεγκτές της ΕΕ, και έδειξαν πόσο πολύ... στηρίζουν το σαρωτικό αντεργατικό πρόγραμμα που προωθούν από κοινού κυβέρνηση, κεφάλαιο και Ευρωπαϊκή Ένωση.


Σκύλλα ΕΕ, Χάρυβδη ΔΝΤ

Ανεπιθύμητος από τον ελληνικό λαό είναι ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Όλι Ρεν.  Ως γκαουλάιτερ των δυνάμεων κατοχής της ΕΕ, ήρθε για να υπαγορεύσει στην κυβέρνηση Παπανδρέου μέτρα εξοντωτικής λιτότητας εναντίον του ελληνικού λαού.


"Επίτροπε μου, ιδού η οικονομία σας"


Παρακαταθήκη η απεργία για συνέχιση και κλιμάκωση

Ένα τρίτο ρεύμα - μέτωπο στο εργατικό κίνημα, προϋπόθεση και όρος για νίκες
του Κώστα Μάρκου

Ταξική σύγκρουση μέχρις εσχάτων

Πέτυχε απολύτως και με το παραπάνω η γενική απεργία της Τετάρτης παρόλο που είχε ουσιαστικά προειδοποιητικό χαρακτήρα, αφού κανένα κυβερνητικό μέτρο δεν έχει πάρει ακόμη την τελική του μορφή, καθώς η κυβέρνηση Παπανδρέου σφυγμομετρεί τις αντιδράσεις για να διαπιστώσει πόσο εξοντωτικά μέτρα μπορεί να εφαρμόσει απευθείας.
του Γιώργου Δελαστίκ


ΑΡΙΣΤΕΡΑ: "Λίγη" μπροστά στις μεγάλες συγκρούσεις

Tο KKE κοιτά μόνο την ενίσχυση του ΠAME, ο ΣYN/ΣYPIZA κινείται εντός του ευρωπαϊσμού




Αναντίστοιχη με τις μεγάλες ανάγκες των καιρών είναι η παρέμβαση της επίσημης Aριστεράς, που αδυνατεί να συμβάλει σε ένα πολιτικό κίνημα απόκρουσης και ανατροπής της ολομέτωπης επίθεσης κυβέρνησης και κεφαλαίου, με κύριο όχημα το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Aνάπτυξης, από θέσεις αντικαπιταλιστικές και αντιEE.

Γιάννης Ελαφρός

Η εθνική ενότητα είναι μια απάτη

ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΩΡΑ

Του Γιώργου Παυλόπουλου

Στο απέναντι στρατόπεδο, κανείς δεν είναι απών από το προσκλητήριο που σήμανε η αστική τάξη. Για την ακρίβεια, κανείς δεν τόλμησε να απουσιάσει: συμπολίτευση και αντιπολίτευση, θεσμικοί παράγοντες και παρακρατικοί τρόφιμοι, αφεντικά και γραφειοκράτες συνδικαλιστές και φυσικά οι χρυσοπληρωμένοι κονδυλοφόροι και πριμαντόνες των ΜΜΕ, έχουν φορέσει το χακί και χτυπούν στον ίδιο ρυθμό τα τύμπανα του κοινωνικού πολέμου. Μας καλούν να στρατευτούμε δήθεν για το καλό του έθνους, όμως στην πραγματικότητα θέλουν να μας κάνουν λοβοτομή, ώστε να μην αντιδράσουμε όσο θα σκάβουν το λάκκο των εργαζομένων.

Διεθνής οργή για το κράτος-Μαφία του Ισραήλ



του Πέτρου Παπακωνσταντίνου 



Σοβαρό διπλωματικό τίμημα για το Ισραήλ αρχίζει να συσσωρεύει η μαφιόζικη δολοφονία του αξιωματούχου της Χαμάς, Μαχμούντ αλ Μαμπούχ, από ομάδα πρακτόρων της διαβόητης μυστικής υπηρεσίας των σιωνιστών «Μοσάντ» στις 20 Ιανουαρίου, στο Ντουμπάι.


Η εταιρεία συγχωρεί μια στιγμή παραφροσύνης

Το ΠΡΙΝ πάει θέατρο:
Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010
21:00 - 23:00

Θέατρο Άρτι (Ηπείρου 41 κ Αχαρνών)




Θεατρική βραδιά για τους αναγνώστες του Πριν, την Παρασκευή 5 Μαρτίου. Η θεατρική ομάδα "Πολυμήχανοι" θα παρουσιάσει για τους φίλους της εφημερίδας στο θέατρο Άρτι (Ηπείρου 41 και Αχαρνών) το έργο του Ροδόλφου Σαντάνα Η εταιρεία συγχωρεί μια στιγμή παραφροσύνης. 
Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με την εφημερίδα για να κρατήσουμε θέσεις στο όνομά σας, στα τηλέφωνα 210 8227947 και 210 8227817.

ΘΕΜΑ: Παγκόσμια κρίση και Ελλάδα

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ

Τους τελευταίους μήνες η χώρα μας, με αφορμή τη δημοσιονομική κρίση που διέρχεται και την εξ’ αυτής προερχόμενη πίεση που δέχεται από τις διεθνείς αγορές σε ότι αφορά στο κόστος του εξωτερικού της δανεισμού, έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής και των κριτικών σχολίων των διεθνών ΜΜΕ. Ταυτόχρονα, η εγχώρια αστική τάξη με τα ελληνικά ΜΜΕ αξιοποιώντας δεόντως τα περί «ελληνικής τραγωδίας», για μια ακόμα φορά έχουν αρπάξει κυριολεκτικά από τα μαλλιά την ευκαιρία να εμφανίσουν τα δικά τους στενά ταξικά συμφέροντα σαν συμφέροντα όλης της ελληνικής κοινωνίας.
του Δημοφάνη Παπαδάτου



Πολιτική εκδήλωση για τα 20χρονα του ΝΑΡ

Μια μεγάλη συνάντηση διαφορετικών γενιών του ανυποχώρητου αγώνα και της αριστερής - κομμουνιστικής αναζήτησης και προοπτικής ήταν η πολιτική εκδήλωση για τα 20χρονα του ΝΑΡ στο ΚΥΒΕ του Περιστερίου την προηγούμενη Κυριακή. Σύντροφοι από την ανταρσία της ΚΝΕ και την αριστερή διαφωνία στο ΚΚΕ το 1989, αγωνιστές από τις μάχες της 20ετίας, σύντροφοι και συναγωνιστές της επαναστατικής Αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και πολλοί νέοι και νέες, έσμιξαν σε μια συνάντηση που έρχεται από το μέλλον και όχι από το παρελθόν.


Στους δρόμους οι εργαζόμενοι της Ευρώπης

Στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ιρλανδία και τη Γερμανία εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις τους, υπό τις οδηγίες της ΕΕ.


της Ειρήνης Κοσμά


Υποχώρηση Ε. Βενιζέλου στην περικοπή των δωρεάν αεροπορικών εισιτηρίων


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ

Ελευθέρας στα ΜΑΤ από πρυτάνεις και Διαμαντοπούλου

του Παναγιώτη Λούβρου


Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε δύο περιστατικά έκδηλης καταπάτησης του πανεπιστημιακού ασύλου, τα οποία μας παρέχουν μια επαρκή εικόνα για τον τρόπο που θα επέμβει ή καλύτερα θα εφορμήσει πολεμικά στο άσυλο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι εταίροι της.

Η μάχη για την επαναπρόσληψη του Ντ. Παλαιστίδη



Συνεχίζεται η πάλη για την ανάκληση της απόλυσης του Ντ. Παλαιστίδη από τις εκδόσεις Άγρα. Την Παρασκευή διοργανώθηκε νέα συγκέντρωση έξω από τα γραφεία των εκδόσεων από το Συντονισμό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, με τη συμμετοχή δεκάδων εργαζομένων. Ακολούθησε πορεία στο Μετρόπολις, που είχε προχωρήσει σε τρεις απολύσεις. Είναι πάρα πολλά τα σωματεία που ζητούν την ανάκληση της απόλυσης.


Πέτρος Παπακωνσταντίνου- Επιστροφή στο μέλλον




Τα πολιτικά διακυβεύματα της εν εξελίξει οικονομικής κρίσης για την επαναστατική Αριστερά πραγματεύεται το νέο βιβλίο του Πέτρου Παπακωνσταντίνου, Επιστροφή στο μέλλον – η κρίση του υπαρκτού καπιταλισμού και η Αριστερά (εκδ. Λιβάνη).


Παρουσίαση: Λεωνίδας Βατικιώτης

Δίδυμα ερωτηματικά




Περισσότερες από 1.000 υπογραφές μηχανικών και αρχιτεκτόνων έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής σε επίσημη αίτηση που ζητά από το Κογκρέσσο τη σύσταση επιτροπής για την εξ αρχής διερεύνηση της καταστροφής των Διδύμων Πύργων και του κτιρίου του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, την 11η Σεπτέμβρη 2001. Στο κείμενο υποστηρίζεται εμπεριστατωμένα «πως για να καταρρεύσει μια τόσο μεγάλη κατασκευή σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, πρέπει να προκλήθηκε έκρηξη του υλικού εκ των έσω». Αυτόπτες μάρτυρες δε αναφέρουν για εκρήξεις και λάμψεις που συνέβησαν μετά την πτώση των αεροπλάνων. Η συνέχεια αναμένεται ενδιαφέρουσα...

Στην άμυνα το κεμαλικό



Βόμβες με στόχο πιστούς σε πολυσύχναστα τζαμιά της Κωνσταντινούπολης. Κατάρριψη ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους πάνω από το Αιγαίο για να ξεσπάσει πόλεμος με την Ελλάδα. Το χάος κυριαρχεί στην Τουρκία. Ο στρατός επεμβαίνει, ανατρέπει την ισλαμική κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και καταλαμβάνει την εξουσία…

του Μιχάλη Ψύλου